• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

para birimine göre alttoplam

Tekrar merhaba.

Bir Excel belgesinde bazı hücreleri farklı şekillerde biçimlendirin ve HÜCRE işlevini kullanarak bu hücrelerin biçimine ilişkin formül oluşturun,
formül sonuçlarını da aşağıdaki bağlantıda olan açıklamalarla karşılaştırın isterseniz.

HÜCRE İŞLEVİ açıklaması için buraya tıklayın

Ben nedenini anlayamadım doğrusu.
.

.

Merhaba.

Bildiğim kadarı ile CELL - HÜCRE işlevi ile para cinslerini, (kırmızı negatif renkli hariç), renk biçimlerini almak mümkün değil.

Bu nedenle, bunlar için kullanıcı tanımlı fonksiyonlar kullanılır.

.

Merhaba.

Office 365 Ev kullanıyorum. Bu sürümün özelliklerinden gelen bir sorun olabilir mi?

Merhaba,

Tahminim, TL para birimiyle ilgili bir durum.
Örneğin dosyadaki G7 hücresine geldiğinizde, hücre biçimlendirme / Para birimi / Simge seçeneklerinde TL seçeneği var mı? Varsa seçip tamam deyin ve F9 ile formülleri yenileyin.

Yoksa;
Denetim masası / Bölge Ve Dil seçeneklerine girin / Biçimler menüsünden / Ek ayarlara girin / Para birimi sekmesinden / Para birimi simgelerini kontrol edin / bu bölümdeki seçeneklerde TL yoksa ekleyin ve tamama basın.

Daha sonra forumdaki dosyayı açın, G7 hücresinde hücre biriçimlendirme / Para birimi / Simge seçeneklerinden TL yi seçip tamam deyin.

Bu işlemden sonra F9 basarak formülleri yenileyin. H7 deki sonuç P2 olarak düzelmesi gerekir.

.

Merhaba,

Tahminim, TL para birimiyle ilgili bir durum.
Örneğin dosyadaki G7 hücresine geldiğinizde, hücre biçimlendirme / Para birimi / Simge seçeneklerinde TL seçeneği var mı? Varsa seçip tamam deyin ve F9 ile formülleri yenileyin.

Yoksa;
Denetim masası / Bölge Ve Dil seçeneklerine girin / Biçimler menüsünden / Ek ayarlara girin / Para birimi sekmesinden / Para birimi simgelerini kontrol edin / bu bölümdeki seçeneklerde TL yoksa ekleyin ve tamama basın.

Daha sonra forumdaki dosyayı açın, G7 hücresinde hücre biriçimlendirme / Para birimi / Simge seçeneklerinden TL yi seçip tamam deyin.

Bu işlemden sonra F9 basarak formülleri yenileyin. H7 deki sonuç P2 olarak düzelmesi gerekir.

.

Değerli Üstadım,

Önerdiğiniz yolu uyguladım. Ekli word bilgilendirme dosyasındaki resimde, H sütununda, para birimi TL olanlar "P2" olarak gözükmektedir.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

.

Merhabalar.

CELL - HÜCRE işlevi ile önerilen çözümleri ben denemedim. Ancak bununla özel çözümler üretebilir kanısındayım.

Örnek dosyada gösterdiğim gibi, "format" hücrenin sayı biçimine karşılık gelen metin değeri. Çeşitli biçimlere ait metin değerleri yandaki tabloda gösterilmektedir. Hücrede negatif değerler için renk kullanılmışsa metin değerinin sonunda "-" verilir. Hücre, pozitif değerler ya da tüm değerler için ayraçlar kullanılarak biçimlendirilmişse, metin değerinin sonunda "()" verilir.

Dikkat edilirse, harfler; G - General, F - Fruction, C - Currency, P - Percantage, S - Scientific, D - Date gibi hücrenin genel biçim yapsını verir.

Örneğin burada para biriminden söz edilmemiş; sadece para birimi ile biçimlendirilmişse bunu C ile belirtir. Harflerin yanındaki rakamlar ise virgülden sonraki basamak veya D'lerde değişik tarih ve zaman biçimlendirmelerini belirtir.

Konumuza dönersek, P2 olarak hücre biçimi, Percentage, yani Yüzde olarak, virgülden sonra 2 basamaklı olarak biçimlendirildiğini belirtir. Bunun değişik varyasyonlarla TL olduğunu ortaya koymak bana pek mantıklı gelmiyor.

Yine de tartışmaya açık olduğumu söylemek isterim.

Herkese kolaylıklar dilerim.

.

Ekli dosyalar

Sayın İdris Hocam

yaptığınız şeylere bazen aklım ermiyor:):):)
valla ne diyeyim elinize aklınıza bilginize emeğinize sağlık

diğer arkadaşlara da teşekkür eder
herkese hayırlı günler dilerim
iyi ki varsınız

Geri