• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomotik olarak bulup toplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan LYDER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
exel 2007
Merhaba arkadaşlar, ekte eklediğim dosyayla ilgili bir bilgiye ihtiyacım var. SÜRE yazan sayfada 3 sütun halinde tarih ve süre bölümleri var. Ben bu sayfada aynı tarihte olan bütün süreleri otomotik olarak ÖZET adlı sayfada tarihlerin yanına toplamak istiyorum. =TOPLA(B2+B3) formülü ile baya uzun sürdüğü için bunun otomotik olarak bir kısa yolu olup olmadığını merak ettim. Ekteki tabloda sadece bir örnek verdim. Normalde aynı günden ortalama 10-15 tane var ve tarih sayısı ise buradaki gibi 4 gün değil yaklaşık 2,5-3 yıllık birşey. Tek tek uğraşsam bir yıl için toplam 365 tane formül hesaplatmam gerekiyor. Buda baya bir zaman kaybı olacak. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

3 sutun toplamı için,
Özet sayfasının B2 hücresine aşağıdaki formulü kopyalayıp yapıştırın.
Kod:
=ETOPLA(SÜRE!$A$2:$A$30;A2;SÜRE!$B$2:$B$30)+ETOPLA(SÜRE!$D$2:$D$30;A2;SÜRE!$E$2:$E$30)+ETOPLA(SÜRE!$G$2:$G$30;A2;SÜRE!$H$2:$H$30)

Son düzenleme:
Kardeş verdiğin formülde sadece 01.01.2013 tarihinde kileri topluyor peki diğer tarihleri de yapmam lazım benim. Ben böyle tek tek formül yapmak istemiyorum. Her tarihi kendisi otomatik bulup toplasın istiyorum.

Düzeltme: pardon kardeş, hücreyi aşağı doğru çekince oldu. Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

B2 hücrenin sağ alt köşesinden mouse ile aşağıya çekerek çoğaltabilirsiniz

Geri