• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik Satır Ekleme ve Silme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ahmet54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ahmet54

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office365
Merhaba Arkadaşlar;

Benim sorunum şudur.
örneğin
b1 hücresinde 120.001.0001
b2 hücresinde 120.001.0003
b3 hücresinde 120.001.0004
b4 hücresinde 120.001.0007
b5 hücresinde 120.001.0009

bu şekilde 2500 adet cari kayıdım var. Ancak ardışık değiller.

Yapmak istediğim;
A sütununa 2500 e kadar cari kodları ardışık olarak yazdım.
B sutununda da programda kayıtlı olan cari kodları var. Proğramda boş olan Aradaki kodları döküm halinde listelemek istiyorum

örenek olarak
"ekteki resim 1 e bakabilirsiniz"

A1 ile B1 aynı ise sorun yok değilse aynı olana bakadar b sütünundaki
aynı olan hücrenin altına bir hücre eklemek kaydı ile aynı olana akdar devam etmesi

"ekteki 2. resime bakabilirsiniz"

bu işlem gerçekleştikten sonra c sutununda doğru yazan satırları silerek yanlış yazanları göstermesi.
"ekteki 3. reme bakabilrsiniz"

Yani aslında ulaşılması gereken konu cari programda boş cari kodlarını belirlemek.
Umarım niyetim anlaşılmıştır.
Kolay yapılabilir gibi görünsede pek kolay olmayan bir iş. Zamandan tasarruf ve yanlış yapma olasılığı olan bir durumdan kurtulmak için buna ihtiyacım var.
Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı1.JPG
    Ekran Alıntısı1.JPG
    28.9 KB · Görüntüleme: 8
  • Ekran Alıntısı2.JPG
    Ekran Alıntısı2.JPG
    24.6 KB · Görüntüleme: 20
  • Ekran Alıntısı3.JPG
    Ekran Alıntısı3.JPG
    19.5 KB · Görüntüleme: 7
hocam en kolay a b c sütunlarının en üstünden bir filtreleme yapmandır.
c sütunundaki dormüllerin doğrultusunda filtrelemeyi yanlış için yap bütün yanlış olanlar dökülsün.
sonra o yanlışların hepsini seç ve sağ tıkla satır sil de. hepsi silinecek. sonra filtreyi kaldır geri kalanlar senindir.
ben aynı işlemi günde ortalama 100 defa yapıyorum...
bu arada formulü öyle uzun yazmana gerek yok sadece bunu yazman yeterli olacaktır. =ÖZDEŞ(A1;B1) kolay gelsin

hocam en kolay a b c sütunlarının en üstünden bir filtreleme yapmandır.
c sütunundaki dormüllerin doğrultusunda filtrelemeyi yanlış için yap bütün yanlış olanlar dökülsün.
sonra o yanlışların hepsini seç ve sağ tıkla satır sil de. hepsi silinecek. sonra filtreyi kaldır geri kalanlar senindir.
ben aynı işlemi günde ortalama 100 defa yapıyorum...
bu arada formulü öyle uzun yazmana gerek yok sadece bunu yazman yeterli olacaktır. =ÖZDEŞ(A1;B1) kolay gelsin

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
3. eylemde değiniz uygulanabilir. Ancak diyelimki A1 hücresi ile B1 hücresi aynı. A2 hücresinde 120 001 0002 var, B2 hücresinde 120 001 0007 var, B2 hücresindeki değerin karşılığı A7 hücresinde yani B2 deki verinin B7 ye ulaşması için B1 ile B2 arasına 5 adet boş hücre eklemem gerekiyor. Bunu otomatik olarak nasıl yapacağım.

Geri