• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Para birimi formatı sorunu

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 türkçe
Arkadaşlar merhaba...
veriler.Cells(kayıtsatırı, 7) = FormatCurrency(Textbox7_Tutar, 2) şeklinde bir kod satırıyla sayıları para birimi şeklinde çeviriyorum.

Userformda hazırladığım bir formum var. Burada örneğin textbox7 ye 216443,7 gibi bir değer girip kaydete bastığımda excel veriler sayfasına 216.443.70 ₺ olarak kaydetmesi gerekirken 2.164.437,0 ₺ şeklinde kaydediyor.Nerede hata yaptığımı bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Textbox'a kuruşlu veri girerken, kuruş ayracı olarak nokta değil virgül kullanmalısınız.

Sizin verdiğiniz örnekteki (216443,7 ) ifadesi doğru sonuç verir, ama; (216443.7) bahsettiğiniz hatalı sonucu verir.

.

Cevap için teşekkürler yalnız ben soruyu sorarken yanlışlıkla nokta yazmışım ama textbox değerlerim virgüllü.

Merhaba,

Örnek dosya yükleyebilirseniz daha kesin bir çözüm üretilebilir. Zira belirttiğiniz gibi ayracı doğru girdiğiniz 216443,7 karşılığında ondalık kısımda sadece 7 görünmesi gerekir, siz kuruş hanesini 2 yaptığınızda 70 görünmesi gerekir. Kodlarınızda bu rakamı 10 ile çarpmıyorsanız böyle bir sonuç alınması mümkün olmamaktadır. [2.164.437,0]

iyi çalışmalar.

Teşekkürler destekleriniz için.Sorunıum çözüldü

Geri