• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Paragaf içerisine yerleştirilen formülün sonucu kalın yapma.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
Merhaba arkadaşlar, Uzun paragraf var ve içerisine diğer hücrelerden formülle veri yerleştirdim. Yapmak istediğim şey bu gelen verile kalın yapmak. Mümkün mü acaba.

Ekli dosyalar

çok güzel bir soru sormuşsunuz kafaya taktım hala araştırıyorum :)

. . .

Çözüm; makro ile formül sonucunu değere dönüştürüp. Makro ile biçimlendirmek.

. . .

formüllerinizi başka hücrelere koyarak sadece o hücreleri kalın seçerek yapabilirsiniz ama sanırım bu işinizi görmediği için böyle bir soru sordunuz.

hüseyin bey,

Öyle bir çözümü aslında buldum fakat bu sefer formül ortadan kalkacağı için süreklilik arz etmeyecek :(

Anlaşılan tam bir çözüm yok. İçinde formül olmayan paragrafta bunu yapabiliyoruz. Ama formül varken yapamıyoruz. Formül işi bozuyor kısaca.

aynen içinde formül yoksa istediğinizi yapabiliriz. formül işin içine girdiği zaman makro da da yapamadım şahsen :)

hüseyin bey,

Öyle bir çözümü aslında buldum fakat bu sefer formül ortadan kalkacağı için süreklilik arz etmeyecek :(
. . .

Formül hangi hücrelere bağlıysa, o hücreler değiştiğinde makrolar çalışacak şekilde kodlanmalı.

Hatta mevcut formül yine sayfada gizli bir alanda kalmalı. Kodlar değere çevirip, biçimlendirmeli.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) başlığı altına yazılabilir.

. . .

Araç çubuğundan "K" düğmesine tıklayarak yapılan işin bu kadar zorlaşacağını düşünmezdim. Programcıları şimdi daha iyi anlıyorum. Nasıl emek harcandığı ortaya çıkıyor.

. . .

Çalışma sayfasının kod bölümüne yapıştırın.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

If Intersect(Target, [A2,B2,C2]) Is Nothing Then Exit Sub
    bir = "Yapılan satış sözleşmesine göre "
    ubir = Len(bir)

iki = Cells(Target.Row, "A")
    uiki = Len(iki)

uc = " kg demir ile "
    uuc = Len(uc)

dort = Cells(Target.Row, "B")
    udort = Len(dort)

bes = " m2 sac levhanın satışı uygun görülmüştür. "
    ubes = Len(bes)

alti = Format(Cells(Target.Row, "c"), "dd.mm.yyyy")
    ualti = Len(alti)

Range("E4") = bir & iki & uc & dort & bes & alti
    Range("E4").Characters(Start:=ubir, Length:=uiki + 1).Font.FontStyle = "Kalın"
    Range("E4").Characters(Start:=ubir + uiki + uuc, Length:=udort + 1).Font.FontStyle = "Kalın"
    Range("E4").Characters(Start:=ubir + uiki + uuc + udort + ubes, Length:=ualti + 1).Font.FontStyle = "Kalın"

End Sub

. . .

Kod için çok teşekkürler Hüseyin Bey. Çok güzel oldu. Emeğinize sağlık.

Geri