• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Parantez sorunu hakkında,

adigeturklim

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Windows 10 Pro / Office 365
Merhabalar,
Aşağıdaki formülde parantez eksikliği veya fazlalığı var sanırım fakat bulamadım bir türlü yardımcı olabilir misiniz rica etsem;

EĞER(D$5="Bütçe";TOPLA.ÇARPIM(($B11=Bütçe!$D$11:$D$372)*(D$7=Bütçe!$D$7:$O$7)*(D$5=Bütçe!$D$4:$O$4)*(Bütçe!$D$11:$O$372));EĞER(D$5="Gerçekleşen";TOPLA.ÇARPIM(($B11=Gerçekleşen!$B$11:$B$372)*(D$7=Gerçekleşen!$D$7:$O$7)*(D$5=Gerçekleşen!$D$4:$O$4)*(Gerçekleşen!$D$11:$O$372));EĞER(D$5="Tahmini Kapanış";TOPLA.ÇARPIM((B$11=$R$11:$R$372)*(D$7=$S$7)*(D$5=$R$7)*($S$11:$S$372));"")))

Merhaba.

Aşağıdaki gibi deneyiniz.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](D$5="Bütçe";[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](((($B11=[COLOR="darkorange"]Bütçe![/COLOR]$D$11:$D$372)*(D$7=[COLOR="darkorange"]Bütçe![/COLOR]$D$7:$O$7)*(D$5=[COLOR="darkorange"]Bütçe![/COLOR]$D$4:$O$4)*([COLOR="darkorange"]Bütçe![/COLOR]$D$11:$O$372))));[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](D$5="Gerçekleşen";[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR]((($B11=[COLOR="DarkOrange"]Gerçekleşen![/COLOR]$B$11:$B$372)*(D$7=[COLOR="darkorange"]Gerçekleşen![/COLOR]$D$7:$O$7)*(D$5=[COLOR="DarkOrange"]Gerçekleşen![/COLOR]$D$4:$O$4)*([COLOR="darkorange"]Gerçekleşen![/COLOR]$D$11:$O$372)));[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](D$5="Tahmini Kapanış";[COLOR="Red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR]((B$11=$R$11:$R$372)*(D$7=$S$7)*(D$5=$R$7)*($S$11:$S$372));"")))

Merhaba,

Benim gördüğüm kadarıyla parantez sorunu yok, sadece eğer d5 de ki şartların dışında bir değer varsa ne olacağını yazmamışsınız. Sizin ilk mesajınızda gerekli bölüme kırmızı ile ilave yaptım. d5 deki şartların dışında bir değer olursa boş kalır.

.

Merhaba,

Konuyu ilkten yanlış yere açtığım için üzgünüm, fark ettikten sonra yeni bir konu açtım. Ömer Baran Bey, sizin önerinize göre formülü çalıştırdım hata verdi. Moderatör Ömer Bey, sizin formülün arkasına eklediğiniz ek ile formülü çalıştırmak istediğimde hata vermiyor fakat hesaplama da yapmıyor maalesef. Alakanız için sizlere teşekkür ederim, başka bir yol önerebilir seniz memnun olurum.

iyi günler dilerim

Önceki cevabımda düzeltme yaptım.
Sayfayı yenileyerek, önceki cevabımı tekrar kontrol ediniz.
.

Ömer Baran Bey ilginiz için teşekkürler , yalnız yine hesaplama yapmıyor malesef

Ekli dosya üzerinden yapmanız mümkün müdür acaba

Merhaba,

Moderatör Ömer Bey, sizin formülün arkasına eklediğiniz ek ile formülü çalıştırmak istediğimde hata vermiyor fakat hesaplama da yapmıyor maalesef.

Hesap yapmamasının sebebi:

Kod:
$B11=Bütçe!$[COLOR="Red"]D[/COLOR]$11:$[COLOR="red"]D[/COLOR]$372

Bu bölümde D lerin yerine B yazın.

.

Moderatör Ömer Bey, hakikaten gözüme perde inmiş desem yerinde olur:) Size ve Ömer beye teşekkür ederim, yardımlarınız için. Sağlıcakla kalın

Geri