• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

otomatik işlem

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 Tr
İyi günler

Benim şöyle bir sorunum var, liste isimli sayfama başka sayfalardan bilgiler alıyorum,bu bilgiler toplam rakamlar. Benim istediğim ise şu, liste isimli sayfamdaki değerler 0 rakamından büyük ise büyük olan bu rakamın otomatik olarak boyutunun 14 olması vede bold olması.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

makroya gerek kalmadan kosullu bicimlendirme ile olabilir.

bunun icin Bicim menusunden kosullu bicimlendirme yi acin. "hucre degeri - buyukse - 0" dan seklinde kosul olusturun sonra bicim dugmesine basin. burada yaziyi bold ve ornegin hucre dolgu rengini kirmizi yapabilirsiniz.

Selamlar...

sayın serdenm cevabınız için teşekkürler

bu olay işimi çözdü.ancak burada rakamın boyutuna müdahele edemiyoruz,bunu nasıl yapabiliriz.

Aynı yerden yazının boyutuna da müdahale etmeniz lazım :) :ok::
Sanırım pasif :D

o zaman makro gerekecek:
sub ser()
Selection.Font.Bold = True
With Selection.Font
.Name = "Arial Tur"
.Size = 14
.Strikethrough = False
.Superscript = False
.Subscript = False
.OutlineFont = False
.Shadow = False
.Underline = xlUnderlineStyleNone
.ColorIndex = xlAutomatic
End With
end sub

not bu sadece secili hucreyi bold ve 14 punto yapar.
acilen cikmak zorundayim, gelince tam kodu yazacagim.
iyi gunler.

Selamlar,

Sn. gunes20000 bu uygulamayı bir sütundamı yapacaksınız yoksa hücreler farklı yerlerdemi?

Selamlar,

Sn. gunes20000,

Size örnek bir dosya hazırladım.Yalnız hatırlatmak isterim belki daha kolay bir yöntem sunan olabilir.Çünkü hazırladığım makro tüm sayfayı kontrol ettiği için benim bilgisayarımda yaklaşık 4 dakika sürdü.

Bir önceki mesajımda sormamdaki amaç buydu kontrol edilecek alan daraldıkça sürede kısalacaktır.Umarım faydası olur.

Sayın COST_CONTROL cevabınız için teşekkürler.... işime yaradı sağolun

merhaba bir satırda yaptıgım kosullu biçimlendirmeyi aşaıdaki satırlara nasıl tasıyabılırım

Geri