• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Özel Veri Girişine Göre Hücre Kilidinin Açılması

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba,

Üzerinde çalışmış olduğum excel sayfasında değişiklik yapılmasını istemediğim hücreleri kilitledim (sayfa koruması). Fakat belirli bir hücreye girilecek bir değere göre manuel giriş yapılabilmesi için sadece ilgili satırdaki tüm kilitlerin kaldırılmasını istiyorum.

Eklediğim dosya üzerinden biraz daha açıklayıcı anlatacak olursam ; "Fiyatlandırma" sayfasındaki (ÖZEL GİRİŞ) E sütununa gireceğim değerler, Eğer Diğer çalışma sayfasında yer alan (TUR ADI) D sütununa girilecek olursa, sadece özel değer girilen satırdaki tüm hücre kilitlerinin kaldırılmasını istiyorum.
Böyle bir formül mümkün müdür ? Yardımlarınızı rica ederim.

Dosyayı korumalı olarak gönderdim (şifresiz)

DOSYA http://www.dosya.tc/server7/rj3dyz/emre_yaka-TUR_CHARTI2.xlsx.html

Son düzenleme:
Merhaba.
Eklediğiniz harici bağlantı adresinde belge yok.

Yanlış anlamadıysam; veri doğrulama yöntemini kullanarak, koşullara uymayan hücrelere veri girişini sınırlandırabilirsiniz.
Örneğin şu hücre şu sayfadaki şunlardan biriyse;
-- metin alanları için METİN UZUNLUĞU şundan büyük olamaz,
-- sayı/tarih alanları için şundan küçük/büyük olamaz gibi
koşullar eklenebilir.
Örnek belgenizi yenileyiniz.

Merhaba.
Eklediğiniz harici bağlantı adresinde belge yok.

Yanlış anlamadıysam; veri doğrulama yöntemini kullanarak, koşullara uymayan hücrelere veri girişini sınırlandırabilirsiniz.
Örneğin şu hücre şu sayfadaki şunlardan biriyse;
-- metin alanları için METİN UZUNLUĞU şundan büyük olamaz,
-- sayı/tarih alanları için şundan küçük/büyük olamaz gibi
koşullar eklenebilir.
Örnek belgenizi yenileyiniz.

cevap verdiğiniz çok teşekkür ederim. Örnek belgenin linkini yeniledim. Bahsetmiş olduğunuz metin uzunluğu ya da sayılarla ilgili bir durum söz konusu değil. Belge üzerinden kontrol ederseniz ne demek istediğimi anlarsınız umarım :) İlginize tekrar teşekkür ederim.

Geri