• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Özet Tabloda Farkli Toplam Alma

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Merhaba arkadaşlar

Öncelikle geçmiş kurban bayramınızı kutlar bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını dilerim.

Arkadaşlar benim sorunum şu,

Farklı döviz cinsleri ile satış yapıyorum vu satışların yer aldığı bir database var. Dataların olduğu yerden bir özet tablo alıyorum.Buraya kadar normal istediğim Özet tablonun sonunda Genel toplam satırı yerine Usd Genel toplamı Gbp genel toplamı Euro genel toplamı gibi kaç çeşit döviz kullanmışsam bunların Özet rapor alının dönem içindeki toplamlarını alt alta görmek için ne yapmalıyım.

Normal bir liste için farklı döviz çeşitlerini toplayan bir kod yer alıyor forumda ama bu işimi halletmiyor
Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla

Örnek Dosya Eklerseniz Yardımcı olabiliriz.

nihatkr "Örnek Dosya Eklerseniz Yardımcı olabiliriz. "

Örnek dosyam ektedir

Selam,

Data tablosuna ilave bir sütun ile döviz toplamları alındı. Eki inceleyin.

Dosya düzenlendi.

Son düzenleme:
Sn. anemos

Cevabınız için teşekkür ediyorum. Bu şekilde yapmak benimde aklıma geldi ama bu şekliyle genel toplamın "toplam satış toplamı " bölümündeki toplamın bir anlamı olmuyor burada döviz cinslerinin tek tek genel toplamlarını göremezmiyiz
birde özet tablodaki rakamların biçimlerinide otomatik olarak kendi döviz cinsinde göstermemiz mümkünmü

Döviz toplamlarını veriyor. Tam olarak toplamları tablonun neresinde görmek istiyorsunuz?

Özet tablodaki sayı biçimlerini "Hücre Biçimlendir" den yapabilirsiniz.

sn.anemos
data sayfasındaki veriler görüldüğü gibi biçimlendirilmiş vaziyette, bu biçimlerini bozmadan bunların özet tabloya gelmesi gerekiyor. eğer özet tabloda bunları tek tek biçimlendirmeye kalkarsak takdir edersinizki epey bir uğraş gerektirmekte.
toplam ları nerede görmek istediğime gelince özet tablonun en altındaki genel toplam satırı varya işte orada görmek istiyorum, yani genel toplam yerine genel usd toplamı genel euro toplamı gibi,
şimdi yaptığınız örnekte; döviz toplamları görülüyor diyorsunuzya ben o toplamları tablonun en altında görmek istiyorum ve bütün tablodaki kendi cinsinden olanların toplamını göstermeli diyorum.
sizi sıktıysam özür dilerim.
saygılarımla

Genel toplamları tablo altında toplatan özelliği ekledim.
Dosyanın yeni hali ilk mesajımdadır.

Sayın yurttas'ın hücrelerin parasal biçiminin bulunması kısmıyla ilgili bir alternatif ektedir.

.

Arkadaşlar çabalarınız için teşekkür ediyorum. Uygulamayı yapıp olup olmadığı konusunda bilgi verecem.

Sn.nihatkr
Yapılabileceklerin içinde en uygun bu şekil görülüyor.Çabanız için tekrar teşekkür ediyorum.

sdgvbsgnhsnnsgnsn

Geri