• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik resim alma

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhabalar

Ustalardan ufak bir konuda yardım ricam olacak. Ekteki dosyayı sayımlar için kullanıyoruz. test sayfasında barkod kısmına ürünün barkodu okutuluyor. diğer sutunlar genel liste sayfasından otomatik olarak bilgileri getiriyor. Her barkoddan 1 tane olması gerektiği için eğer 2 defa aynı barkod okutulursa uyarı veriyor. Buraya kadar herşey düzgün çalışıyor. Fakat benim için çok önemli olan bir konu daha var. barkodu okutup diğer bilgileri genel liste sayfasından çektikten sonra d kolonunudaki ürünün resmini almasını istiyorum. Resimde R:\resimler\ klasorunde d kolonundaki isim ile aynı. en alta resmi çekmesi için bir kod yazdım ama olmadı. bununla ilgili olarak yardımcı olmanız mümkün mü?

şimdiden çok teşekkür ediyorum

Ekli dosyalar

dosyayı incelemiştim daha önceden. ve excelin içine buradan edindiğim kodları yazdım. fakat çalışmadı bir türlü

Merhaba

benzer bir kodu ben kulanmıştım. İşinize yarayabilir. M1 hücresinde bulunan resim ismine göre belirtilen klasördeki resmi M2 hücresine yapıştırıyor-biçimlendiriyor.

Range("m2").Select
If Dir("\\Ağ yolu\" & Worksheets("SAYFA1").Range("m1") & ".bmp") <> "" Then
ActiveSheet.Pictures.Insert("\\ms4\Klise\" & Worksheets("SAYFA1").Range("m1") & ".bmp").Select
Selection.ShapeRange.Width = 120
Selection.ShapeRange.Height = 150
Selection.ShapeRange.IncrementLeft 0.75
Selection.ShapeRange.IncrementTop 0.75
Else
MsgBox ("Girdiğiniz Logo Yanlış Yada Yok. Lütfen Kontrol Ediniz")
End If

:(( gene beceremedim sanırım.

Geri