Panodaki Veriyi Yazdıracak makro kodu lazım

bayhekim81

Altın Üye
Katılım
3 Temmuz 2009
Mesajlar
81
Excel Vers. ve Dili
2010 pro plus türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-06-2024
3 haneli sayılardan yüzlerce verilerim var. Bunların her birinin önüne TR39000 yada TR390000 yada TR3900000 koymak istiyorum (birleştir fonksiyonu kullanmadan). Aşağdaki işlemleri sırası ile yapmak istiyorum.
1. Kopyalama yolu ile TR39000 veya başka bir veriyi panoya kopyalayacağım.
2. Önüne TR39000 eklemek istenilen üç haneli sayının bulunduğu hücreyi seç.
3. Önceden olşturduğum makro kısa yol tuşuna basınca 3 haneli sayımın başına Panodaki TR39000 gelsin.
Ben makro kaydet yaparak denedim ancak panodaki veriyi yazdırmıyor.
Kısaca Panodaki Veriyi Yazdıracak makro kodu lazım.
Teşekürler.
 

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
18 Kasım 2009
Mesajlar
5,102
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
3 haneli sayılardan yüzlerce verilerim var. Bunların her birinin önüne TR39000 yada TR390000 yada TR3900000 koymak istiyorum (birleştir fonksiyonu kullanmadan). Aşağdaki işlemleri sırası ile yapmak istiyorum.
1. Kopyalama yolu ile TR39000 veya başka bir veriyi panoya kopyalayacağım.
2. Önüne TR39000 eklemek istenilen üç haneli sayının bulunduğu hücreyi seç.
3. Önceden olşturduğum makro kısa yol tuşuna basınca 3 haneli sayımın başına Panodaki TR39000 gelsin.
Ben makro kaydet yaparak denedim ancak panodaki veriyi yazdırmıyor.
Kısaca Panodaki Veriyi Yazdıracak makro kodu lazım.
Teşekürler.
Anlattıklarınızı örnek bir excel dosyanızı ekleyerek tanımlarsanız, cevap bulmanız daha kolay olacaktır.
 
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
283
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02.01.2019
Merhaba, şöyle bir şey işinizi görür mü acaba?
 

Ekli dosyalar

bayhekim81

Altın Üye
Katılım
3 Temmuz 2009
Mesajlar
81
Excel Vers. ve Dili
2010 pro plus türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-06-2024

bayhekim81

Altın Üye
Katılım
3 Temmuz 2009
Mesajlar
81
Excel Vers. ve Dili
2010 pro plus türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-06-2024
Teşekürler meneloog kardeşim ancak düğme olmadan ctrl+q basarak seçili hücre içeriğine panodaki-bilgisayar hafızasındaki veriyi eklemek istiyorum.
 

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
18 Kasım 2009
Mesajlar
5,102
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Teşekürler meneloog kardeşim ancak düğme olmadan ctrl+q basarak seçili hücre içeriğine panodaki-bilgisayar hafızasındaki veriyi eklemek istiyorum.
Bir eleştiri olarak değil, sadece yardımcı olabilmek amacıyla cevap vermek isterim ki:

Formüllerle (BİRLEŞTİR, DEĞİŞTİR, YERİNEKOY gibi) de farklı çözümler bulunabilecekken,formül istemeyişinizin özel bir nedeni var mı?

Sizin ısrarla PANO'dan kopyalama isteğinizin sebebi anlaşılır değil.
Bu tarzda uygulama yapmak istemeniz işlemleri manuel yapmak demek, oysa hedef ve amaç en kısa sürede, en sağlıklı işlem yapmak olmalıdır.
Eğer özel bir sebebi varsa ve açıklarsanız çözüm şekli de değişebilir.
Makro ile çok farklı çözümler üretilebilecektir.
Verilerin(sayıların) baş tarafına eklenecek Değerlerin (Örnek TR3900000 veya TR39000221 ) özel şartları var mı?
Mesela; 1000'e kadar olanlara TR39000221 1000den 10000e kadar olanlara TR3900000 eklenecek gibi mi?

Daha açıklayıcı olursanız, yardım almanız kolaylaşacaktır.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,435
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Zipli dosya ilgili linkte duruyor...

Alternatif olarak aşağıdaki kodu deneyiniz. Hücreleri seçip kodu çalıştırın.

Kod:
Sub EKLE()
    Dim Veri As Variant, Alan As Range
    
    Veri = Application.InputBox("Eklenecek veriyi giriniz...", , "TR39000221")
    If Veri = False Then
        MsgBox "İşleminiz iptal edilmiştir!", vbExclamation
        Exit Sub
    End If
    
    If Veri = "" Then Exit Sub
    
    For Each Alan In Selection
        Alan.Value = Veri & Alan.Value
    Next
    
    MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub
 
Üst