• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Özet Tablo Yardımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Merturk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2007
Merhaba,

Sistemden bir rapor çekiyorum. 100'den fazla kolon gelebiliyor. Sistem gereği kullanıcılar bu raporun oluşumuna müdahale edebiliyorlar. Yani sütun eklenip, çıkabiliyor. Bundan dolayı da rapor dönemsel olarak sütun sayısı olarak değişkenlik gösterebiliyor.

Rapor formatının içinde özel raporlarımız pivot tablo olarak gömülü bulunuyor. Basit bir rapor için bile 100 tane sütunun olduğu veriden pivot çalıştırmak zorunda kalıyoruz. Benim sorum da burada başlıyor.

Örneğin:

Bir rapor için benim sadece 10 tane sütunla işim olsun. Bunların da başlık isimleri belli. Bunların hangi sütunlardan beslendiklerini de biliyorum. 100'den fazla kolon içinden sadece bu 10 tane sütunu pivot kaynağı yapabilir miyim? Bu mümkün müdür?

Normal bir durum örneği için veri kaynağı : 'Detay'!$A:$DU
Benim isteğim için veri kaynağı: 'Detay'!$A:$B; 'Detay'!$E:$E, 'Detay'!$H:$I; 'Detay'!$W:$Z

Merhaba Sn. Merturk,

Özet Tablo buna izin vermez diye biliyorum fakat belli dediğiniz alanları başka bir yere (sayfaya) alıp özet tablo kaynağı olarak orayı belirtebilirsiniz.

Teşekkürler Murat hocam.

Ben de son çare olarak onu düşünüyorum.:)

.

Sistemden sadece istediğiniz sütunları alma olanağınız yok mu? Yani sisteminiz böyle bir sorgulama yapma özelliği taşımıyor mu? Bence bunu araştırın.

.

.

Bunu sisteminizi kuranlara, işletenlere her kimse onlara soracaksınız. Size SQL veya başka bir tarzda bir sorgulama imkanı vermeleri gerekir. Yoksa, her seferinde 100'lerce sütunu alın ne yaparsanız yapın diye sistemin bir mantığı olmaması gerekir.

.

.

Bunu sisteminizi kuranlara, işletenlere her kimse onlara soracaksınız. Size SQL veya başka bir tarzda bir sorgulama imkanı vermeleri gerekir. Yoksa, her seferinde 100'lerce sütunu alın ne yaparsanız yapın diye sistemin bir mantığı olmaması gerekir.

.

Hocam ben dediğinizi yanlış anladım.

Bu kadar detaylı olmasındaki ana neden şu. Farklı birimler de farklı bilgileri kullanıyor. Örneğin finans 30 tanesiyle ilgili, operasyon 40 tanesiyle, Müşteri Hizmetleri 10 tanesiyle ilgili gibi.

Sistemi kuranlar da biz hepsini verelim, sizler lazım olanları alın demeye getirmişler :)

Hocam ben dediğinizi yanlış anladım.

Bu kadar detaylı olmasındaki ana neden şu. Farklı birimler de farklı bilgileri kullanıyor. Örneğin finans 30 tanesiyle ilgili, operasyon 40 tanesiyle, Müşteri Hizmetleri 10 tanesiyle ilgili gibi.

Sistemi kuranlar da biz hepsini verelim, sizler lazım olanları alın demeye getirmişler :)

.

Bence dediğimi isteyin onlardan. Sadece size nasıl sorgulama yapacağınızı gösterecekler bu kadar.

.

Geri