• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik silsin..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,

Makro modül bölümüne yazacağımız kod belirtilen tarih ve saatte istenilen bir dosyayı silsin..!
Örneğin: C:\resim.jpg bu isimli dosyayı silsin istiyorum.

Teşekkür ederim. iyi çalışmalar dilerim.

Merhaba,

ThisWorkbook sayfasına kopyalayın. Dosya 29/05/2012 den sonra herhangi bir tarihte açıldığında resim dosyası silinir.

Kod:
Private Sub Workbook_Open()

If Date >= CDate("30.05.2012") Then
        Kill "C:\resim.jpg"
    End If

End Sub
.

Merhaba Ömer Bey,
İlgi ve alakanıza teşekkür ederim.
Verdiğiniz kodu kendime göre uyarladım ve kodu yeni bir modül açarak kayıt ettim ‘deneme.txt’ isimli bir dosyayı da "C:\Program Files\deneme.txt" oluşturdum. Exceli kapat aç yaptım, başarılı olmadı. Nedeni ne olabilir?

Private Sub Workbook_Open()

If Date >= CDate("12.05.2012") Then
Kill "C:\Program Files\deneme.txt"
End If

End Sub

Dosya yolu ve ismi doğru ise siler. Tekrar kontrol edin.

Ayrıca diğer mesaj da kodları, module değil "ThisWorkbook" a kopyalamanız gerektiğini yazmıştım.

Bu çalışma kitabı bölümünde başka kodlarda var, eklediğimde hata veriyor. O bakımdan modüle içerisine aldım. Modüle olarak düzenleyebilir miyiz?

Bu çalışma kitabı bölümünde başka kodlarda var, eklediğimde hata veriyor. O bakımdan modüle içerisine aldım. Modüle olarak düzenleyebilir miyiz?

Kod:
Sub Auto_Open()

If Date >= CDate("12.05.2012") Then
        Kill "C:\Program Files\deneme.txt"
    End If

End Sub
.

Merhaba, Murat Bey,
Ömer beyin yazdığı kodu yanlış anlamadığım kadarıyla girilen tarihten sonra dosya açıldığında. Belirtilen yoldaki dosya siliniyor. Bende bu sebeple dünün tarihini girdim.

Merhaba Ömer Bey,
Ambiguous name detected: Auto_Open Hatası verdi. Deli olacağım yav. Çalışmaya BuÇalışmaKitabı Sayfası br itane daha eklenebilir mi. İlk hali çalışıyordu istediğim gibi :(

Hatalı şekilde dosyanızı eklerseniz net birşey söyleyebilirim. Eklediğim 2 kodu da şimdi denedim, herhangi bir hatası yok.

Merhaba Ömer Bey, Sorunu uğraşarak çözdüm. Exceli ilk açtığımda belirlenen dosyayı siliyor burda sıkıntı yok, İkinci açılışta o dosya olmadığından yada o dosyayı bulamadığından hata veriyor. Run tme error 53

if şartından hemen önce,

On Error Resume Next

yazarsınız.

Teşekkür ederim Çok sağolun bu kez oldu :) Hakkınızı helal edin lütfen,
Aslında buna benzer bir sorum daha var ama yanıtlarmısınız. :))

Geri