• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik Sıralama Sonrası Tüm Sayfanın Seçilmesi

Excel Vers. ve Dili
2013 Pro TR
Merhaba, Excel'de ve forumda henüz yeniyim. Güzel paylaşımlardan istifade etmeye çalışıyorum.

Forumda otomatik sıralamayı arattım ancak sorunumun yanıtını bulamadım. A-K arasında değerlerim var. J'de değişiklik olunca K'ya o anki saat ve tarihi yazdırıyorum. Bu tarihe göre de otomatik sıralama yapıyorum ve son değişiklik ya da ekleme en üste çıkıyor.

SORUN: bu sayfada herhangi bir hücrede değişiklik yaptığım anda sayfa en üste çıkıyor ve tüm sayfa seçili oluyor. Ben ise enter yaptıysam alta, tab a bastıysam yan hücreye geçmesini, yani excelin standarttaki gibi davranmasını istiyorum. Liste uzadıkça yukarıdan aşağıya inmek zulüm çünkü.

excel.png

Kodlarım:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, [J1:J1048576]) Is Nothing Then Cells(Target.Row, "K") = Format(Now, "dd.mm.yyyy  hh.mm")
Columns("A:K").Select
Selection.Sort Key1:=Range("K1"), Order1:=xlDescending, Header:=xlGuess, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
DataOption1:=xlSortNormal
End Sub

Son düzenleme:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, [J1:J1048576]) Is Nothing Then Cells(Target.Row, "K") = Format(Now, "dd.mm.yyyy  hh.mm")
Columns("A:K").Sort Key1:=Range("K1"), Order1:=xlDescending, Header:=xlGuess, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
DataOption1:=xlSortNormal
End Sub

.

Hüseyin Bey paylaşımınız için teşekkür ederim. Kodunuzu çalıştırdığımda yine aynı netice çıktı ancak farklı bir dokümanda çalıştı. Çok teşekkür ederim paylaşımınız için.

Hatam ise şuymuş: makro eklediğim için dosya uzantısını .xlsm yapmıştım. Mevcut dosyam böyle olduğu için aynı hata devam ediyordu. Yeni bir excel dosyasına geçirdim verilerimi ve kodunuz tam da istediğim gibi çalıştı.

Geri