• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

otomatik tarih

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
a1 hücresine her hangi bir veri yazdığımda bugünün tarihini otamatik b1 hücresine yazsa bu mümkünmüdür

ancak bugünkü yazdım diyelim yarın bu sayfayı açınca formüller yarın tarihini vermemesi lazım verileri girdiğim günün tarihi kalması lazım aynı mantığı saat için şimdi formülünü kullnadım her açtığımda saat değişiyor benim istediğim saat ve tarihin değişmemesi

ancak bugünkü yazdım diyelim yarın bu sayfayı açınca formüller yarın tarihini vermemesi lazım verileri girdiğim günün tarihi kalması lazım aynı mantığı saat için şimdi formülünü kullnadım her açtığımda saat değişiyor benim istediğim saat ve tarihin değişmemesi

Bunu fonksiyonla yapamazsınız. Makro kullanılması gerekli. A1'e veri girdiğinizde b1'e tarihe bugünün tarihini ekledi diyelim. Peki A1'e yeni veri girdiğimizde B1'deki eski veri ne olacak?
A1'e her veri girişinizde B sütununda tarihleri alt alta eklemesini mi istiyorsunuz? Örnek bir dosya ekleyerek olmasını istediğiniz şekli belirtebilir misiniz?

a1 veri yazdığında b1 tarih yazacak a1 başka zaman veri girmeyeceğim tekra a2 girdiğimde b2 gibi olacak

Merhaba,
Örneği inceleyiniz.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [a1:a65536]) Is Nothing Or Target = "" Then Exit Sub
Target.Offset(0, 1) = Format(Now, "dd.mm.yyyy")
End Sub

Ekli dosyalar

denedim ancak benim denediğim çalışmada liste oluştur özelliği kullanmıştım ve a1 veri c1 tarih istiyordum olmuyor

bu satır sarı renkle dolgu oluyor hatada

bu satır sarı renkle dolgu oluyor hatada

Sayın leumruk'un güzel çözümü üzerinden gidersek, küçük bir düzeltme ile problemi çözebilirsiniz!

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Intersect(Target, [a1:a65536]) Is Nothing Or Target = "" Then Exit Sub
Target.Offset(0, 1) = Now
End Sub

Merhaba arkadaşlar aynı tarz bir başka sorunda bende ortaya çıktı
makro ile a1 hücresine bugünün tarihini nasıl atarız bu tarih hergün için değişmeli
bugün için perşembe ise yarın cumayı göstermeli a1 hücresi bunu nasıl yaparız.

Hücreye =bugün() yazarsak oluyor ama bu şekilde yapınca o hücreden alacağım veri gün olarak değil =bugünü() ü baz alıyor o yüzden makro ile yazdırırsak olur. Yardımcı olursanız memnu olurum

iyi çalışmalar...

Saygılarımal.

Son düzenleme:
Geri