• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

parmak okutucu cihazından çıkan veriyi harmanlama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
A B C
Firma İsim Tarih
eta firm mustafa kazım 1.1.2016 08:30
eta firm mustafa kazım 1.1.2016 08:32
eta firm mustafa kazım 1.1.2016 18:00
eta firm mustafa kazım 1.1.2016 22:30

parmak okutucu cihazdan veri bu şekilde çıkıyor giriş ve çıkış saatleri alt alta
çıkış saatlerinin ve giriş saatlerinin birbirine yakın saatler oldugunu merak ederseniz keyif için peş peşe basıyorlar. burada istedigim her gün için bu tablo böyle bir kişi 80 kişi düşünürsek bayagı uzun oluyor.
RİCAM ŞU
1: İsmin karşılıgı olan tarihin en küçük ve en büyük degeri
2: eğer sabah yada akşam değeri yoksa parmak basmamış metni
3: Mesai için akşam belirli bir saatden sonra mesala 20:00 mesai hesaplama
4: Aysonu için sahıs kaç gün çalışmış pazarlar hariç

isteklerim çok ama yardımcı olursanız sevinirim

arkadaşlar zor olmasa gerek yada cok basit onun için mi cevap verilmiyor

konuyu şöyle toparlarsam =DÜŞEYARA(MAK(EĞER(B3:B201="MURAT GÜLER";D3:D201));B3:E201;3;0) bu formulun aslı çalıyordu şimdi malesef bunuda arama kriterine tarih degeri vere bilir miyim yani 1.1.2016 gününde yaprsın bu aramayı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,
  • A sütunu firma isimleri,
  • B sütunu Ad Soyad,
  • C sütunu Tarih,
,

girişlerini yaparak deneyiniz.
Kod:
=ARA(;-1/(MAK(C2:C5)=C2:C5)/(B2:B5="mustafa kazım");C2:C5)

Saygılar,
Şeşen

Not
: Sonradan fark ettim başka isteklerinizde varmıi müsait olursam bakamaya çalışırım.
Ama açıklamalarınızdan da pek bir şey anlamadım.

Merhaba.

Sorunuzu,
cevabımın altındaki İMZA bölümünde belirttiğim şekilde hazırlanmış
bir örnek belge ile desteklerseniz, tüm soru/sorunlar için çözüm önerisi alacağınızı düşünüyorum.
.

Merhaba,
  • B sütunu Ad Soyad,
  • C sütunu Tarih,
,

Kod:

Saygılar,
Şeşen

Not
: Sonradan fark ettim başka isteklerinizde varmıi müsait olursam bakamaya çalışırım.
hocam formul çalışmıyor çalışsada tam istedigim verecegini zannetmem. daha çok açıklama yapacam

Kardeşler tic kazım soylu 1.11.2016 08:00
kardeşler tic kazım soylu 1.11.2016 08:18:32
kardeşler tic kazım soylu 1.11.2016 18:37:02
kardeşler tic kazım soylu 2.11.2016 08:15:38
kardeşler tic kazım soylu 2.11.2016 08:15:40
kardeşler tic kazım soylu 2.11.2016 18:37:48
kardeşler tic murat güler 3.11.2016 08:20:43
kardeşler tic murat güler 3.11.2016 20:30:24

şunu istiyorum
1:kazım soylu 1.11.2016 tarihinde kaçta işe gelmiş
2:kazım soylu 1.11.2016 tarihinde kaçta işden çıkmış
ama dedigim gibi kazım soyluda iki veri yok parmaklarını birden fazla basınca aynı tarihe bir kaç veri geliyor.
Eğer tek veri varsa sabah basmayı unuttuysa 12:00 kadar 12:00 sonrası kendiini çıkış saati olarak atasın.
Hocam buda yeterli olmasa örnek dosyayı atayım

Merhaba,
  • B sütunu Ad Soyad,
  • C sütunu Tarih,
,

Kod:

Saygılar,
Şeşen

Not
hocam dosya ektedir

Ekli dosyalar

Merhaba.

-- VERİ KAYNAĞI sayfasındaki isim listesini kopyalayın ve Sayfa2 A sütununa yapıştırın,
-- Bu sütun seçiliyken, VERİ menüsündeki YİNELENENLERİ KALDIR işlemini uygulayın,
-- Sayfa2 B2 hücresine aşağıdaki dizi formülünü uygulayın,
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]=EĞERHATA(EĞER(MİN(EĞER(GÜN(0+KIRP('VERİ KAYNAGI'!$C$2:$C$1385))=TAMSAYI(SÜTUNSAY($A1:B1)/2);EĞER('VERİ KAYNAGI'!$B$3:$B$1385=$A2;0+KIRP('VERİ KAYNAGI'!$C$2:$C$1385))))=0;"";MİN(EĞER(GÜN(0+KIRP('VERİ KAYNAGI'!$C$2:$C$1385))=TAMSAYI(SÜTUNSAY($A1:B1)/2);EĞER('VERİ KAYNAGI'!$B$3:$B$1385=$A2;0+KIRP('VERİ KAYNAGI'!$C$2:$C$1385)))));"")
[COLOR="blue"]-- Dizi formülü hücreye [B][COLOR="Red"]CTRL+SHIFT+ENTER[/COLOR][/B] ile girilmelidir.
-- İşlemi doğru yapmışsanız formül [B]kendiliğinden[/B] [B][COLOR="Red"]{[/COLOR][/B]....[B][COLOR="Red"]}[/COLOR][/B]  şeklinde köşeli paranteze alınacaktır.[/COLOR][/FONT]
-- Sayfa2 C2 hücresine aşağıdaki dizi formülünü uygulayın,
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]=EĞERHATA(EĞER(MAK(EĞER(GÜN(0+KIRP('VERİ KAYNAGI'!$C$2:$C$1385))=TAMSAYI(SÜTUNSAY($A1:C1)/2);EĞER('VERİ KAYNAGI'!$B$3:$B$1385=$A2;0+KIRP('VERİ KAYNAGI'!$C$2:$C$1385))))=0;"";MAK(EĞER(GÜN(0+KIRP('VERİ KAYNAGI'!$C$2:$C$1385))=TAMSAYI(SÜTUNSAY($A1:C1)/2);EĞER('VERİ KAYNAGI'!$B$3:$B$1385=$A2;0+KIRP('VERİ KAYNAGI'!$C$2:$C$1385)))));"")
[COLOR="blue"]-- Dizi formülü hücreye [B][COLOR="Red"]CTRL+SHIFT+ENTER[/COLOR][/B] ile girilmelidir.
-- İşlemi doğru yapmışsanız formül [B]kendiliğinden[/B] [B][COLOR="Red"]{[/COLOR][/B]....[B][COLOR="Red"]}[/COLOR][/B]  şeklinde köşeli paranteze alınacaktır.[/COLOR][/FONT]
-- Sonra B2 ve C2 hücresini birlikte seçip kopyalayın ve BI2 hücresine kadar kopyalayın,
-- Son olarak da B2:BI2 hücre aralığını seçip kopyalayın ve listenin sonuna kadar yapıştırın.
.

Merhaba.

-- VERİ KAYNAĞI sayfasındaki isim listesini kopyalayın ve Sayfa2 A sütununa yapıştırın,
-- Bu sütun seçiliyken, VERİ menüsündeki YİNELENENLERİ KALDIR işlemini uygulayın,
-- Sayfa2 B2 hücresine aşağıdaki dizi formülünü uygulayın,
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]=EĞERHATA(EĞER(MİN(EĞER(GÜN(0+KIRP('VERİ KAYNAGI'!$C$2:$C$1385))=TAMSAYI(SÜTUNSAY($A1:B1)/2);EĞER('VERİ KAYNAGI'!$B$3:$B$1385=$A2;0+KIRP('VERİ KAYNAGI'!$C$2:$C$1385))))=0;"";MİN(EĞER(GÜN(0+KIRP('VERİ KAYNAGI'!$C$2:$C$1385))=TAMSAYI(SÜTUNSAY($A1:B1)/2);EĞER('VERİ KAYNAGI'!$B$3:$B$1385=$A2;0+KIRP('VERİ KAYNAGI'!$C$2:$C$1385)))));"")
-- Sayfa2 C2 hücresine aşağıdaki dizi formülünü uygulayın,
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]=EĞERHATA(EĞER(MAK(EĞER(GÜN(0+KIRP('VERİ KAYNAGI'!$C$2:$C$1385))=TAMSAYI(SÜTUNSAY($A1:C1)/2);EĞER('VERİ KAYNAGI'!$B$3:$B$1385=$A2;0+KIRP('VERİ KAYNAGI'!$C$2:$C$1385))))=0;"";MAK(EĞER(GÜN(0+KIRP('VERİ KAYNAGI'!$C$2:$C$1385))=TAMSAYI(SÜTUNSAY($A1:C1)/2);EĞER('VERİ KAYNAGI'!$B$3:$B$1385=$A2;0+KIRP('VERİ KAYNAGI'!$C$2:$C$1385)))));"")
-- Sonra B2 ve C2 hücresini birlikte seçip kopyalayın ve BI2 hücresine kadar kopyalayın,
-- Son olarak da B2:BI2 hücre aralığını seçip kopyalayın ve listenin sonuna kadar yapıştırın.
.
[/QU
arkadaşım çok teşekkür ederim cevabın beni aştı ben bu formulu dedigin şekilde yaptım ama işime yaramadı neyi düşünerek böyle yaptın anlamadım gönderdigim excel dosyasına baktınız mı?
ben biraz daha ilerledim ilgilenirseniz tekrar yükleme yapayım takıldıgım yerde yardımcı olursanız sevinirim.

Geri