• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Parola korumalı excel dosyasından veri aktarmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-Türkçe
Birde kapalı exel den direk bütün tabloyu getirebilir miyiz? Kullanıcı adı şifre paneli olan yetki verebileceğimiz gireceğimiz şifre normal kullanıcı diğer şifrede admin gibi giriş yapabilir miyiz? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden sağ olun.

Eğer tabloyu biçimleri ile aktarmak istiyorsanız kapalı dosyayı açmanız gerekecektir. Sadece veri alınacaksa kapalı dosyayı açmaya gerek yok.

Bu işlemler için dosyalarınızın örneklerini eklemeniz gerekiyor.

Exelde işlemler

Sicil numarası yazınca kapalı dosyadan verileri getiriyor sicil numarası yazmadan seçilen sicil no - adı soyadı - yaş - kıdem bilgilerini kapalı ve korumalı exel den getirsin.

Kullanıcı adı şifre paneli olan yetki verebileceğimiz gireceğimiz şifre normal kullanıcı diğer şifrede admin gibi giriş yapabilir miyiz?
Bir kullanıcı şifre verdiğimiz sicil no - adı soyadını görsün
diğer kullanıcı bütün bilgileri görsün

bu şekilde bir düzenleyebilir miyiz? Şimdiden yardımınız için sağ olun.

Ekli dosyalar

Şu an müsait değilim. Eve geçince yardımcı olabilirim.

Korhan Bey müsadenizle yardımcı olmak isterim.

ADO ile SQL, Access gibi veritabanlarına bağlanırken, bağlantı mentine kullanıcı adı ve parola bilgisi yazılabiliyor ama Excel'de böyle bir durum söz konusu değil, olsaydı zaten açılış parola korumalı Excel dosyalarına ADO ile bağlanıp şifreyi kırma ihtimalimiz olabilirdi.

Peki Excel'de nasıl çözebiliriz derseniz; GetObject ile dosyayı açtırıp, gelecek olan açılış parolasını elle yazdıktan sonra sorgu sonucunu gerçekleştirebilirsiniz.

Kodlarınızın an başındaki değişken tanımlamalarınızın altına eklemeniz gereken satır;
Kod:
[FONT="Trebuchet MS"][SIZE="2"]Set Dosya = [COLOR="Red"]GetObject[/COLOR](ThisWorkbook.Path & "\Kapalı.xlsx")[/SIZE][/FONT]
Bu satırı ekledikten sonra Makroyu ilk çalıştırdığınızda, yukarıda bahettiğim açılışparola ekranı gelecektir, parolayı girdikten sonra sorgu çalışıp işlemi gerçekleştirecektir.
Fakat daha sonra makroyu çalıştırdığınızda şifre istemeyecektir.
Eğer makroyu her çalıştırdığımda açılış parola ekranı gelsin isterseniz, o zaman kodlardaki Con.Close satırının altına Dosya.Close satırını ilave edersiniz.

Bu şekilde ADO ile açılış parolası olan bir dosyadan veri çekebilirsiniz.

murat bey dediğiniz kodu yazdım ama bir şey değişmedi ben programımı eklemiştim zahmet olmazsa kodu ekleyebilir misiniz?

sicil numarası yazmadan seçilen sicil no - adı soyadı - yaş - kıdem bilgilerini kapalı ve korumalı exel den getirebilir miyiz? yüklediğim örnekte yapamadım

Deneyiniz.

Şifreler;

Admin (12345)
Deneme (2015)

Ekli dosyalar

Korhan bey çok sağ olun tam istediğim gibi emeğinize sağlık
Korhan bey bir şey rica etsem sicil numaraları çıkıyor tekli seçim yapıp ekrana getiriyor ya onu çoklu seçim yapabilir miyiz? 3 ünü 5 ini yada hepsi seçip isteğe göre ekrana getire bilir miyiz?

Son düzenleme:
Dosyayı güncelledim. Tekrar deneyiniz.

Korhan bey çok sağ olun tam istediğim gibi emeğinize sağlık.
Bu arada sizin, tüm sitedeki arkadaşların ve Müslüman aleminin kurban bayramı kutlu olsun.

iki exel dosyası birinin içindeki bilgileri güncelleyerek her açıldığında diğer sayfaya aktaracak parolalı dosya parola sormadan açılacak bunu yapmaya çalıştım da olmadı, Korhan bey yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

Merhaba,

"dnm01" isimli dosyanıza aşağıdaki kodu uygulayın. (Buçalışmakitabı bölümüne)

Kod:
Private Sub Workbook_Open()
    Yol = ThisWorkbook.Path & "\dnm01.xlsx"
    Workbooks.Open Yol, , , , "0"
End Sub

Daha sonra yine aynı dosyada VERİ menüsünden BAĞLANTILARI DÜZENLE seçeneğini açın.

Açılan pencerede BAŞLANGIÇ KOMUTU butonuna tıklayın.

Açılan penceredeki ortadaki seçeneği seçip işlemi tamamlayın.

Dosyanızı kayıt edin. Son olarak kapatıp açın.

Bu şekilde istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Yardım

Korhan hocam dediklerinizi yaptım ama olmadı VERİ menüsündeki BAĞLANTILARI düzenle kısmı aktif olmadı sabahtan bu yana uğraşıyorum olmuyor hocam düzenlemede yardımcı olur musunuz? Gönderiyorum çalışmamı. Şimdiden emeğiniz için sağolun.

Ekli dosyalar

Ekteki dosyalarda gerekli ayarları yaptım.

"dnm02" isimli dosyayı açtığımda klasördeki diğer dosyayı da otomatik olarak açıyor.

Sizde düzgün çalışmazsa bir önceki mesajımda belirttiğim ayarı yapmanız gerekiyor.

Ekli dosyalar

Geri