• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

parçaal birleştir ile elde edilen veriler elle girilenlere eşit çıkmıyor

Excel Vers. ve Dili
MSOPP2019TR-64bit
gecenin üçü oldu takıldım kaldım.
parçaal birleştir gibi komutlar ile d:\2014\10\1 gibi bir dosya yolu olan hücreden parça al birleştir ile 1.10.2014 yapıyorum. 31.10.2014 de kadar gidiyor. veri al kısmına hücreyi seçiyorum elle 1.10.2014 girince aralıkta böyle bir değer yok diyor.
ekteki bir dosyada hem rakamlar için hemde tarih formatı şeklinde de oluşturduğum dosyada denemeler yaptım metne çevir vs denedim biçim genel metin özel ancak bi türlü çözemedim.
hücre değerinde parça al birleştir gibi alınıp 1.10.2014 görünüyor ancak elle girip 1.10.2014 yazıp ikisini karşılatırdığımda yanlış veriyor.

Ekli dosyalar

syn. fthkll;
A2 hücresindeki formülü
Kod:
=TARİHSAYISI(BİRLEŞTİR(PARÇAAL(A1;10;1);".";PARÇAAL(A1;8;2);".";PARÇAAL(A1;4;4)))

C2 hücresindeki formülü
Kod:
=A2

Şeklinde değiştirin ve Hücre biçimlendir den her iki hücrenin tarih formatını istediğiniz şekilde seçin

Ekteki dosyayı inceleyin.

Ekli dosyalar

e sütununu seçip sağ tık hücreleri biçimlendire basıp metin yapın

syn. fthkll;
A2 hücresindeki formülü
Kod:
=TARİHSAYISI(BİRLEŞTİR(PARÇAAL(A1;10;1);".";PARÇAAL(A1;8;2);".";PARÇAAL(A1;4;4)))

C2 hücresindeki formülü
Kod:
=A2

Şeklinde değiştirin ve Hücre biçimlendir den her iki hücrenin tarih formatını istediğiniz şekilde seçin

Ekteki dosyayı inceleyin.

çalıştı teşekkürler. yalnız tarih için tamam ama aynı dosyada birde sayılar için aynı durum söz konusu.
hemen altta 123456 6 adet satırdaki sayılar parça al ile geliyor burada nasıl bir şey yapmam gerekiyor.

diyecektim aklıma geldi. orada da hiç böyle bir formülün varlığından bile haberim yokken tarih sayısı varsa sayı da vardır derken
=SAYIDEĞERİ(PARÇAAL(A1;10;1))
bu şeklide bişey ortaya çıktı ve çalıştı. herşey için tekrar teşekkürler.

Geri