• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Parçal Formülüne yardım ?

Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR
1 - Ahmet Baysan (ahmetbaysan@hotmail.com)
ahmetbaysan@hotmail.com

2 - Ahmet Baysan <ahmetbaysan@hotmail.com>
ahmetbaysan@hotmail.com

Arkadaşlar A1 Sütununda yukardaki gibi mail adresleri var. Benim istediğim parçaal formulu ile hücrede parantez işaretleri veya tırnak işaretleri içindekiş veriyi alıp B1 sütununa yazdırmak istiyorum.

Parçaal formulunu kısmen kullanıyorum ama iki şart ekleyemıyorum..

Teşekkür ederim....

Merhaba;
A1 hücresinde;
yada
2 - Ahmet Baysan <ahmetbaysan@hotmail.com>
varsa B1 hücresine;

=PARÇAAL(A1;EĞER(EHATALIYSA((EĞER(EHATALIYSA(MBUL("(";A1;1)+1);"";MBUL("(";A1;1)+1)&EĞER(EHATALIYSA(MBUL("<";A1;1)+1);"";MBUL("<";A1;1)+1))*1);"";(EĞER(EHATALIYSA(MBUL("(";A1;1)+1);"";MBUL("(";A1;1)+1)&EĞER(EHATALIYSA(MBUL("<";A1;1)+1);"";MBUL("<";A1;1)+1))*1);EĞER(EHATALIYSA((EĞER(EHATALIYSA(MBUL(")";A1;1)+1);"";MBUL(")";A1;1))&EĞER(EHATALIYSA(MBUL(">";A1;1)+1);"";MBUL(">";A1;1)))*1);"";(EĞER(EHATALIYSA(MBUL(")";A1;1)+1);"";MBUL(")";A1;1))&EĞER(EHATALIYSA(MBUL(">";A1;1)+1);"";MBUL(">";A1;1)))*1)-EĞER(EHATALIYSA((EĞER(EHATALIYSA(MBUL("(";A1;1)+1);"";MBUL("(";A1;1)+1)&EĞER(EHATALIYSA(MBUL("<";A1;1)+1);"";MBUL("<";A1;1)+1))*1);"";(EĞER(EHATALIYSA(MBUL("(";A1;1)+1);"";MBUL("(";A1;1)+1)&EĞER(EHATALIYSA(MBUL("<";A1;1)+1);"";MBUL("<";A1;1)+1))*1))

Formülünu uygulayın.
Yada ekli uygulamadaki her iki sayfayıda inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Muygun Kardeş Çok teşekkür ediyorum. Tam istediğim gibi ellerinize sağlık.

Teşekkür ederim. Hayırlı Günler Dilerim.

Çözüm

Merhaba,

Örnek olması açısından değişik bir formül de benden.
Sevgiler...

A1 Hücresinde

B1 Hücresine
=PARÇAAL(A1;(EĞER(EHATALIYSA(BUL("<";A1));BUL("(";A1);BUL("<";A1))+1);(EĞER(EHATALIYSA(BUL(">";A1));BUL(")";A1);BUL(">";A1))-(EĞER(EHATALIYSA(BUL("<";A1));BUL("(";A1);BUL("<";A1))+1)))

Ekli dosyalar

Merhaba,

Örnek olması açısından değişik bir formül de benden.
Sevgiler...

A1 Hücresinde

B1 Hücresine
=PARÇAAL(A1;(EĞER(EHATALIYSA(BUL("<";A1));BUL("(";A1);BUL("<";A1))+1);(EĞER(EHATALIYSA(BUL(">";A1));BUL(")";A1);BUL(">";A1))-(EĞER(EHATALIYSA(BUL("<";A1));BUL("(";A1);BUL("<";A1))+1)))

Teşekkür ederim arkadaşım senin kide harika çalışıyor...

Geri