• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

özet tablo sıra no

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mukteda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Arkadaşlar merhaba,

Herkese hayırlı haftalar, hayırlı sabahlar...

MAKİNE ADI -----TESLİM TARİHİ-----FİRMA İSMİ

Yukarıdaki şekilde uzun bir listem var. Bunu makine adına göre özet tabloya çevirdiğimde her bir makine adına göre (1,2,3,4) sıra numarası gelmesini istiyorum.

Nasıl yapabilirim?

Daha açıklayıcı bilgi girerseniz yada örnek bir dosya atarsanız

Daha hızlı cevap alabilirsiniz

Konu günceldir.

Arkadaşlar, Özetle şunu öğrenmek istiyorum. VERİ sayfasına nasıl bir formül uygulamalıyız ki Özet tablo da sıra numarası olarak görünsün.

E2 Hücresine kopyalayarak aşağı çekiniz.
Kod:
=EĞER(A2="";E1+1;EĞERSAY($A$2:A2;A2))

Sizin dediğiniz fonksiyonu uyguladım. Düzgün çalıştı. İlginiz için teşekkür ederim.

Ancak bu fonksiyon ÖZET TABLO içinde işe yaramıyor. Yani ilk önce veri sayfasında düzenleme yapılacak, daha sonra Özet Tablo yenile denilecek, daha sonra da Özet Tablo içindeki veriler başka bir sayfaya alınıp yukarıdaki fonksiyon çalıştırılacak.

Bunun daha kısa bir çözümü olmalı?
Başka bir fikriniz var mı?

Özet tablo kullanmak istiyorsanız birleştirilmiş hücrelerden uzak durmalısınız.

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

(Link silinebilir) Örnek Dosya

Ekli dosyalar

Pek kıymetli Korhan büyüğüm,

Öncelikle emeğinize sağlık, epey uğraşmışsınız. Hakkınızı helal ediniz.

Sizin dosyanızda Elma için bir (1), Armut için iki (2) demiş böyle devam etmişsiniz. Benim esas istediğim ürün adına göre sıra numarası nasıl gelebilir? Yani Elma kendi içinde birden başlayıp devam edecek aynı şekilde Armut ve bu şekilde devam edip gidecektir.

Bu işlemi şunun için istiyorum:
Şimdiye kadar ürün adını hep birleştirerek kullanıyordum. Ancak filtreleme ve raporlamada hep sorun yaşıyorum. Sonuçta 800 küsür satır var. Ve her güncelleme ilave de bu sayı artıyor. Bu yüzden ürün adındaki birleştirmeyi kaldırıp özet tablo haline çevireceğim. Ancak bu sefer ürün adına göre sıra numarası işi bozuyor. Bu işi zaten 3-4 adımda yapabilirim. Ama daha kısa daha verimli nasıl yapılabilir? Bunu öğrenmek istedim.

Tamamdır efendim.
Hakkınızı helal ediniz.
Kıymetli uğraşınız için teşekkür ederim.

Rica ederim. Hakkım varsa helâl olsun...

Geri