• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik Numara

Sayı olarak yaptığımda formül çalışmıyor, bu yüzden metin olarak ayarlamıştım. (Meğersem diğer hücreyi de metin yapmışım bu yüzden öyle kalmış, yeni bir şey daha öğrendim dikkat etmemiştim açıkçası, bunu da düzeltmiş oldum.)

Şimdi tekrar denedim verdiğiniz makroyu çalışıyor. (Kontrol yapıldı. :))

Çok çok teşekkür ederim, emeğinize sağlık.

Saygılarımla.

Son düzenleme:
Her iki sayfada da hücre biçimi sayı olursa ve anasayfada sıra numaraları yeniden girilirse makronun eski hali de çalışır. Kısacası bir tarafta metin diğer tarafta sayı olursa DÜŞEYARA formülü hata verir.

Kod:
Sub arttır_yazdır()
For i = 1 To 11
[B1] = i
PrintOut
Next
End Sub

Şeklinde deneyin.

Sub arttır_yazdır()
For i = 1 To 11
[A17] = i
Sheets("etiket").PrintOut
Next
End Sub

Bu şekilde aldım ve tam istediğim gibi oldu fakat benim durumum "Sayfa 1" G1 hücresinde değer kadar sayfa yazdırmam gerekiyor yani yukarda 1 den 11 e kadar olarak çıkan rakamlar bende 1 den G1 hücresindeki sayı kadar olması lazım. Yardımcı olursanız işim çok kolaylaşacak.

Son düzenleme:
Kod:
For i = 1 To 11
yerine
Kod:
[B]For i = 1 To [G1][/B]
yazınız

merakli_72 hocam allah razı olsun ama bu g1 "sayfa 1" içerisinde bi hücre ve şöyle bi durum oluştu ben g1 her seferinde g1 olarak kalmıyacak yani g2 g3 g4 sürekli g sütunun en alltaki dolu hücresi olarak kullanmam gerekecek çünkü bu bi liste ve listedeki g hücresi benim sevk edeceğim palet adedimi 2. sayfada ise palet adedim kadar sayfa yazdırmak ve yazdırdığım her sayfanın farklı palet numaraları olmasını istiyorum yani 8 adet palet çıkmışsa o satırdaki ürünle ilgili 1 den 8 e kadar rakam çıksın isityorum.

Kod:
Sub arttır_yazdır()
Dim Son_Sat as integer

son_Sat=cells(rows.count,"G").end(xlup).row
For i = 1 To son_sat
[B1] = i
PrintOut
Next
End Sub

http://dosya.co/rlfoakx2s662/ÇIkanlar.rar.html

Kusura bakmayın uğraştırıp duruyorum ama çıkamadım içinden dosyayı kontrol etme imkanınız varmı ben içine ekledim fakat son satırı almıyor ve 1 adet yazdırıp bırakıyor.

Kod:
Sub arttır_yazdır()
Dim Son_Sat As Integer

Son_Sat = Cells(Rows.Count, "G").End(xlUp).Row
For i = 1 To Son_Sat
[C17] = i
Next
End Sub

Farklı bi sayfadaki "G" hücresinin son satırını çekmeye çalıştığım için oluyor diye düşündüm

Son düzenleme:
dosya indirme sitelerinden şirket güvenlik kuralları gereği dosya indiremiyorum maalesf
Farklı bi sayfadaki "G" hücresinin son satırını çekmeye çalıştığım için oluyor diye düşündüm
e tabiki sayfa farklıysa olmaz

Kod:
Son_Sat = [COLOR="Red"]Sheets("Sayfaismi").[/COLOR]Cells(Rows.Count, "G").End(xlUp).Row
şeklinde yazmalısınız ama dosyanızı göremediğimden buda ezbere oldu

Kod:
Sub arttır_yazdır()
Dim Son_Sat As Integer

Son_Sat = Sheets("Üretim Listesi").Cells(Rows.Count, "G").End(xlUp).Row
For i = 1 To Son_Sat
[C17] = i
Next
End Sub

Hocam dediğiniz şekilde düzenledim fakat sadece 2 sayfa yazdı G hücresinin son satırında "10" olmasına rağmen

Bir dakika :)
siz G sütunundaki dolu hücre sayısı kadar değil,
son dolu hücrede yazan değer kadar yazdırmak mı istiyorsunuz
Son_Sat = Sheets("Üretim Listesi").Cells(Rows.Count, "G").End(xlUp).Row
satırını
Kod:
Son_Sat = Sheets("Üretim Listesi").Cells(Rows.Count, "G").End(xlUp)
yaparak denermisiniz

merakli_72 hocam çok teşekkür ediyorum işimi çözdün sağolasın. Bir de son birşey soracağım sayfa 2 deki bir hücreye sayfa 1 deki hücrenin son dolu satırını nasıl getirebilirim ?

Teşekkür ederim şimdi tam istediğim gibi oldu allah razı olsun tekrardan.

Geri