• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

para birimine göre alttoplam

Excel Vers. ve Dili
2007
herkese merhaba
ekteki tablomda d sütununda koda göre
$ ve tl para birimine göre toplam almak istiyorum
yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

Merhaba.
D sütunundaki kodlara göre mi yoksa para birimlerine göre mi alt toplam istiyorsunuz?

d sütununu süzdüğümde

grup kodu 123456-11 olanın

usd si 42,70 usd
tl si 14.00 tl diye istiyorum

g 22 satırında 42,70 usd yi
g 23 satırında 14,00 tl yi görmek istiyorum

teşekkür ederim

Ekli dosyayı inceleyin

Sn. Bülentgüner;Biraz dolaylı yollardan oldu ama sonucu gidiyor sanıyorum.

ikinci dosyada d1 hücresinde aranacak kelimeyi yazıp entırladığınızda süzme işlemi yapıyor, buton ile de süzmeyi kaldırabiliyorsunuz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
üstadlarım merhaba

ikinizinde çözümüne baktım ikiside işime yarıyor
kendi tabloma uyarlayıp kullanacağım
teşekkürler

Sayın Ömer Üstadım,

Dosya ilgimi çektiği için 5. iletideki dosyayı indirdim. D sütununda süzme yaptığımda ya da tümünü seçtiğimde, TL. tutarlarını da Dolar toplamı içinde gösteriyor.

Acaba eksik yaptığım bir şey olabilir mi?

Emeğiniz için teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.

Sayın tahsinanarat,

Katkı ve emeğiniz için teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.

Son düzenleme:
Tekrar merhaba.

Formülleri kısaltmak maksadıyla, gönderdiğim belgede;
--H5 hücresindeki formülü aşağıdakiyle değiştirin ve aşağı doğru kopyalayın.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]ALTTOPLAM[/COLOR](3;$G$4:G4)=[COLOR="red"]ALTTOPLAM[/COLOR](3;$G$4:G5);"";[COLOR="Red"]HÜCRE[/COLOR]("biçim";G5))
-- G2 hücresindeki formülü de aşağıdakiyle değiştirin ve G2 hücresini kopyalayıp G3 hücresine ÖZEL YAPIŞTIR=>FORMÜLLERİ şeklinde yapıştırın.
Kod:
=[COLOR="red"]ETOPLA[/COLOR]($H$5:$H$21;[COLOR="Red"]HÜCRE[/COLOR]("biçim";G2);$G$5:$G$21)
NOT: H sütununa uygulanan formülün değiştirildiği yeni belge ekte. (Belge güncellendi. 14:55)

.

Ekli dosyalar

Sn. Ömer Baran hocam yine her iki para birimlerinin toplamını alıyor, bilginiz olsun.

Sn. Ömer Baran hocam yine her iki para birimlerinin toplamını alıyor, bilginiz olsun.
Merhaba.

9 numaralı cevapta belirttiğim işlemlerin uygulandığı ve
örnek filtre uygulamasına göre oluşan ekran görüntüsünün de içerisinde olduğu belgeyi 9 numaralı cevaba ekledim.
.

Üstadım,

9. iletiye eklediğiniz dosyayı açtıktan sonraki görüntüyü, sizin ekran resminin altına ekledim.

Dolar ve TL. tutarları birbirine eşitleniyor, nedeni ne olabilir?

Ekli dosyalar

Uygun bir hücreye =HÜCRE("biçim";G18) formülünü uyguladığınızda aldığınız sonuç nedir acaba?
Ayrıca uygun alanda aynı formülü G2 ve G3 hücresi için de uygular mısınız?

Sonuçta formül biçim üzerinden çalışıyor, G2'de G2'nin biçimine göre, G3'te G3'ün biçimine göre toplam alınıyor.
.

Uygun bir hücreye =HÜCRE("biçim";G18) formülünü uyguladığınızda aldığınız sonuç nedir acaba?
Ayrıca uygun alanda aynı formülü G2 ve G3 hücresi için de uygular mısınız?

Sonuçta formül biçim üzerinden çalışıyor, G2'de G2'nin biçimine göre, G3'te G3'ün biçimine göre toplam alınıyor.
.

Yukarıdaki sorularınızın sonucu aşağıdaki word dosyasındaki gibidir.

Benim dosyamın yardımcı sütununda sadece ".2" var.

Sizin dosyanıza eklediğiniz yardımcı sütun resminde ise bir adet "P2" gözüküyor!

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Yukarıdaki sorularınızın sonucu aşağıdaki gibidir.
9 numaralı cevabımın ekindeki belgeyi tekrar güncelledim.
(sadece formülü tekrar sadeleştirdim, sizin açınızdan fark yok elbette)

HÜCRE işlevine gelince, formüldeki "biçim" kelimesini;
-- bir kez BÜYÜK HARFLERLE yazarak,
-- bir kez de formül çubuğuna, =HÜCRE( yazdığınızda excel'in kendisinin açtığı listeden seçerek
formülü uygular mısınız?

Ben her türlü uygulamada TL için ",2", $ için "P2" sonucunu alıyorum ve formül de bu değerlere göre çalışıyor.
.

Aynı aynda yüklediğimiz anlaşılıyor. Deneyip sonucu yazacağım.

9 numaralı cevabımın ekindeki belgeyi tekrar güncelledim.
(sadece formülü tekrar sadeleştirdim, sizin açınızdan fark yok elbette)

HÜCRE işlevine gelince, formüldeki "biçim" kelimesini;
-- bir kez BÜYÜK HARFLERLE yazarak,
-- bir kez de formül çubuğuna, =HÜCRE( yazdığınızda excel'in kendisinin açtığı listeden seçerek
formülü uygular mısınız?

Ben her türlü uygulamada TL için ",2", $ için "P2" sonucunu alıyorum ve formül de bu değerlere göre çalışıyor.
.

Üstadım, yukarıda değinilen önerileri aynen uyguladım. Sonuç alınamaması dolayısıyla sizi daha fazla uğraştırmak istemiyorum. Katkılarınız için teşekkürler.

Sayın askm ve İdris Serdar'ın çözümü ile konu yeterince aydınlatıcı olmuştur.

Emeği geçen ve katkı veren tüm üstadlarıma teşekkürler. Sevgi ve saygılar sunarım.

Son düzenleme:
Formül çubuğuna, =HÜCRE( yazdığınızda excel'in kendisinin açtığı listede neler var acaba?

Bilgilendirme

Formül çubuğuna, =HÜCRE( yazdığınızda excel'in kendisinin açtığı listede neler var acaba?

Güncellenen dosyayı indirip ilk açtığımda alınan ekran görüntüsü (Bkz: 1);
1 nolu düğmeye tıklanınca alınan sonraki ekran görüntüsü (Bkz: 2) ve sonrasında (3) nolu düğmeye tıklandığında ki son resim ile =HÜCRE("BİÇİM";G2) ekran görüntüsü, ekteki word'e bilgi amacıyla kopyalanmıştır.

Ekli dosyalar

Geri