Engineerist34
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Office 365
Öncelikle Herkese Merhabalar,
Ben yeni yeni makro öğrenmeye başladım. Size sormak istediğim şey şudur. Elimde şirket tekliflerinin kaydının tutulduğu bir excel dosyası var. Amacım işlenen bu tekliflere otomatik köprü eklemek. Şöyle ki ;
Resimde görüldüğü gibi C sütunu teklifin bulunduğu klasörü, D sütünü ise yapılan teklifin kendisine giden linktir.
C Sütunu için ;
=KÖPRÜ("\\SERVER\MÜŞTERİLER\2015\"&E2;"Klasör")
ile otomatik köptü oluşturuyoruz.
D Sütunu için ise ;
=KÖPRÜ("\\SERVER\MÜŞTERİLER\2015\"&E2\&A2&"_"&H2&"_"&B2&".docx";"Dosya")
Ancak bu yeni elemanlar yüzünden karışıyor. Formülleri koruduğumuz zaman otomatik oluşmuyor vs..
Biz bu işleri makro ile otomatik yapmak istiyoruz. Excele veri girildikten sonra sayfa kapanmadan önce bu 2 linki otomatik oluştursun istiyoruz.
Değerli fikirlerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim..
Ben yeni yeni makro öğrenmeye başladım. Size sormak istediğim şey şudur. Elimde şirket tekliflerinin kaydının tutulduğu bir excel dosyası var. Amacım işlenen bu tekliflere otomatik köprü eklemek. Şöyle ki ;
Resimde görüldüğü gibi C sütunu teklifin bulunduğu klasörü, D sütünü ise yapılan teklifin kendisine giden linktir.
C Sütunu için ;
=KÖPRÜ("\\SERVER\MÜŞTERİLER\2015\"&E2;"Klasör")
ile otomatik köptü oluşturuyoruz.
D Sütunu için ise ;
=KÖPRÜ("\\SERVER\MÜŞTERİLER\2015\"&E2\&A2&"_"&H2&"_"&B2&".docx";"Dosya")
Ancak bu yeni elemanlar yüzünden karışıyor. Formülleri koruduğumuz zaman otomatik oluşmuyor vs..
AMACIMIZ
Biz bu işleri makro ile otomatik yapmak istiyoruz. Excele veri girildikten sonra sayfa kapanmadan önce bu 2 linki otomatik oluştursun istiyoruz.
Değerli fikirlerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim..