• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

otomatik satır oluşturma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
İyi günler, excel tablomuzda a1 den h1 e kadar bir liste var diyelim, bu liste içinde çeşitli hesaplamalarda var, istediğim a2'ye bir veri girildiğinde otomatik olarak b2-h2 ye b1-h1'i ataması.
Anlatabilmişimdir umarım.
İlginiz için teşekkürler.

merhaba

ofis düğmesi / excel seçenekleri / formüller / formülü otomatik tamamla
bu seçeneği işaretleyerek deneyiniz.

ilginiz için teşekkürler, tam anlatamadım heralde istediğim a2 ye bir veri girildiğinde b1 den h1 e kadar olan verilerin b2 den h2 ye geçmesi

=EĞER(a2<>"";b1;"") bu formulu b2`ye yazip cekebilirsiniz

ilginiz için teşekkrüler, ama sadece 2. satırla sınırlı olmıyacak ben a sütununa ne kadar veri girersem aynı şekilde b den h sütununa kadar veriler aşağı inecek, hepsi için tek tek bu formülü yapıştırmak yerine makro ile olabileceğini düşünüyorum

konunun vba`da oldugunu farketmemisim dosyanizi ekleyein isterseniz uzerinde yapalim..

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
For i = 4 To 100
If Cells(i, "a") <> "" Then
Range(Cells(i, "b"), Cells(i, "h")).Value = Range(Cells(3, "b"), Cells(3, "h")).Value
End If
Next
End Sub

bu sekilde yaptim ben ama hic kullanisli olmadigini soylemem gerekir sayfanin change olayina yazdim ama cok kasiyor..

Son düzenleme:
Kodu yeniden duzenledim bu biraz daha hizli calisiyor..

teşekkürler ilginiz için hocam, ben bu kodda value yerine formula koydum böylece formülleride alıyor ama ilk satırdaki verilere göre formülleri hesaplıyor, kendi bulunduğu satırdaki verilere göre nasıl düzenleyebiliriz.

tekrar dosya ekleyin isterseniz tam nerden hangi formul geliyor bilemiyorum, uzerinde yazarsaniz anlamam ve yardimci olmam cok daha kolaylasir..

degisicek formul hangi sutun acaba l sutunu mu?

Inceleyin duzenleyebileceginizi saniyorum..

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
For i = 4 To 100
Range(Cells(i, "h"), Cells(i, "v")).Formula = Range(Cells(3, "h"), Cells(3, "v")).Formula

Else
Range(Cells(i, "h"), Cells(i, "v")).Value = ""
End If
Next

End Sub

Ama bence bu isi bir butona bagalasaniz arada bir calistirsaniz iyi olacak, bu sekilde calismasi cok zor bir dosya halini alicak..

Son düzenleme:
simdi anladim ne demek istediginizi, h3 teki formulu su sekilde degistiriniz..

Kod:
=DOLAYLI(ADRES(SATIR(),SÜTUN()-3))+DOLAYLI(ADRES(SATIR(),SÜTUN()-2))+DOLAYLI(ADRES(SATIR(),SÜTUN()-1))

Kod:
=INDIRECT(ADDRESS(ROW(),COLUMN()-3))+INDIRECT(ADDRESS(ROW(),COLUMN()-2))+INDIRECT(ADDRESS(ROW(),COLUMN()-1))

kodunuzu bir ust mesajimdaki gibi degistirebilirsiniz boylece tek dongude calisir, h sutunu icin gerekli formulu yazdim sadece, digerlerinde sıkıntı yasarsaniz bildirirsiniz; kolay gelsin..

Bu arada butona atamak istersen kodlarini vba`ya ekleyip hic fonksiyon kuallanmasan dahga iyi olabilir o sekilde yapmayi tercih edersen:
Kod:
Sub deneme()

For i = 4 To 100
Range(Cells(i, "h"), Cells(i, "v")).Formula = Range(Cells(3, "h"), Cells(3, "v")).Formula
[COLOR="Red"]Cells(i, "H").Value = Cells(i, "E").Value + Cells(i, "F").Value + Cells(i, "G").Value[/COLOR]
Else
Range(Cells(i, "h"), Cells(i, "v")).Value = ""
End If
Next

End Sub

aynen formullerini cell(i,"sutun sirasi") seklinde degistir, saygilar kolay gelsin..

evet o şekilde yaptım çok teşekkür ederim, peki biz bu 100 satır limitini mecburen elle değiştireceğiz satır sayısına limit koymama gibi bi şansımız varmıdır, hocam bide yeni oluşan satırında çizgiler içinde olmasını sağlayabilirmiyiz satır ve sütün çizgileri

Geri