pagebreak ve excele veri aktarımı

Sayın leventme ilginiz için çok teşekkür ederim. Verdiğiniz makro işimi gördü. İyi çalışmalar diliyorum. Saygılarımla.

Arkadaşlar öncelikle iyi çalışmalar. Benim iki sorunum var bunları çözemeyince programıma devam edemiyorum. Siteyi aradım ama sorunumu çözecek birşey bulamadım.

1. bir excel sayfasındaki pagebreaklerin bulunduğu satır numarasını makroyla nasıl tespit edebiliriz. Sayfaların istenmeyen bir yerde bölünmesini engellemek için gerekli, istenmeyen yerdeki pagebreaki kaldırıp istediğim başka bir yere koymak isityorum.

2. Uzantısı belli olmayan fakat notepad ile açılabilen bir dosyayı excelde bir makroyla notepad ile açtırıp veya açtırmadan içindeki bütün bilgileri seçip excelde herhangibir hücreye nasıl kopyalarım.

Yadımcı olabilirseniz çok memnun olurum. İki gündür forumu arıyorum, visualbasic yardımcısına bakıyorum fakat bu sorunu çözemedim.İyi çalışmalar.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Birinci sorunuz elbette kod ile de çözülebilir ama excelin kendi hazır özelliği ile bu işlemi daha kolay yapabilirsiniz. Bunun için Görünüm-sayfaözinleme den sayfanın sayfa yapısını görüp kesik çizgileri yukarı aşağı taşıyarak sayfa düzenini kolaylıkla değiştirebilirsiniz.

İkinci sorunuz için shell komutunu kullanmanız gerekir, arama motoruna shell yazarak ararsanız örnek kodlamalara ulaşabilirsiniz. Bu dosyadaki bilgileride dış veri al özelliği ile almayı deneyin.

Sayın Leventm yaptığım program yaklaşık yüze yakın sayfada otomatik çalışacak ve verileri yazıp yukarıda belirttiğim sayfa düzenini yaptıktan sonra çıktı alacak. Yani sayfaya elle müdahele olmadan makroyla bu işlemin yapılmasını istiyorum. 1 nci soru için sadece pagebreaklerin satır numaralarını bulma makrosunu söylerseniz memnun olurum. İlginiz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Birinci sorunuz için aşağıdaki kodu deneyin.

Kod:
Sub sayfayibul()
Application.ScreenUpdating = False
ActiveWindow.View = 2
For a = 1 To ActiveSheet.HPageBreaks.Count
sat = ActiveSheet.HPageBreaks.Item(a).Location.Row - 1
deg = deg & Chr(10) & sat
Next
10 ActiveWindow.View = 1
MsgBox "sayfa bitiş satır noları:" & Chr(10) & deg
End Sub

Levent Bey
Bir çok farklı kod denedim fakat pagebreak satır numarasını alamıyorum.