• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Outlook Otomatik Mail Gönderme

Excel Vers. ve Dili
2010 VBA
Arkadaşlar Merhaba,

Outlook'dan otomatik mail atan makroya ihtiyacım var. Excelde Personelin ismi - işe gelmediği gün tarihi - habersiz devamsızlık - Mail Adresi olmak üzere 4 sütun oluşturdum. Ve 1000 personelim var ve bu personeller çeşitli günlerde işe gelmediler. Ve ben bu personellere aşağıdaki mail örneğinde bi bilgilendirme maili atmak istiyorum. aşağıdaki örnekte tırnak "" içinde yazan bilgileri oluşturduğum excel datasından çekip 1000 personele aynı anda mail atacak .
Örneğin;

Sn. "Mesut Akın",

"22.10.2015" Tarihinde işe gelmediğiniz tespit edilmiştir. İlgili gün için "Habersiz devamsızlık" işlenmiştir.

Saygılarımızla.

. . .

Tablonuzdan küçük bir örnek dosya paylaşırsanız daha anlaşılır olacaktır.

. . .

Hüseyin Bey Örnek exceli yükledim

[link=http://www.dosyayukleyin.com/do.php?id=5126]Personel.xlsx[/link]

excelde 2 personel örneği verdim ancak bazen 1500 personele mail göndermem gerekebiliyor.

. . .

1 seferde 1500 mail gönderemeye çalışmak
outlooku zorlar ve mailinizin spama düşmesine sebep olabilir.

Bunun yerine seçili satırlara gönderelim ve 10-20 satır seçerek parça parça gönderin.

. . .

. . .

Örnek çalışma ektedir.

- A sütununda ismi alt alta seçili olanlara gönderir.
- Gönderim işlemini yaptıktan sonra E sütununa X koyar ki buda mail gönderildi anlamına gelir. Daha sonra tekrar bu isme mail göndermek isterseniz X' i silmeniz gerek. Mükerrer gönderim işlemi olmaması için.
- Gönderilen maillari rapor sayfasına listeler. Arada temizleye bilirsiniz.

İNDİR - Personel_01.rar

Mail Görüntüsü:
p9EvVJ.png

. . .

Ekli dosyalar

Hüseyin bey değerli bilgileriniz ve yardımınız için teşekkür ederim. Bir konuda daha bilginizi rica edicem. Bana her gün aynı e posta adresinden 100 e yakın personelin iş göremezlik raporu geliyor. Maillerin formatı hep aynı sadece personelin ismi tc nosu ve rapor tarihi farklı geliyor. Bu yüzlerce maildeki personellerin isim tc ve tarih bilgilerini tek tek kopyala yapıştır yerine topluca excele nasıl alabilirim.

Hüseyin Bey Merhabalar Öncelikle Güzel Olmuş Ancak Mailde Eğer Bir Dosya E:/örnek.xlms varsa bunu Otomatik Nasıl Eklenir Kod Olarak (.attachments.add)

İlgili klasörde dosya varsa aşağıdaki gibi kullanabilirsiniz.

Kod:
With xlMail
    .To = S1.Cells(i, "D").Value 'kime
    .CC = "" 'bilgi
    .Subject = "Personel Bilgilendirme" 'konu
    .Body = "Sn. " & S1.Cells(i, "A") & "," & Chr(10) & _
    Format(S1.Cells(i, "B"), "dd.mm.yyyy") & " Tarihinde işe gelmediğiniz tespit edilmiştir. İlgili gün için " & S1.Cells(i, "C") & " işlenmiştir." & Chr(10) & _
    "Saygılarımızla."
    .attachments.Add "E:/örnek.xlms"
    .Save
    '.Display ' GÖRÜNTÜLE
    .Send ' GÖNDER
End With

Kod:
With xlMail
.To = S1.Cells(i, "D").Value 'kime
.CC = "" 'bilgi
.Subject = "Personel Bilgilendirme" 'konu
.Body = "Sn. " & S1.Cells(i, "A") & "," & Chr(10) & _
Format(S1.Cells(i, "B"), "dd.mm.yyyy") & " Tarihinde işe gelmediğiniz tespit edilmiştir. İlgili gün için " & S1.Cells(i, "C") & " işlenmiştir." & Chr(10) & _
"Saygılarımızla."
.attachments.Add "E:/örnek.xlms"
.Save
'.Display ' GÖRÜNTÜLE
.Send ' GÖNDER
End With

Teşekkürler.

Geri