• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik hücre kilitleme ve açma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan olc007
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
İyi günler. Örnek dosyadaki renkli olan her satırdaki birleşik dört hücrenin herhangi birine veri girildiği zaman diğer birleşik hücreler kilitlenecek, boşaltıldığı zaman ise kilit açılacak.
Bunun iki hücre ve birleşik olmayan hücre olanını örnek dosya içinde çalıştırdım ama dört hücre ve birleşik hücre için düzenleyince bazı hücreler kilitlenmedi ve hata verdi.

Ekli dosyalar

Yukarıdaki sorunu çözdüm. Yalnız farklı bir sorun gelişti. Ekteki dosyada kırmızı olan hücre grubunda aynı satırdaki hücrelerin herhangi birine veri girildiği zaman diğerleri kilitleniyor. Veri silindiği zaman tekrar açılıyor. Fakat toplu olarak yani birden fazla hücre seçerek silme yapıldığında makro hata veriyor. Bu durumu nasıl çözerim?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Yukarıdaki sorunu çözdüm. Yalnız farklı bir sorun gelişti. Ekteki dosyada kırmızı olan hücre grubunda aynı satırdaki hücrelerin herhangi birine veri girildiği zaman diğerleri kilitleniyor. Veri silindiği zaman tekrar açılıyor. Fakat toplu olarak yani birden fazla hücre seçerek silme yapıldığında makro hata veriyor. Bu durumu nasıl çözerim?

Ekli dosyalar

Geri