Merhabalar
Aklımda şöyle bir soru var. Microsoft outlooktan ben bir rapor çekebiliyormuyum.
Raporda şöyle, İnbox a düşen maillerdeki görüntüde "subject" "gönderen kişi" "tarih" "boyut" gibi önizlemesi olur. ben bu görünen bilgileri excele aktarmak istiyorum. Bunun için aşağıdaki gibi bir kod buldum ve bu kodu çalıştırmak içinde Outlook üzerinden Rule tanımlamak gerekiyormuş. Fakat bu Rule tanıtma durumunu beceremedim. Gerçi bu kod bu istediğim işlevimi yapıyor bilmiyorum eğer bu işlevi yapmıyorsa bu istediğim işi yapacak bir kod düzeneği biliyorsanız bilgi ve yardımlarınızı rica ederim
Rule tanıtmak için izlenecek yok
Giriş >> Kural Oluştur >>Gelişmiş Seçenekler adımından koşullar seçilir ve ileri tıklanır.
Gelen ekrandan komut dosyası çalıştır seçilir.
Aklımda şöyle bir soru var. Microsoft outlooktan ben bir rapor çekebiliyormuyum.
Raporda şöyle, İnbox a düşen maillerdeki görüntüde "subject" "gönderen kişi" "tarih" "boyut" gibi önizlemesi olur. ben bu görünen bilgileri excele aktarmak istiyorum. Bunun için aşağıdaki gibi bir kod buldum ve bu kodu çalıştırmak içinde Outlook üzerinden Rule tanımlamak gerekiyormuş. Fakat bu Rule tanıtma durumunu beceremedim. Gerçi bu kod bu istediğim işlevimi yapıyor bilmiyorum eğer bu işlevi yapmıyorsa bu istediğim işi yapacak bir kod düzeneği biliyorsanız bilgi ve yardımlarınızı rica ederim
Rule tanıtmak için izlenecek yok
Giriş >> Kural Oluştur >>Gelişmiş Seçenekler adımından koşullar seçilir ve ileri tıklanır.
Gelen ekrandan komut dosyası çalıştır seçilir.
Kod:
Option Explicit
Private Const xlUp As Long = -4162
Sub Mail2Excel(olItem As Outlook.MailItem)
Dim xlApp As Object
Dim xlWB As Object
Dim xlSheet As Object
Dim sText As String
Dim rCount As Long
Dim bXStarted As Boolean
Dim strPath As String
NEREYE KAYDEDİLECEKSE BURAYA ONU GİRECEKSİN
strPath = E:\Mailler\Rapor.xlsx
On Error Resume Next
Set xlApp = GetObject(, Excel.Application)
If Err <> 0 Then
Application.StatusBar = Please wait while Excel source is opened
Set xlApp = CreateObject(Excel.Application)
bXStarted = True
End If
On Error GoTo 0
Set xlWB = xlApp.Workbooks.Open(strPath)
Set xlSheet = xlWB.Sheets(1) Sayfa adı varsa buraya gireceksin
rCount = xlSheet.Range(B & xlSheet.Rows.Count).End(xlUp).Row Dolu son satırı bul
rCount = rCount + 1
sText = olItem.Body
xlSheet.Range(a & rCount) = olItem.ReceivedTime
xlSheet.Range(b & rCount) = olItem.SenderName & - & olItem.SenderEmailAddress
xlSheet.Range(c & rCount) = olItem.To
xlSheet.Range(d & rCount) = olItem.CC
xlSheet.Range(e & rCount) = olItem.Subject
xlSheet.Range(f & rCount) = olItem.Body
xlWB.Close 1
If bXStarted Then
xlApp.Quit
End If