• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Outlook gelen email kopyasini başka bir adrese gönder hakkında

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365 ProPlus 64 bit
Merhaba
Outlook a gelen bir email kopyasini başka bir adrese gönderilebilir mi.

KUral oluştur kısmında bunun için bir koşul var fakat Server kisitindan dolayı izin vermiyor .bu işlem macro kodlaması ile yapılabilir mi . Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler.

BU kodu ThisOutlookSession bölümüne ekleyin.

Mail geldiği anda, konusu Test olan mailleri belirtilen mail adresine gönderecektir.

Kodu ekleyip kaydedin. Daha sonra Outlook u kapatıp açın. Makrolar etkinleştirilmiş olmalı.

Kod:
Option Explicit
Public WithEvents myOlItems As Outlook.Items

Public Sub Application_Startup()
    Set myOlItems = Outlook.Session.GetDefaultFolder(olFolderInbox).Items
End Sub

Private Sub myOlItems_ItemAdd(ByVal Item As Object)
    Dim myForward As MailItem
    If TypeName(Item) = "MailItem" Then
        If Item.Subject = "[COLOR=Red]Test[/COLOR]" Then
            Set myForward = Item.Forward
            myForward.Recipients.Add "[COLOR=Red]gonderilecek@karsimail.com[/COLOR]"
            Item.Subject = Item.Subject
            Item.Save
            myForward.Send
        End If
    End If
End Sub

Üstadım ilgin icin cok teşekkür ederim fakat tüm gelen email lerim iletilmesi lazım ki cumartesi evden email atan müşterilere müdahale etmek için böyle bir kod yazabilmek mümkündür. Rica etsem.

Üstadım ilgin icin cok teşekkür ederim fakat tüm gelen email lerim iletilmesi lazım ki cumartesi evden email atan müşterilere müdahale etmek için böyle bir kod yazabilmek mümkündür. Rica etsem.

Aşağıdaki kodu,

If Item.Subject = "Test" Then

Aşağıdaki şekilde değiştirin.

If Item.Subject <> "Test" Then

Konusu test olmayan bütün mailleri yönlendirecektir.

Mail sisteminiz nasıl? Şirket dışı erişim sağlanmıyor mu?

Exchange ise owa servisi üzerinden web ten erişim sağlanması lazım.
Pop3 ise yine web ten erişimi mevcuttur.
Yada evdeki pc ye de outlook kurulabilir.

Bu tür bir yönlendirmeye neden ihtiyaç duyuluyor?

Üstad Server exchenge .durum aslin da benim cumartesi işe gitmemek te ötürü oluşan bir durum onun için pop3 işlemleri için it ile görüşemiyoruz cumadan pc yi açık bırakacağım acil bir durum olursa evden kısmı müdahale sağlayacağım pazartesi ilk iş deneyeceğim çok teşekkür ederim.

Üstad Server exchenge .durum aslin da benim cumartesi işe gitmemek te ötürü oluşan bir durum onun için pop3 işlemleri için it ile görüşemiyoruz cumadan pc yi açık bırakacağım acil bir durum olursa evden kısmı müdahale sağlayacağım pazartesi ilk iş deneyeceğim çok teşekkür ederim.

Mail sunucu adresini biliyorsanız. Aşağıdaki şekilde dener misiniz?
Belki şirket dışı erişimi açık bırakmış olabilirler.

https://mail.firmaismi.com.tr/owa

Açıldı fakat hesabınız devreden çıkarıldı mesajı veriyor .

Açıldı fakat hesabınız devreden çıkarıldı mesajı veriyor .

Şirket kurallarınızı bilmiyorum. IT hesabınıza erişim hakkı verirse web arayüzünden maillerinize ulaşabilir şirkette olmadan da işlerinizi yürütebilirsiniz.

Farklı çözümler aramanıza gerek kalmaz. Daha sağlıklı olur.

Web arayüzündeki mailleriniz outlook unuza ile senkronizedir.

Üstadım haklısınız fakat benim durum gelmem gereken gün gelmediği m için oluşan bir durum onun için ıt ya da birim yönetimi ne açamıyorum.
Kod süper çalışıyor fakat şirket içi kullanıcıların attığı emaile tam istediğim gibi yolluyor fakat müşteri email lerini yollayamiyor engel var sanırım.
Bu durumun aşılabilmesi mümkün mü dur.
Yada aklıma şöyle bir şey geliyor gelen email ileri bir klasöre kopyalayıp 2 3 dakika sonra istenilen adrese yollasa olabilirmi acaba.
İlet dediğimde giden email macro ile neden yollayamaz anlamadım gitti.rica etsem uygun bir yol var ise yardımcı olabilirmisiniz.

Üstadım haklısınız fakat benim durum gelmem gereken gün gelmediği m için oluşan bir durum onun için it ya da birim yönetimi ne açamıyorum.
Kod süper çalışıyor fakat şirket içi kullanıcıların attığı emaile tam istediğim gibi yolluyor fakat müşteri email lerini yollayabilir engel var sanırım.
Bu durumun açılabilmesi mümkün mü dur.
Yada aklıma şöyle bir şey geliyor gelen email ileri bir klasöre kopyalayıp 2 3 dakika sonra istenilen adrese yollasa olabilirmi acaba.
İlet dediğimde giden email macro ile neden yollayamaz anlamadım gitti.rica etsem uygun bir yol var ise yardımcı olabilirmisiniz.

Sorunun ne olduğunu tam anlayamadım :)

Haklısınız biraz uzun oldu.��

Macro kisiismi@şirketismi.com.tr calisiyor fakat ......@gmail.com adresinden gelen email leri gönderemiyor bunu aşabilmenin bir yolu varmıdır

Benim gmail adresimden, şirket adresime mail gönderdim.
Mail outook a ulaştığı anda gönderilen kutusunda da göründü ve tekrar gmail adresime gönderildi. Gmail adresime mail ulaştı.

Bizim şirketin Server inden diyecem fakat şirket içi bir email olunca gidiyor anında farklı bir adres olunca gitmiyor ama gönderilmiş klasörde görünüyor fakat email iletilmiyor

Farklı bir isteğe göre , Kişiye ve konuya göre mail yönlendirme.

Kod:
'Kişiye ve konuya göre gelen maili yönlendirme
'Option Explicit
Public WithEvents myOlItems As Outlook.Items

Public Sub Application_Startup()
    Set myOlItems = Outlook.Session.GetDefaultFolder(olFolderInbox).Items
End Sub

Private Sub myOlItems_ItemAdd(ByVal Item As Object)
    Dim myForward As MailItem
    If TypeName(Item) = "MailItem" Then
        If Item.SenderEmailAddress = "[COLOR=Red]mailigonderen@abc.com[/COLOR]" And instr(Item.Subject,"[COLOR=Red]mail konusundaki kelime[/COLOR]")>0 Then
            Set myForward = Item.Forward
            myForward.Recipients.Add "[COLOR=Red]mailialacakolan@gmail.com[/COLOR]"
            Item.Subject = Item.Subject
            Item.Save
            myForward.Send
        End If
    End If
End Sub

Üstad benim sorunum çözüldü it sp2 yükledi 64 bit için şuan macro görevini yapıyor tum emailler i gonderiyor elinize sağlık çok teşekkür ederim.

Üstad benim sorunum çözüldü it sp2 yükledi 64 bit için şuan macro görevini yapıyor tum emailler i gonderiyor elinize sağlık çok teşekkür ederim.

Sevindim. Ama sizin IT yi anlamadım gitti : )

Web ten erişime sizin için izin verseler herşey bitmiş olacak da neyse :)

Geri