• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otuzarlı sınav listesi oluşturma

Excel Vers. ve Dili
excel starter 2010
Arkadaşlar merhabalar. Elimde sınavlara girmek için kaydolmuş öğrencilerden oluşan 4 farklı liste var. Sınav listesi oluşturacağım. Sınıflarım 30 ar kişilik.

Benim ihtiyacım olan her düzey için ayrı ayrı 30 ar kişilik isim listesi alabilmek. Yani öyle bir kodlama yapalım ki örneğin 130 kişilik listeden bana karışık olarak atama yapıp 30 ar kişilik sınav listeleri oluştursun.

Tabi bu listeleme olayını 5-6 kez ama farklı biçimde tekrarlayabilirsem harika olur. (Yani fen sınavı listesi farklı Türkçe sınavı listesi farklı olur bu sayede)

Tabi 1 isim 1 kez kullanılması meselesi var bir de. Neticede A kişisi hem 101 nolu sınıfta hem de 102 nolu sınıfta sınav listesinde olursa patlarım.

Ben en iyisi listeleri de paylaşayım da kolaylık olsun.
https://www.dropbox.com/s/fwkhcilijp5ahhi/Kitap1.xlsx

Aslında mantıken sizler için kolay bir olay gibi duruyor, Umarım ben fazla karışık anlatmamışımdır. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınıza...

Foruma hoşgeldiniz.
Sorulara net cevaplar verirseniz cevap almanız kolaylaşır.
Örnek:
a-)1.ci 2.ci 3.cü ve 4.cü sınıflar ayrı ayrı 30 ar kişilik mi olacak?
b-)Örnek 66 kişilik sınıf 30ar kişilik iki gurup olunca 6 kişi ne olacak?

evet her sınıf için listeler 30 ar kişilik olacak.
96 kişilk sınıfta bana 4 liste vermeli ( 3 tane 30 kişilik liste 1 tane 6 kişilik liste ) söylediğiniz gibi arta kalan kişileri de listeleyip vermeli.

evet her sınıf için listeler 30 ar kişilik olacak.
96 kişilk sınıfta bana 4 liste vermeli ( 3 tane 30 kişilik liste 1 tane 6 kişilik liste ) söylediğiniz gibi arta kalan kişileri de listeleyip vermeli.

Ekli dosyayı ve açıklamaları inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Alternatif olsun diye ben de bir tane hazırladım.
Liste sayısı 1. Sayfadaki D2 hücresine göre kodlar yazılmıştır.

Son düzenleme:
arkadaşlar çok teşekkür ederim işime müthiş şekilde yaradı. fakat ufak bir düzeltme rica etsem çok mu gitmiş olurum ?

Turist ve Muhammet Okumuş kardeşlerim bu haliyle gönderdiğiniz dosyalar işimi görüyor ne var ki uzun süre bu şekilde kullanabilmek isterim. Örneğin: bildiğiniz gibi 1. sınıflar 121 kişi yarın bir gün kayıtlı öğrenci sayısı 200 olursa - ya da daha fazla- kullanamayacağım sanırım. Çünkü deneme amaçlı 122. kişi kaydı yaptım ve deneme yaptım. Ne var ki yeni eklediğim isimi listelemeye alamadım.
Bu konuda ufak bir ekleme yapabilir miyiz ? Örnekte ben 1. sınıfları verdim ama her sınıf düzeyi için -1. 2. 3. ve 4. sınıflar için ayrı ayrı- mesela 1000 kişilik kayıt da yapsam bana aynı 30 ar' lı listeleme yapmasını sağlamak mümkün müdür ?

Dosyada ekleme yapıyor. Dosyayı bir daha kontrol ediniz.

MUHAMMET kardeşim, evet senin gönderdiğin çalışmada ekleme yapabiliyorum, onu listeye koyuyorda, fakat bir sorun var. Karışık olarak listeleme işlemini sadece 1. gurup için yapıyor. diğer guruplar aynı sıralama ile devam ediyor. yani 121 kişinin ilk 30 kişisi kendi içinde karışıyor ve 1. gurup olarak listeleniyor fakat 30 dan sonra ki kişiler hiç değişmeden aynı ana kayıt listesinde olduğu gibi kalıyor.
Öyle sanıyorum bu konuda ufak bir düzenleme yapsak bir sorunumuz kalmayacak

Merhaba,

Range("B5:F" & son).Sort Range("B5")
Next i
Sıralamayı döngüden önce yaptığım için kod hatalı sonuç veriyormuş. Dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
evet şimdi tamamdır kardeşim. fazlasıyla işimi gördü. çok teşekkür ederim.

Rica ederim. İyi çalışmalar.

Geri