• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

otomatik sıralama

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
herkese selamlar...

ben çeşitli turnuvalar ve organizasyonlar düzenliyorum. ve bunlardaki puan durumu lig sırası gibi verileri tutmak için exel programı kullanıyorum ama vba yı pek iyi bilmiyorum.

sorunum şu :

ekteki dosyada sıralama yaptırdığım zaman formüllerin yeri kayıyor ve bozuluyor.
yani a takımı a/g = 5 puan =8 ve
b takımı a/g = 4 puan = 9 ise sıralama yaptırdığımda a takımının formüllerini b takımına kaydırıyor diğer förmülleride kaydırmak süreti ile bozuyor.

ve sıralamayı otomatik yapmıyor...

bana sorunun çözümünü anlatarak ve uygulamasını yaparak yardımcı olursanız çok sevinirim..

şimdiden teşekkürler...

Merhaba
Tablonuzu örnek verilerinizle doldurur, verilere göre sıralamayı manuel de olsa oluşturur, sıralama tablosu ve tabloda olması gerekenleri (eşit puan durumunda bakılacak kriterler dahil) belirtirseniz eminim birkaç çözüm içinden tercih yapmak durumunda kalacaksınızdır.
Not: (bu lig hentbol için mi?)

Merhaba
Tablonuzu örnek verilerinizle doldurur, verilere göre sıralamayı manuel de olsa oluşturur, sıralama tablosu ve tabloda olması gerekenleri (eşit puan durumunda bakılacak kriterler dahil) belirtirseniz eminim birkaç çözüm içinden tercih yapmak durumunda kalacaksınızdır.
Not: (bu lig hentbol için mi?)

öncelikle ilginize çok teşekkür ederim....

tablo bildiğimiz bir futbol turnuvası tablosu. aşağı tarafa skorları giriyoruz. ardından galibiyet beraberlik ve nağlubiyet sayılarını giriyoruz geri kalanını kendi hesaplıyor. işte bu hesaplamalardan dolayı sıralama yaptığımda formüller bozuluyor. manuel sıralamada yapamıyorum. çünkü aynı şey oluyor. formül sabilemeyi denedim. filtre yi denedim ama gene olmadı.

skor girilmiş örnek tabloyun sunuyorum...

Tabloda sorunu görebildim ancak excelim sorun çıkardığı için fazla üzerinde çalışamadım. Yalnız bence asıl sorun yazdığınız formullerde gibi görünüyor. Formullerinizi yeniden inceleyin. Örneğin ortalama almaya çalışmışsınız galiba ama yanlış yollar denemişsiniz.. Fonksiyon tuşlarını kullanmayı biliyor musunuz?(Exceldeki sorunum çözülürse daha çok yardımcı olacağım).

Tabloda sorunu görebildim ancak excelim sorun çıkardığı için fazla üzerinde çalışamadım. Yalnız bence asıl sorun yazdığınız formullerde gibi görünüyor. Formullerinizi yeniden inceleyin. Örneğin ortalama almaya çalışmışsınız galiba ama yanlış yollar denemişsiniz.. Fonksiyon tuşlarını kullanmayı biliyor musunuz?(Exceldeki sorunum çözülürse daha çok yardımcı olacağım).

slm...

ilginize çok teşekkür ederim. excel inizin bozukluğu benim şansızlığım sanırım.-)

tablodaki formüller çok basit toplama , çıkarma,ve çarpma işlemleri. ve birde sağ tarafta koşullu biçimlendirmeler var. ama ortalama almak gibi karışık bir formül yok.

tavsiyeniz üzerine formüllerimi inceledim. herhangi bir sorun bulamadım. gayet sıradan ve basit çalışan förmüller. bir yanlışlıkta yok hepsi düzgün çalışıyorlar.

umarım excel probleminiz bir an önce çözülür. hem sizin için hem benim için...:)

Slm.
Birde bu tabloyu deneyin.

öncelikle çok teşekkür ederim size.vermiş olduğunuz tablo mükemmel güzellikte bir tablo. ama ben kendi amaçlarım doğrultusunda bunu kullanmam imkansız.

sizdem ricam eğer yapabiliyorsak benim verdiğim tabloda otomatik sıralama yaptırabilirsek gerçekten çok çok iyi olucak...

umarım isteklerimle sizi sıkmıyorumdur...

Syn. raistlin713
TURNUVA_FORMUL_2[1] tablonuzda tam olarak nereyi ve hangi değere göre sıralatmak istiyorsunuz?
Örn olarak tanımlarsak;
"A15:I19 arasındaki verileri I sütunu puan değerlerine göre artan miktarda sıralatılarak A1:I5 arasına yazdırılması"
Gibi sorunuzu tanımlarsanız eminim çözümde buluşacağız.
Birde şu konu var ki puan eşitliğinde başka bakılacak diğer sıralama kriterleri neler olacak?
Not:formül yada tablonuzdaki hesaplama kriterlerinizin doğru olduğunu varsayarak herhangi bir işlem yapmadım. Sadece I15:I19 arasındaki puan kriterine göre tablonuzu yukarıya (büyükten küçüğe) sıralı olarak çektim.

İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
evet bu tam istediğim şey. çok teşekkür ederim. ekteki dosyada neler istediğimi yazmıştım ama artık gerek kalmadı. çok sağolun...

Tercih Sıralama nasıl yapılır?

Ekteki tabloda Tercih Sıralama yapmak istiyorum,Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Merhaba;
AC4 hücresine;
=İNDİS($A:$Y;2;KAÇINCI(SÜTUN()-28;$I4:$Y4;0)+8)
Formülünü uygulayıp sağa ve aşağı yeterince çoğaltın.
İyi çalışmalar.

Tercih Sıralama

Sayın muygun,Formüldeki =İNDİS($A:$Y;2;KAÇINCI(SÜTUN()-28;$I21:$Y21;0)+8) 2 rakamı,-28 sayısı ve +8 neyi ifade ettiğini merak ettim. Bir de eklediğim dosyada tekrar yardımınıza ihtiyacım var bi göz atar mısınız? Teşekkür ederim.Kolay Gelsin

Son düzenleme:
Geri