• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik kopyalama..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,
B4 ten başlayacak şekilde, B4 hücresine veri girildiğinde, bir üst yan hücreler, bir alt hücreye otomatik kopyalansın istiyorum.
Örneğin B4 hücresine veri girdim ve B4 hücreden çıktım, bu çıkmamla beraber A3 teki veri A4’e ve C3teki veri C4 hücresine kopyalansın istiyorum. Makro da butonsuz olmalı yani.
Excel formülü ile kullanıyorum, sayfada makro lama olduğundan engel oluyor, makro kaydet ile yaptım istediğim gibi olmadı,
Bu konuda yardımcı olabilir seniz sevinirim. İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba

Arama motoruna Worksheet_Change yazıp aratınız bir çok örnek bulabilirsiniz.

Merhaba Zafer Bey,
İlginiz için teşekkür ederim baya bir araştırma daha öncede yapmıştım, sizin verdiğiniz ime göre de araştırma yaptım. Birçok örnek var, benimkin yakın örnekler ama sonuca gidemedim. Pek makro bilgim yok zaten. Bana daha net bilgi verebilir misiniz yada bu konu için yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Merhaba,
Arkadaşlar sabahtan beri araştırma yapıyorum. Bir türlü uygun bir kod bulamadım. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Konu gerçekten önemli ve acildir. Herkese teşekkür ederim.
İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba

Gönderdiğim dosya sadece B4 içindi.

Kodları aşağıdaki kodlar ile değiştiriniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Excel.Range)
If Intersect(Target, Range("b4:b40")) Is Nothing Then Exit Sub

Target.Cells.Offset(0, -1) = Target.Cells.Offset(-1, -1)
Target.Cells.Offset(0, 1) = Target.Cells.Offset(-1, 1)
End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba Zafer bey,
ilgi ve alakanıza teşekkür ederim elinize bilginize sağlık. allahım razı olsun.

iyi çalışmalar dilerim

Merhaba Zafer Bey,
Sürpriz bir sorunla karşılaştım, bu yazdığınız makroyu kullanacağım sayfada süzme işlemi de olacak. Süzme işlemi yapıp, b sütundaki hücrelere veri girdiğimde, süzme aktif iken satır atıyorum, 150 sırada bir üst yan hücreler 149 ait olması gerekirken başka satırdaki hücreleri kopyalıyor ve bu makroyu kullanacağım sayfadan, başka bir sayfada satır silme özelliği var, satır sildiğimde ise hata veriyor. Ekli dosya ya vaktiniz olduğunda göz atabilirseniz eminim daha kolay sonuca gidebiliriz. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Merhaba

Siz 30 ile 100 arasını süzüyorsınız.
101. satıra veri girince bir üsteki gibi gözüken 30. satır bilgisi gelsinmi diyorsunuz.
2.sorunuzu dosya eklenmeden bilemem.

Merhaba, Zafer Bey,
Evet, söylediğiniz gibi işlem yapmak istiyorum.
2 soruna gelince örnek eklediğim dosyada herhangi bir satır sildiğimiz de ya da herhangi bir bölüme delete yaptığımda hata alıyorum o hatanın olmamasını sağlayabilir miyiz? Teşekkür ederim ilgi ve alakalarınıza.

Merhaba

Dosyanız ektedir.İnceleyiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba zafer bey,
Dosyayı inceledim fakat yine sorun var, sizi yoruyorum lütfen kusura bakmayın, hakkınızı helal edin,
A2 Süzmeye göre herhangi bir tip seçiyorum. B sütunda sıradaki hücreye giriş yapıyorum, ilk kopyalama normal 2 yine eski veriyi kopyalıyor, 3 yine normal, 4 yine eski. Bu şekilde devam ediyor.
Kod mantığını bir üst satır değil de, bir üstteki veri ye göre çalışmasını sağlar isek her şey normal olabilir ya da siz nasıl uygun görüyorsanız.
Satır silme işleminde sorun yok :) teşekkür ederim.

Merhaba

örneğin 5 ile 100 satır arasında siz herhangi bir veriyi süzdürdüğünüzde
süzme kriterine göre 30 ile 60 arası süzülüyor
101 satırda ilk işlemi yaparken 59 satırın bilgilerini getiriyor.
ikinci işlemde son hücreyi 101 olarak gördüğünden tabiiki 100 satırdaki bilgi geliyor

Tekrar dosyanızı inceleyeyim.Veri süzme olduğu için yalnız doğru bir sonuç alacakmıyız bilemiyor.

çalışma şeklim bu şekilde değil ama bunu istediğim şekilde uyarlayabilmemiz mümkünmü zafer bey,

Merhaba,

Konuyu netleştirmek adına tablonuza filtre uyguladığınızda alttaki boş satıra veri girdiğinizde hangi satırın bilgilerini görmek istiyorsunuz?

Diyelimki filtrelemeden sonra en son görünen satır 60 olsun.

Siz 61. satıra veri girdiğinizde hangi satırdaki değeri görmek istiyorsunuz?

Merhabalar,
Korhan Bey, gerekli açıklamaları yapmadan önce aydınlatma mahiyetinde şunu söylemek istiyorum.
Filtreleme olsun ya da olmasın hiç önemli değil, B4 hücresinden başlayacak şekilde… B4 veri girildiğinde, A3 ve C3teki veri bir alta kopyalansın. Yapılmasını istediğim işlem şu: tipi seçeceğim veriye ait top numarasını girdiğimde bir üsteki veri, bir alt kopyalansın istiyorum.
Filtreleme yaptık varsayalım, veri girilme sırası atıyorum B1554 hücre. O tipten bundan önceki son yapılan satır, 252 de, yine 252 sıradaki veriyi kopyalaması gerekmekte. Yani satır rakamı değil, bir üstteki veri kopyalaması istiyorum. Temiz bir örnek çalışma ektedir.
İlgi ve alakalarınıza sonsuz teşekkürler sunarım. İyi akşamlar dilerim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Zafer beyin önerdiği koddan pek farkı yok ama aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    On Error GoTo Son
    If Intersect(Target, Range("B3:B" & Rows.Count)) Is Nothing Then Exit Sub
    If Target = "" Then Exit Sub
    Satır = Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
    Cells(Target.Row, 1) = Cells(Satır, 1)
    Cells(Target.Row, 3) = Cells(Satır, 3)
Son:
End Sub

Merhaba,
Korhan bey denededim istediğim gibi bu teşekkür ederim. umarım bir sorun olmaz çok teşekkür ederim çok sağolun. zafer beye de çok teşekkür ediyorum.
iyi akşamlar dilerim herkese

Merhaba

Teşekkür ederim Sn.Korhan.

Kodlarımız aynı olmakla beraber önemli bir mantık hatam var. Onun içinde hep yanlış satırı getiriyor.
100 mesaj'da yazsam bu hatadan kurtulamayabilirdim.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Excel.Range)
On Error Resume Next
Son = Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
If Intersect(Target, Range("b4:b65536")) Is Nothing Then Exit Sub

Target.Cells.Offset(0, -1) = Cells(Son, 2).Offset[B][COLOR=red](-1[/COLOR][/B], -1)
Target.Cells.Offset(0, 1) = Cells(Son, 2).Offset[COLOR=red][B](-1[/B][/COLOR], 1)
End Sub

Sn.sensizsoldum sizede iyi çalışmalar.

Herkese teşekkür ederim elinize bilgilerinize sağlık. Mutlu günler dilerim.
Saygılarımla.

Geri