• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik Maaş Hesaplama !!

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Plus Türkçe
Başta hocalarıma ve Excell web ailesine selamlar..
Hayalimde Personel ve Dönem seçildiğinde otomatikman çalışanın tüm hesabını bir tabloya döken çok pratik bir Maaş hesaplayan makbuzlar sayfası yapmak var..ama beceremiyorum..
Bunu yaparken Günlük Defter ve genel personel dosyasından faydalanmalı..

Personeli seçtiğimde işe başlangıç tarihini genel personel dosyasından getirmeli..
Ayrıca Dönemide seçtiğimde Günlük Defterden bir sonraki ayın kayıtları arayıp
bu tabloya dökmeli..çünkü işçilerin hakedişleri (NÇ (normal çalışma) ve FM (fazla mesai)) ve avansları günlük deftere bir sonraki ay girililiyor..
Yani bir önceki ayın işlemlerini Bir sonraki aydan çekerek hesaplayan Makbuzlar isminde bir sayfa oluşturmak istiyorum..Eğer ay içinde birden fazla ödeme var ise onları toplayıp tabloya koymalı..örneğin Avans (Elden Verilen) 13000..
Makbuzlar sayfası sade olduğundan Eğer yapılması Başarılabilirse güzelde bir makbuzlar sayfam olmuş olacak..
Günlük Deftere hep aynı standartta girişler yapacağımızdan, maaş hesaplama tablosunun tıkır tıkır işleyeceğiniden eminim..

Ekteki Dosyada ne yapmak istediğimi çok iyi anlayacaksınız..

Bunu Çözebileceğini inandığım üstün zekalı hocalarıma şimdiden hürmetler..

https://drive.google.com/file/d/0B27Y4sKkT2w2aG9BNkNGcjhnRUk/edit?usp=sharing

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
umarım kimlik ve banka numaraları gerçek değildir.
dosyanın drive linkini verdiğin için teşekkür ederim
cevapverilince tekrar link atarsan faydalanmak isterim
teşekkür ederim. bendeki dosyayı sildim.

. . .

Tek bir kişiye ait veriler olduğu için, çok fazla deneme yapma fırsatım olmadı. İnceleyiniz.

. . .

Ekli dosyalar

Aktarım sonrası Hakediş Algılamaları..

Hocam Heryerde karşıma çıkıyorsunuz bu ne yaa :)..Saolun varolun :dua:..Listeye maaşı çekme ekledim..ayrıca avanslar ve uçak biletleri dönem içinde ödendiğinden mevcut dönem içindeki değerleri alacak şekilde tekrar düzenledim..baştan size yanlış söylemişim yani ama formülden ben düzelttim..

Hocam şöyle bişi var projeme yine sizin çözdüğünüz puantaj aktarma ile birlikte makbuzlar sayfasını koydum. Elle girilmiş günlük defter kayıtlarının olduğu bir senaryo oluşturdum daha sonra temmuz sayfasından aktarım butonuna tıkladıktan sonra gunluk deftere eklenen satırlardan sonra makbuzlar sayfasına gözattım Ancak makbuzlar sayfası hak edişleri algılayamıyor..sebebi acaba tarihlerin düzensiz halde falan bulunmasımı acaba ?..Eğer Öylese tarihleri algılayıp günlük defterde otomatikman eski tarihten yeni tarihe satırları tekrar düzenleyen bir script varmı acaba ?..

Dosyayı ekledim..

Saygılarımla..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
. . .

Dönemiçi ödemeleri için seriay-seritarih hesaplatmak yerine tarihleri C2 ve C3 hücrelerinden aldırın.

GUNLUK-DEFTER A10 satırında parametre olarak bir tanımlama yok, sadece isim var.
Ona da bir parametre tanımlamak gerekiyor veya sadece isim olarak kalacaksa ona göre formül yazılmalı.
Sadece isim olacaksa şu şekilde olabilir.
Kod:
=ÇOKETOPLA('GUNLUK-DEFTER'!$C$3:$C$2973;'GUNLUK-DEFTER'!$B$3:$B$2973;C1;'GUNLUK-DEFTER'!$A$3:$A$2973;">="&SERİTARİH($C$2;1);'GUNLUK-DEFTER'!$A$3:$A$2973;"<="&SERİAY($C$2;1))

Aktarmak kodlarında ilgili satırı şu şekilde değiştirin.
Kod:
SG.Cells(Sat, "A") = [COLOR="Navy"]CDate([/COLOR]tarih[COLOR="Navy"])[/COLOR]

. . .

Son düzenleme:
Hocam aktadıktan sonraki hali için diyorum..c10 amenna yanlış yazım var..temmuz puantajında aktara basıp..ondan sonra maaşlar sayfasına bakabilirmisiniz ? kısaca aktardaktan sonraki hakedişleri görmüyor..

. . .

Bir üst mesajımda belirtmiştim.
Aktarma yaptığımızda kodlardaki SG.Cells(Sat, "A") = tarih satırını şu şekilde değiştirin.

Kod:
SG.Cells(Sat, "A") = [COLOR="Navy"]CDate([/COLOR]tarih[COLOR="Navy"])[/COLOR]

Birde A6 hücresindeki formül bozulmuş.

. . .

Hemen hemen tamamdır..

Hocam kodu koydum..Bu seferde aktarıma tıkladığımda type mismatch hatası veriyor ama aktarıyor..makbuzlar hakedişin rakamını görüyor ancak hakedişin NÇ ve FM değerleri eklenmiyor.. Ayrıyeten Dosyayı açarken Güncelleştir diye bir şey çıkıyor dış veridir ama hiçbiryerden almıyor normalde..nasıl bulabilirim.. ?

Dosya Ekte..

Ekli dosyalar

. . .

Temmuz sayfasında değişiklik yapıp, düşeyara ile veri aldığınız için type mismatch hatası veriyor.
Kodlara bir şart daha ekleyerek onu aştım.

Temmuz sayfasında maaşlarda başka bir dosyadan bağlantı yapılmış ve silinmiş o yüzden güncelleme istiyor.
Veri > Bağlantıları Düzenle > Bağlantıyı Kes diyerek iptal edin.

Makbuz hakediş formülünü değiştirdim.

. . .

Ekli dosyalar

Hocam Size Pes Diyorum başka bişide demiyorum değişiklik yaptığımı bile farketmişiniz valla :)..Herşey tıkır çalışıo..resmen hakediş fabrikasını açmışınız ,Başarılarınızın devamını dilerim..

umarım kimlik ve banka numaraları gerçek değildir.
dosyanın drive linkini verdiğin için teşekkür ederim
cevapverilince tekrar link atarsan faydalanmak isterim
teşekkür ederim. bendeki dosyayı sildim.
. . .

1. mesajın eklerini kaldırın. Gerçek kişilerin, gerçek bilgilerini içeriyor.

. . .

Hocam Dönem seçme ve eski bakiye satırı olmaksızın 1 yıl boyunca diğer satırların toplamının dökümünü veren birşey yapılabilinirmi ?..eski bakiye olayı işleri biraz karıştırıyorda en iyisi gunluk defterdeki tüm satırların toplanarak bir net alacak bulunması bana daha mantıklı geldi..

. . .

Seçilen personele göre mi yoksa tümü için mi ?

. . .

Seçilen Personele göre hocam sadece personel seçilecek yani..diğer verileri hep bulunduğumuz yılın tümü için çekicek birden fazla olanları toplayacak..hakedişteki NÇ ve FM yazdırmada iptal tabiki..dolayısıyla hedef kriterlerin tekrarlananları varsa toplayacak bir makbuz olmasını istiyorum..

. . .

Tabloda farklı yıllara ait veri oluyor mu yoksa her yıl için yeni tablo mu kullanıyorsunuz.

Tarih koşulu olmadan şu şekilde yapılabilir.
Kod:
=(ETOPLA('GUNLUK-DEFTER'!$B$3:$B$65536;"*"&C1&"*";'GUNLUK-DEFTER'!$C$3:$C$65536)-ETOPLA('GUNLUK-DEFTER'!$B$3:$B$65536;"*"&C1&"*";'GUNLUK-DEFTER'!$D$3:$D$65536))-(ETOPLA('GUNLUK-DEFTER'!$B$3:$B$65536;"*"&C1&"*"&"Eski Bakiye"&"*";'GUNLUK-DEFTER'!$C$3:$C$65536)-ETOPLA('GUNLUK-DEFTER'!$B$3:$B$65536;"*"&C1&"*"&"Eski Bakiye"&"*";'GUNLUK-DEFTER'!$D$3:$D$65536))

=(alacak toplamı - ödenen toplamı) - (alacak eski bakiye - ödenen eski bakiye) mantığı.

. . .

Her yıl için Yeni Tablo Kullancaz..yani gelecek yıl yeni dosya açıcaz. tüm günlük defter kayıtlarını sıfırlıcaz..evet dediğiniz mantık hocam..

. . .

O zaman formülde tarih koşuluna gerek yok. Yukarıdaki formülü deneyiniz.

. . .

Hocam ama tabloda aşağıdakil anahtar kelimelerini tarayıp toplamını gösterip Net Alacak Bakiyesini görmek istiyorum ..sizin verdiğiniz sadece net alacak formülü sanırım değilmi ? ..isim + hakediş aranıp B sütunundan Diğerlerinide E sütunundan çekmesini istiyorum (diğerleride B Sütununa yazılırken hep isim + (maaş) veri doğrulama ile seçilerek yazılıyor)..kısaca eski yaptığımızın aynısı ama tüm yıl olanı lazım bana yani..eski yaptığınız dosya ektedir hocam..

Hakediş --------------------- (Alacakta Yeralır) B sütununda
Avans (Elden Verilen) ------------- (Ödenende Yer Alır) E sütununda
Avans (Bankaya Yatan)------------- (Ödenende Yer Alır) E sütununda
Maaş Elden------------- (Ödenende Yer Alır) E sütununda
Maaş Bankaya------------- (Ödenende Yer Alır) E sütununda
Uçak Bilet------------- (Ödenende Yer Alır) E sütununda
Net Alacak

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri