• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik Veri Girme

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2015
Türkçe
Merhabalar,

Excel'de bir data sayfası oluşturup verileri otomatik diğer sayfaya çekmesini istiyorum. Örneğin isim girildiğinde ünvan,mail adresi,cep telefonu ve araç plakasının yan yana girmesini istiyorum.bir formül denedim. ancak isimlerin bir kaç tanesinin ünvanı aynı olduğu için formül çalışmıyor. yardımcı olur musunuz.

örnek dosya
http://dosya.co/utqpc2c9ctbx/örnekk.xlsx.html

teşekkürler iyi çalışmalar.

Merhaba,

Her sütun için düşerada aranan değeri ad soyad ile aratırsanız istediğiniz olur.

C6 hücresine yazıp yana ve alt hücrelere kopyalayın.

Kod:
=DÜŞEYARA($B6;$N$6:$R$11;SÜTUNSAY($C6:C6)+1;0)

.

Merhaba,

Her sütun için düşerada aranan değeri ad soyad ile aratırsanız istediğiniz olur.

C6 hücresine yazıp yana ve alt hücrelere kopyalayın.

Kod:
=DÜŞEYARA($B6;$N$6:$R$11;SÜTUNSAY($C6:C6)+1;0)

.

Çok teşekkür ederim hocam.

Merhabalar,
Aşağıdaki formülü yazdığım zaman ilgili hücrede bişey yoksa #YOK hatası alıyorum nasıl düzeltebilirim.
=EĞERHATA(DÜŞEYARA($A5;GİRİŞ!$A$4:$K$121;2;0);(DÜŞEYARA($A5;GİRİŞ!$B$4:$K$121;2;0)))

Formülünüzde yok hatası olasada arama yap şeklinde yok hatasında boş getirmek istitiyor veya bir değer yazmak istiyorsanız o şekilde düzenlemelisiniz.
Boş göstermesi için
Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA($A5;GİRİŞ!$A$4:$K$121;2;0);"")
Bulunamadığında
Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA($A5;GİRİŞ!$A$4:$K$121;2;0);"Bulunamadı")

hocam dediğinizi yaptım zaten ama farkettiyseniz formülümde iki tane düşeyara formülü var birinci düşeyarada dediğiniz gibi uyguluyorum sıkıntı olmuyor ama ikincisini girdiğim an işler bozuluyor yok hatası veriyor.

Kod:
=EĞERHATA(EĞERHATA(DÜŞEYARA($A5;GİRİŞ!$A$4:$K$121;2;0);(DÜŞ EYARA($A5;GİRİŞ!$B$4:$K$121;2;0)));"")

Şeklinde deneyin.

teşekkürler hocam oldu çok sağolun

Geri