• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik sayı arttırma

Excel Vers. ve Dili
2003 English,Office 2007 Türkçe
Arkadaşlar örneğin A1 e 100 yazdım ve C1 e de "-" koydum sonra A2 ye geldim "-" koydum C2 ye A1 i bir arttırarak 101 yazması gerekiyor eğerki C2 ye "-" koyduğumda ise A2 ye A1 i bir arttırarak 101 yazması gerekiyor bu konuda nasıl bir makro yazılmalı

Not bu formül A ve C sütunlarının tüm satırlarında geçerli olacak

Nasıl yapabilirim

Şimdiden teşekkürler

Bunu makroyla nasıl yaparım bilmiyorum ama formül yazarak yapılabilinir sanki.İşinize yarayacaksa deneyeyim.

Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error GoTo son
If Intersect(Target, [A:A,C:C]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Column = 1 Then
    If Target.Value = "-" Then
        Target.Offset(0, 2).Value = Target.Offset(-1, 0) + 1
    End If
End If
If Target.Column = 3 Then
        Target.Offset(0, -2).Value = Target.Offset(-1, -2) + 1
    End If
End If
son:
End Sub

Sayın Orion2;
Dosyayı inceledim alt alta - yazarken dediğiniz gibi sayılar 1 artıyor ancak c sütunundaki hücrey - yazınca komut 1 defa çalışıyor sonra çalışmıyor.

Merhaba,

Aşağıdaki kodları dener misiniz? Sırayla bilgi girişi yapılacağı varsayımana dayanarak yazıldı bu kodlar.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error GoTo Son
If Intersect(Target, [A:A,C:C]) Is Nothing Then Exit Sub
i = Target.Row
Sayı = Application.WorksheetFunction.Max(Range("A1:A" & i), Range("C1:C" & i)) + 1
If Target.Column = 1 Then
        Target.Offset(0, 2).Value = Sayı
    End If
End If
If Target.Column = 3 Then
        Target.Offset(0, -2).Value = Sayı
    End If
End If
Son:
End Sub

Sayın Orion2;
Dosyayı inceledim alt alta - yazarken dediğiniz gibi sayılar 1 artıyor ancak c sütunundaki hücrey - yazınca komut 1 defa çalışıyor sonra çalışmıyor.
Çünkü:tre "-" ile toplama yapmak istiyor tre ile toplama yapılamayacağı için toplayamıyor.

Meraba banada bir böyle yazılım gerekiyor ben fatura yazıyorum istegim bu fatura numarasının
Her seferinde FARKLI KAYDETE bastığımda sayının ardısık olarak atması mümkünmü acaba
Bana yardımcı olurmusunuz?

Not:Kendım exxelde fatura yaptım ve bunu her seferinde farklı kaydedip ana faturayı tekrar kullanıyorum

Meraba banada bir böyle yazılım gerekiyor ben fatura yazıyorum istegim bu fatura numarasının
Her seferinde FARKLI KAYDETE bastığımda sayının ardısık olarak atması mümkünmü acaba

Not:Kendım exxelde fatura yaptım ve bunu her seferinde farklı kaydedip ana faturayı tekrar kullanıyorum

Sorunuzu örnek dosya ile destekleyiniz, konunun anlaşılması daha rahat olacaktır.

Geri