• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik Sub total aldırma...

Excel Vers. ve Dili
VBScript, excel 2003
Aşağıda soruyu tazeledim.

Son düzenleme:
Merhaba
Kodu değilde dosya üzerinde nasıl olacağını açıklarsanız yardımcı olabilirim.

Arkadaşlar aşağıdaki kodu yazdım FAKAT, Koyu renkle "#" işareti ile Belirttiğim kısma i ve y değişkenlerinin gösterdiği hücreleri nasıl gösterebilirim yani o 2 değişken arasındaki field'i nasıl alabilirim. Hatam tam olarak o satırda bir düzelse tıkır tıkır çalışacak.

For i = 2 To 26
y = 2 ' Başlangıç değerini tutmak için atanan bir değişken.
If Cells(2, "K").Value <> "" And Cells(3, "K").Value = "" Then
Range("K" + CStr(2)).Select 'En başta yalnız kalan satır için gerekli olan if statement.
Selection.Font.Bold = True
End If
If Cells(i - 1, "K").Value = "" And Cells(i + 1, "K").Value = "" Then
Range("K" + CStr(i)).Select 'Ust satırı ve alt satırı boş olan tek satırları Sub totale çevirmek için olan if statement.
End If
If Cells(i, "K").Value = "" Or Cells(y, "K").Value = "" Then
i = i + 1 'Eğer Cell i ve ya Cell y boşsa sonraki satırı yeni Subtotal alınacak grubun başlangıcı olarak ata.
y = i
i = i - 1
ElseIf Cells(i, "K").Value <> "" Or Cells(y, "K").Value <> "" Then
y = y
ElseIf Cells(i + 1, "K").Value = "" Then 'i'den sonraki satır boşsa, O satıra Sub total yazdırmak için gereken if statement.
Range("K" + CStr(i + 1)).Select
End If
If Cells(i + 1, "J").Value = "" And Cells(i - 1, "J").Value <> "" Then
Cell.Formula = "=SUM("##########")"
Rows(i + 1).Insert Shift:=xlDown
End If
Next

Son düzenleme:
Arkadaşlar bir akıl verecek olan yok mu? Algoritmamın doğru olduğuna inanıyorum ama O kareli kısma i ve y değişkenlerinin Fieldlerini nasıl göstericem??? Up.

ayrı bır yerde bır x degıskenıne formulu tanımlayıp Cell.Formula = x olarak deneyebilirmisin ok ?

Cevabınız için çok teşekkürler ,yalnız demek istediğiniz pek anlayamadım.

Merhaba
Ben diyorum ki dosya ekler misiniz_?
Siz işi yokuşa sürüyorsunuz. Dosyanızı ekleseydiniz şimdiye çözülmüş bir konu olacaktı. Ben kodu nerede deniyeyim şimdi.

Merhaba
Ben diyorum ki dosya ekler misiniz_?
Siz işi yokuşa sürüyorsunuz. Dosyanızı ekleseydiniz şimdiye çözülmüş bir konu olacaktı. Ben kodu nerede deniyeyim şimdi.

Dosyayı eklemeyi bende isterdim ama Bir bankada staj yaptığım için orjinal dosyanın internet ortamına taşınması ve ya paylaşılması yasak. Yoksa şimdiye 50 kere paylaşırdım. Ama size mantığını anlatabilen örnek bir dosya koyayım.

Şimdi verdiğim dosyada A sütununda elimde bulunan sütunu, C sütununa ise Olmasını istediğimi koydum. Koyu renkli olanlar sub totaller. En alta da grand totali eklemek gerekiyor.

Ekli dosyalar

Geri