• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik köprü oluşturma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR
Merhaba arkadaşlar,

Bir kaç konuyu inceledim ama benimki biraz farklı. Ben klasörlerin yada klasör içindeki dosyaların isimlerini istemiyorum. Bunlara otomatik köprü oluşturmak istorum. Yeni pdf ekleyince hangi klasöre eklenmişse otomatik olarak excele aktarılmasını istiyorum.

Masaüstünde "İMALAT 2016" adında klasörüm var. Bu klasörün içinde firma isimlerinin yazılı olduğu klasörler var. Bu klasörlerin her birinin içinde o firma için yapılan pdf dosyaları var.

Aşağıdaki gibi bir şey hazırladım. Yalnız bunları tek tek el ile yaptım. Her birine tek tek köprü oluşturdum. Bunu otomatik yapmak istiyorum.

"İMALAT 2016" klasörünün içine yeni bir klasör açınca bu klasörün excelde otomatik olarak görünmesini ve köprü oluşturmasını istiyorum.

Bunu nasıl yapabilirim ?

BPXbJp.png

Arkadaşlar makro yada formül ile nasıl olursa olsun. Yeter ki çalışsın.

"İMALAT 2016" adlı bir klasör var. Bu klasörün içinde "BAKYAPI", "BARİDA" , "TOFAŞ" gibi firma isimlerinden oluşan klasörler var. Bu klasörlerin içinde de pdf dosyaları var.

İstediğim şey pdf dosyalarının F sütununda köprü oluşturarak listelenmesi. Ancak listelenirken hangi firmanın pdfsi ise o firma E sütununda yazacak. Firma isminde de köprü olmalı.

Mesela;

İMALAT 2016\TOFAŞ\ürün1.pdf
İMALAT 2016\TOFAŞ\ürün2.pdf
İMALAT 2016\TOFAŞ\ürün3.pdf
İMALAT 2016\BAKYAPI\ürün4.pdf

bu şekilde diyelim. Bu excele şu şekilde geçmeli.

E sütunu F sütunu
TOFAŞ ürün1
TOFAŞ ürün2
TOFAŞ ürün3
BAKYAPI ürün4

E sütunundaki TOFAŞ'a tıklayınca TOFAŞ klasörünü açsın. ürün1'e tıklayınca ürün1 pdfsini açsın.

Bunu nasıl yapabilirim. Bu excel ile yapılamaz mı ?

Geri