• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Para üstü hesaplama

Ekte yolladığım tabloda çeşitli miktarlardaki maaş ödemeleri için hangi para cinsinden kaç adete ihtiyacım olduğunu hesaplamam gerekiyor. örneğin; 1254 tl maaş alacağı olan birine 6 adet 200 tl + 2 adet 20 tl + 1 adet 10 tl +4 adet 1 tl ödemem lazım. liste normalde uzun ama örnek tablo hazırladım. şimdiden üstadlarıma teşekkürler... ( dosya ekleyemedim. boş exel sayfasının A sütünunda uzunca bir maaş listesi var. B, C, D, E, F, G,H sütunlarında sırasıyla 200,100,50,20,10,5,1 tl var. A2 de 1542 TL yazsın. bu rakamı B2 DE 200 tl nin altında yani 7 , c 2 de 1 , d2 de 1, ve h2 2 yazarsa . 1542 tl ödemem için hangi paradan kaç adet almam gerektiğini bulacağım)

Merhabalar.

Böyle bir çalışma forummumuzda mevcuttur,arama yapın bulursunuz.

İyi çalışmalar.

Ekteki bir örnek yaptım, inceleyiniz.

Ekli dosyalar

pratik bir calisma degil ama dogru calisiyor saniyorum..

Ekli dosyalar

Ali Bey elinize sağlık.

Konuyu geliştirmek amaçlı bir soru sormak istiyorum.

Bu dağıtımda, örneğin 30. personelin maaşı ödenirken, kupürlerden birinin veya bir kaçının tükendiğini kabul edelim. 200 TL'likler ve 50 TL'liklerden hiç kalmamış olsun. Veya 100 TL'lik hiç kalmamış olsun. Bu durumda her bir senaryo için ayrı ayrı tablo mu hazırlamak gerekir, yoksa aynı tablo içinde bir çözüm üretilebilir mi?

Ali Bey elinize sağlık.

Konuyu geliştirmek amaçlı bir soru sormak istiyorum.

Bu dağıtımda, örneğin 30. personelin maaşı ödenirken, kupürlerden birinin veya bir kaçının tükendiğini kabul edelim. 200 TL'likler ve 50 TL'liklerden hiç kalmamış olsun. Veya 100 TL'lik hiç kalmamış olsun. Bu durumda her bir senaryo için ayrı ayrı tablo mu hazırlamak gerekir, yoksa aynı tablo içinde bir çözüm üretilebilir mi?

Kalmayan banknotlar için

N2:N8 aralığında olmayan banknotlar için 0 yazınız.Örneğin N4 hücresine sıfır yazdığınızda 50'lik banknot hesaba katılmadan para dağıtılacaktır.

Ekli dosyalar

Kalmayan banknotlar için

N2:N8 aralığında olmayan banknotlar için 0 yazınız.Örneğin N4 hücresine sıfır yazdığınızda 50'lik banknot hesaba katılmadan para dağıtılacaktır.

çok teşekkürler.

şöyle bir problem çıkıyor. birinci sıradaki ödemede (1654 TL), 200 ve 1 TL'likler 0 adet olduğunda para dağıtımını 16 adet 100 ve 1 adet 50 (yani 1650) olarak yapmakta.

bunu I sütununa basit bir formül ilave ederek kontrol etmek ve hata mesajı verdirmek mümkün.

veya ilk başta eldeki tüm para adetlerini stok olarak ayrı sütunlara yazıp, birinci çalışmanızdaki formüller ile gelen değerleri başlangıç stok rajamından çıkarıp her işlemde tekrar ederek yürüyen bakiye oluşturulabilir.

tabii bunun için tekrar çalışma yapmaya gerek yok bence.

çok teşekkürler.

şöyle bir problem çıkıyor. birinci sıradaki ödemede (1654 TL), 200 ve 1 TL'likler 0 adet olduğunda para dağıtımını 16 adet 100 ve 1 adet 50 (yani 1650) olarak yapmakta.
.

1 liranız yok ise matematikte buna birşey yapamaz. 4 lirayı dağıtmak için mutlaka 1 liranız olması lazım.

200 lira yok ise 100 ile telafi edilir
50 yok ise 20 ve 10'luk banknotlar ile telafi edilir.
1'lik yok ise onun yerine koyacağımız bir bankonat bu hesaba göre yok.

Kuruşlar ile telafi edecekseniz onun içinde 1 nolu banknottan sonra devam edilmelidir.

.

1 liranız yok ise matematikte buna birşey yapamaz. 4 lirayı dağıtmak için mutlaka 1 liranız olması lazım.

200 lira yok ise 100 ile telafi edilir
50 yok ise 20 ve 10'luk banknotlar ile telafi edilir.
1'lik yok ise onun yerine koyacağımız bir bankonat bu hesaba göre yok.

Kuruşlar ile telafi edecekseniz onun içinde 1 nolu banknottan sonra devam edilmelidir.

.

elbette. tekrar elinize sağlık.

Kuruş Dağıtımı

dosya çok işime yardı buna kuruş hesanınıda ekleyebilirmiyiz. 0.5 ve 0.25 ben uğreşıyorum ama olmadı

Merhabalar,
Evet eldeki KASADAKİ dağıtılacak küpür adetlerini 1 satıra B1 ile H1 arasına adet olarak yazalım ve oradan bakarak dağıtım yapsın, tabiki burada yürüyen değerler olması gerekir. Bu da kod ile çözümü daha kolay olur sanırım.
İyi çalışmalar...
Yb®

Geri