• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Parçaal Formül ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Swing35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
EXCELL 2013 TÜRKÇE
Herkese selam arkadaşlar benim Parçaal formülüyle ilgili bilgili kişilere kısa bir sorum olacak şöyleki A1 hücresine tırnak işaretleri hariç yapıştırdığımızda ben = den sonraki rakamı elde etmek istiyorum. Bunuda elde ediyorum formülde fakat bu rakamlar değişkenlik gösterince atıyorum 3 basamaklı olunca 998 gibi o zaman 999, şeklinde çıkıyor.

Benim yapmak istediğim parçaal komutuyla "=" ile "," arasındaki sayıyı almak şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

" packets: sent =1332, received = 1332, lost = 0 (0% loss),"

Formülüm
=PARÇAAL(V2;BUL("=";V2;1)+1;4)

Merhaba
Bu formül işinizi görür sanırım.
Kod:
=PARÇAAL(A1;BUL("=";A1;1)+1;BUL(",";A1;1)-BUL("=";A1;1)-1)

Rakam formatında isterseniz
Kod:
=PARÇAAL(A1;BUL("=";A1;1)+1;BUL(",";A1;1)-BUL("=";A1;1)-1)*1

Hocam çok Teşekkür ederim. Müsaden olursa bir sorum daha olucak. Bu verdiğin formüle göre 2= ve 3= tirden sonraki sayları almak için ne eklemek lazım acaba

Hocam çok Teşekkür ederim. Müsaden olursa bir sorum daha olucak. Bu verdiğin formüle göre 2= ve 3= tirden sonraki sayları almak için ne eklemek lazım acaba

Kırmızı yerdeki bilgileri mi kastediyorsunuz ?

Doğru ise sabit veri var mı Ör :received ve los gibi

Son düzenleme:
Aynen hocam kırmızı yerdeki =den sonraki sayıları

Merhabalar,
Verileriniz belli bir kalıbı var mı?

packets: sent =1332, received = 1332, lost = 0 (0% loss),

Burada 3 tane sayı alınacaktır. 4-5 adet olduğu durumlar var mı ?

Selam Arkadaşlar şu aşağıdaki örnekteki değerleri A1 e gelcek şekilde yapıştırdığınızda ki bu alanlar örnekteki gib değişkenlik gösteriyor. Ben Parçaal Komutuyla yapmaya çalıştım ama beceremedim Benim yapmak istediğim şey Kırmızı işaretli rakamları çekip alıp alt alta sıralamak yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

ÖRNEK 1
ping statistics for 195.254.65.178:
packets: sent = 1355, received = 1353, lost = 2 (0% loss),
approximate round trip times in milli-seconds:
minimum = 55ms, maximum = 97ms, average = 61ms

ÖRNEK 2
ping statistics for 215.148.52.173:
packets: sent = 1332, received = 1332, lost = 0 (0% loss),
approximate round trip times in milli-seconds:
minimum = 323ms, maximum = 367ms, average = 327ms

Ben istediğiniz sayıyı alacak şekilde yazdım.Kalıbınız aynı gibi görünüyor.
Siz formül içerisinde kırmızı alanı değiştirerek istediğiniz verileri alabilirsiniz.
Kod:
=YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(SAĞDAN(PARÇAAL(" "&
  YERİNEKOY(A1;" ";YİNELE(" ";99));1;99*[COLOR="Red"][B][SIZE="4"]7[/SIZE][/B][/COLOR]);99);" ";);",";);"ms";)

Saygılar,
Wuic

Ben istediğiniz sayıyı alacak şekilde yazdım.Kalıbınız aynı gibi görünüyor.
Siz formül içerisinde kırmızı alanı değiştirerek istediğiniz verileri alabilirsiniz.
Kod:
=YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(SAĞDAN(PARÇAAL(" "&
  YERİNEKOY(A1;" ";YİNELE(" ";99));1;99*[COLOR="Red"][B][SIZE="4"]7[/SIZE][/B][/COLOR]);99);" ";);",";);"ms";)

Saygılar,
Wuic

Teşekkür ederim hocam ben uğraşa uğraşa hallettim benimkisi biraz uzun yoldan oldu gerçi ama neyse önemli olan sonuca varmak istediğimide aldım yinede teşekkürederim ilginize.

Yalnız hocam ben başka birşey sormak istiyorum müsadenizler. Bu Formül sonucunu sayı olarak boş hücreye nasıl aktarabilirim onun formülü nedir?

Boş hücre(A1) hücresine =B1 yazdığımda B1 hücresindeki Formülün sonucunu mesela 1355 rakam olarak getiriyor fakat ben A1 hücresi içeriğinde =B1 değil sadece 1355 rakam olarak yazmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim acaba ?

Özel Yapıştır - Değerleri

Sonuçların olduğu hücreleri seçip, kopyalamalı, sonra da istersen formülün olduğu hücrede, istersen yeni bir hücrede (formüller korunsun değişiklik olduğunda güncel bilgi için yeniden formül yazmamak için) "Özel Yapıştır", "Değerleri" yapmalısın.

Geri