• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik sıra no verme.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr.
Merhaba arkadaşlar bu konuda yardımcı olmanızı rica edeceğim.

Excel de 1 den 1000 e kadar yada daha fazla olan hücreleri yazdırmak istiyorum.
Excel açıldığında mouse kullanmadan sadece enter yada herhangi bir tuşa basarak her seferinde bir sonraki hücreyi yazıcıdan yazdırabilmek istiyorum.
Ama bu çok pratik birşey olmalı.

Bunu yapabilirmiyim?

Powerpointte sunu anında sadece enter ile yapmaya çalıştım ancak sunu anında yazdırmayı bulamadım crtl+p yapınca başka birşey çıkıyor.

Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Excel ile ilgili sorunuzu örnek dosya ile destekleyip yapmak istediğiniz işlemi açıklarmısınız.

Korhan bey örnek dosyadan kastınız nedir anlayamadım ama daha açık yazayım.

Bir excel 1. nolu kümeden (kümeden kastım sol en üstteki ilk kutucuk) benim belirleyeceğim kümeye kadar (bu aşağıya doğru ilerleyecek atıyorum 1000. kutuya kadar) bilgi içericek.
Bu bilgi sadece tek bir harf yada rakam olabilir.
Enter tuşuna her basışımda sırasıyla tek tek yazdırmaya başlayacak.
Yani 1. enter 1 nolu küme 2. enter 2 nolu küme 3. enter 3 nolu küme şeklinde ilerleyecek.

Bunu excel de yapabilirmiyiz?
Yoksa bunun için excel uygun değilmidir?

İlginiz için teşekkür ederim...

Merhaba,

Sanırım sizin kümeden anladığınız exceldeki hücreler.

Excelde hücreler satır ve sütun adları ile belirlenir. Dikkat ettiyseniz yukarıdan aşağıya doğru rakamlar - ki satır numaralarıdır, soldan sağa harfle belirlenen de sütunları ifade eder.

Bu durumda siz her enter e bastığınızda önce A1, sonra A2, sonra A3 vs yi (sadece tek bir hücreyi) yazdırmak istiyorsunuz. Benim anladığım değil yazdıklarınızdan tahmin ettiğim sonuç budur.

Eğer doğru düşünüyorsam siz her seferinde birinci satırdan başlayarak mı yazdırmak istersiniz, yoksa başlangıç hücre belirleyip ondan sonra mı yazdırmak istersiniz?

Ayrıca soru konu başlığı "otomatik sıra no verme" ve anlattıklarınızdan da olayın konu başlığı ile ilgisi yok gibi.

Bu konuya açıklık getirirseniz yardım edecek çok arkadaş çıkacaktır.

Necdet bey haklısınız hücre yerine küme yazmışım.
Yanlış anlaşılma için üzgünüm.

Siz çok doğru tahmin etmişsiniz.
Tam olarak yapmak istediğim şey budur.
Her seferinde a1 den başlayacağım.

Geri