• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Özel Yapıştır değerleri tek komut olarak sağ tuşta görmek

Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
Arkadaşlar bildiğiniz üzere excelde bie biçimler hariç olarak değerleri almak için kopyala deyip bir başka yerde sütuna gelip sağ tuşla özel yapıştır değerleri deriz, ancak bunu daha basit olarak
sağtışta sadece "Değerleri yapıştır" komutu olarak görmek istiyorum 100 sayfa 50 sütunlu bir işlem yapçağım için açıkçası standart yolla yapmak zor geldi.
yardımlarınız için teşekkürler

Verili bir alanı kopyaladıktan sonra sağ tıklayıp işlemi gözlemleyiniz.

hocam sağ tuşa tıkladığımda diolag yönteminin sağ tuş özelliği başarasız diyor.
ayrıca sayfaadları vs. de gizli

Alternatif dosya ektedir ...

Son düzenleme:
Selamlar,

Sn. Haluk bey sorunuzu cevaplamış. Bu arada bende benzer bir örnek hazırlamıştım. Eklemek istedim.

Sub PopUpMenu()
Dim cb As CommandBar
Set cb = Application.CommandBars("Cell")
With cb
.Reset
With .Controls.Add(Type:=msoControlButton)
.OnAction = "PasteValues"
.FaceId = 7
.Tag = "MyTag"
.Caption = "Degerleri yapistir..."
End With
End With
Set cb = Nothing

haluk bey ilginize teşekkürler sağtuşta değerleri yapıştır çıkması lazım galiba ma bende çıkmadı :(

Verili alan seçildikten sonra, sağüste bulunan KOPYALA' tuşuna yada enüste excel menüleri arasında bulunan KOPYALA düğmesine bastıktan sonra SAĞ tıklayın.

sayın cost_control sizinde değerler iyapıştır butonunuz mausun sağ tuşunda gözükmüyor excel 2003 kullanıyorum
sayın tiken siz sağ tuşu direkt Özel yapıştır kombosuna bağlamışsınız aradığım asla bu değil.alakanıza teşekkürler

Şimdi aklıma geldi
Aslında genel olarak satsuncm(yeni).xla da ekelntilerde ekli ama satır genişliği ve sütun genişliği komutlarıda sağ tuşta çıkmıyor

Son düzenleme:
Eğer sayfa üzerinde sağ tıkladığınızda ekli resimde görüldüğü gibi söz konusu menü çıkmıyorsa, çok büyük bir ihtimalle sizin diğer eklentilerinizde yer alan kodlar nedeniyle bu iş olmuyordur.

O zaman yapmanız gereken, gönderdiğim dosyadaki kodları uygun bir şekilde diğer eklentilerinizdeki kodların içerisine yerleştirmek olacaktır.

haluk bey eki bütün eklentileride iptal ettim ama gene olmuyor işletim sistemim vista ofis 2003 kullanıyorum ne gibi çözüm olabilir aynı şekilde satsutcm(yeni) de çalışmıyor

Bende Vista da yok, Ofis2003 de yok. O nedenle bir şey diyemeyeceğim.

Alternatif olur mu? bilmiyorum. Aşağıdaki kod serbest bir menü oluşturuyor. O menüye düğme atayıp, 'Değerleri Yapıştır' makrosu bağlanır. Sağ tıklamaya gerek kalmadan tek tıklamayla eylemi gerçekleştirir.

Sub Düğme1_Tıklat()
Application.CommandBars.Add(Name:="Değer Yapıştır").Visible = True
End Sub

sayın tiken kodlarınızı çalıştıramadım bir düğme ekledim
Application.CommandBars.Add(Name:="Değer Yapıştır").Visible = True
satırnın yapıştırdım hata gönderdi. neden sağ tuşa kullanıcı tanımlı hi,ç birşey ekleyemiyorum hepsinmden önemlisi galiba bu evde ekliyorum işte olmuyor

Haluk hocam makronuzu evde denedim (winxp+ofis2003) sorunsuz çalışıyor.... şimdi ben sağ tuş için evde satsutcm(yeni).xla ve popup.xla olarak iki dosya kullanmaya başladım ve bunların ikiside maouyssağtuşa atanan görevler... bu ili makroyu sagtus.xla olarak birleştirmek ve gerektiğinde diger sagtuşmakrolarınıda buraya almak için ne yapmalıyım. ayırca face atamışsdınız çok hoşuma gitti ben nasıl atarım ve excelin desteklediği face çeşitleri nelerdir. kendim herhangi bir resmi face olarak yapmak için ne yapmalıyım

Sub PopUpMenu()
Dim cb As CommandBar
With cb
.Reset
With .Controls.Add(Type:=msoControlButton)
.OnAction = "PasteValues"
.FaceId = 7
.Tag = "MyTag"
.Caption = "Degerleri yapistir..."
End With
End With
Set cb = Nothing

haluk bey ilginize teşekkürler sağtuşta değerleri yapıştır çıkması lazım galiba ma bende çıkmadı :(

Bu kod ile Pop up menüde (sağ tık ile çıkan menü) "Degerleri yapistir..." menüsü oluştu. Fakat yapıştırma işlemini yapmadı.
* Popup menüden "degerleri yapistir..." menüsünü geri kaldırmak için ne yapabilirim?
* Pop up menüde istediğimiz işlemleri yapabileceğimiz bir çalışma yapmak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Bu kod ile Pop up menüde (sağ tık ile çıkan menü) "Degerleri yapistir..." menüsü oluştu. Fakat yapıştırma işlemini yapmadı.
* Popup menüden "degerleri yapistir..." menüsünü geri kaldırmak için ne yapabilirim?
* Pop up menüde istediğimiz işlemleri yapabileceğimiz bir çalışma yapmak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

With cb
.Reset
End With

ile popup menü eski hale geliyor.
Sadece popup menü hakkında örnek verebilir misiniz?

Geri