• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Outlook ileti içine makro kaydetme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan svorm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
64 Bit
Merhaba

Outlookta gönderilen ileti içine makro kaydedileiblirmi.

Mesela Gönderdiğim kişi maili açınca "Merhaba xxx bey" diye mesaj verdirebilirmiyim?

Outlook programının kendisinde makro yazılabilir. Mesajlara değil .....

.

Eğer ileti gövdesi HTMLBody olarak veriliyorsa VBScript veya JavaScript kodu eklenebilir diye düşünüyorum.
VBScript kodu tarayıcılarda hemen engellenmektedir. Javascript kodu için Outlook'un nasıl bir tepki vereceğini açıkçası hiç denemediğim için bilemiyorum.

Javascript kodu için Outlook'un nasıl bir tepki vereceğini açıkçası hiç denemediğim için bilemiyorum.

Zeki Bey;

Doğrusu Outlook'da ben de böyle bir şey denemedim ama ..... salt JavaScript ile e-posta alıcısının Windows kullanıcı adının bulunması mümkün değil diye düşünüyorum.

JScript içinde mutlaka ActiveX Object kullanılması gerekir. Bu da kullanıcının antivirüs programı tarafından tespit edildiğinde, çalışması engellenebilir. Ayrıca, ActiveX nesnesi kullanıldığı zaman HTML dokümanın IE ile açılması durumunda çalışabilecektir, yani; kullanıcının varsayılan tarayıcısı IE değilse, e-posta mesajının gövdesine gömülmüş JScript kodu çalışır mı ... bilemiyorum.

Bunlar sadece anlık kişisel düşüncelerim, deneme yapmadan yine de kesin konuşmamak lazım tabii ... :biggrin:

.

Geri