- Excel Vers. ve Dili
- ofis 2010
iyi günler, F5 hücresine geldiğimde kayıt makrosu ile diğer" FormulSurukle
Surukle, hareket_ay_aktar " makroları da çalışıyordu. veri giriş şablonunu iptal edip form' la giriş yapmaya başladım. ancak ilgili yere form ile veri girdiğimde makro otomatik tetiklemiyor. belli hücreyi mouse ile tıklayınca makrolar çalışıyor. formdan veri girişi yaptığımda makronun çalışmasını çözemedim. sildiğim şablonda kullandığım tetikleme makrosu
[/CODE] Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("B1:B65000")) Is Nothing Then Exit Sub
FormulSurukle
Surukle
hareket_ay_aktar
End Sub
form verileri ANAGİRİŞ sayfasına aktarıyor. bu verilere görede aşağıdaki makrolar çalışıyor.
Surukle, hareket_ay_aktar " makroları da çalışıyordu. veri giriş şablonunu iptal edip form' la giriş yapmaya başladım. ancak ilgili yere form ile veri girdiğimde makro otomatik tetiklemiyor. belli hücreyi mouse ile tıklayınca makrolar çalışıyor. formdan veri girişi yaptığımda makronun çalışmasını çözemedim. sildiğim şablonda kullandığım tetikleme makrosu
[/CODE] Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("B1:B65000")) Is Nothing Then Exit Sub
FormulSurukle
Surukle
hareket_ay_aktar
End Sub
form verileri ANAGİRİŞ sayfasına aktarıyor. bu verilere görede aşağıdaki makrolar çalışıyor.
Kod:
Sub FormulSurukle()
On Error Resume Next
Application.EnableEvents = False
son_satir = Sheets("ANAGİRİŞ").Range("B65530").End(3).Row 'veri girilince formül tetiklenir
Sheets("ANAGİRİŞ").Range("A2").AutoFill Destination:=Sheets("ANAGİRİŞ").Range("A2:A" & son_satir) 'formülün kopyalanacağı satırlar
Sheets("ANAGİRİŞ").Range("Q2").AutoFill Destination:=Sheets("ANAGİRİŞ").Range("Q2:Q" & son_satir)
Application.EnableEvents = True
End Sub
Sub Surukle()
On Error Resume Next
Application.EnableEvents = False
son_satir = Sheets("HAREKET").Range("P65530").End(3).Row
Sheets("HAREKET").Range("A2:D2").AutoFill Destination:=Sheets("HAREKET").Range("A2:D" & son_satir) 'formülleri bir alt satıra kopyalama
Sheets("HAREKET").Range("F2:O2").AutoFill Destination:=Sheets("HAREKET").Range("F2:O" & son_satir)
Application.EnableEvents = True
End Sub
Sub hareket_ay_aktar()
Dim sonsat As Long, sh As Worksheet
Sheets("HAREKET").Range("P2:P" & Rows.Count).ClearContents
Set sh = Sheets("ANAGİRİŞ")
sonsat = sh.Cells(Rows.Count, "Q").End(xlUp).Row
Application.ScreenUpdating = False
sh.Range("Q2:Q" & sonsat).Copy 'ay' ları formül olarak değil, değer olarak aktarma
Sheets("HAREKET").Range("P2").PasteSpecial xlPasteValues
Application.ScreenUpdating = True
End Sub