• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik güncelleme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhaba,

Sayfalarda ve dosyalarda güncelleme yaptıkça başka bir sayfada veya dosyada da otomatik güncellensin istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
Örnek dosya ekledim.

Teşekkürler şimdiden.

Ekli dosyalar

Aynı isim iki sayfada birden yer almayacaksa; Sheet3 B2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp, sağa ve aşağı doğru tabloyu dolduracak şekilde formülü çoğaltarak sonuç alabilirsiniz.
Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA($A2;Sheet1!$A$2:$F$5;KAÇINCI(B$1;Sheet1!$A$1:$F$1;0);YANLIŞ);0)+EĞERHATA(DÜŞEYARA($A2;Sheet2!$A$2:$F$5;KAÇINCI(B$1;Sheet2!$A$1:$F$1;0);YANLIŞ);0)

Aynı isim iki sayfada birden yer almayacaksa; Sheet3 B2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp, sağa ve aşağı doğru tabloyu dolduracak şekilde formülü çoğaltarak sonuç alabilirsiniz.
Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA($A2;Sheet1!$A$2:$F$5;KAÇINCI(B$1;Sheet1!$A$1:$F$1;0);YANLIŞ);0)+EĞERHATA(DÜŞEYARA($A2;Sheet2!$A$2:$F$5;KAÇINCI(B$1;Sheet2!$A$1:$F$1;0);YANLIŞ);0)

Çok teşekkürler, fakat isimleri de otomatik olarak aktarmasının bir yolu var mı? yani ben sheet1-2'ye ne yazarsam direk sheet3'de çıksın istiyorum.
Aynı isim çıkabilir. Yani bir nevi veritabanı gibi olacak. Modüler müdahale, topyekün raporlama yapmak için.

İsimler için Sheet3 A2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın ve aşağı doğru yeterince (boş sonuç alıncaya kadar) çoğaltın.
Kod:
=EĞER(SATIRSAY($A$1:A1)<=(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sheet1!$A:$A)-1);İNDİS(Sheet1!A:A;SATIR();0);"")&EĞER(SATIRSAY($A$1:A1)>BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sheet1!$A:$A)-1;İNDİS(Sheet2!A:A;SATIRSAY($A$1:A1)-(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sheet1!$A:$A)-1)+1;0);"")

B2 ye yazdığınız formülü de aşağıdaki ile değiştirip satır ve sütunlara çoğaltın, böylece 0 değerleri de engellenmiş olur.
Kod:
=EĞER($A2="";"";EĞERHATA(DÜŞEYARA($A2;Sheet1!$A$2:$F$5;KAÇINCI(B$1;Sheet1!$A$1:$F$1;0);YANLIŞ);0)+EĞERHATA(DÜŞEYARA($A2;Sheet2!$A$2:$F$5;KAÇINCI(B$1;Sheet2!$A$1:$F$1;0);YANLIŞ);0))

Ayrıca aynı isim iki sayfada da varsa hangisinin hangi sayfadan geldiğinin de tespiti gerekeceğinden, örneğin H2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp aşağı doğru çoğaltırsanız, bilginin kaynağını da tespit etmiş olursunuz.
Kod:
=EĞER($A2="";"";EĞER(SATIRSAY([COLOR="Red"][B]$H$1:H1[/B][/COLOR])<=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sheet1!$A:$A)-1;"Sheet1";"Sheet2"))

İsimler için Sheet3 A2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın ve aşağı doğru yeterince (boş sonuç alıncaya kadar) çoğaltın.
Kod:
=EĞER(SATIRSAY($A$1:A1)<=(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sheet1!$A:$A)-1);İNDİS(Sheet1!A:A;SATIR();0);"")&EĞER(SATIRSAY($A$1:A1)>BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sheet1!$A:$A)-1;İNDİS(Sheet2!A:A;SATIRSAY($A$1:A1)-(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sheet1!$A:$A)-1)+1;0);"")

B2 ye yazdığınız formülü de aşağıdaki ile değiştirip satır ve sütunlara çoğaltın, böylece 0 değerleri de engellenmiş olur.
Kod:
=EĞER($A2="";"";EĞERHATA(DÜŞEYARA($A2;Sheet1!$A$2:$F$5;KAÇINCI(B$1;Sheet1!$A$1:$F$1;0);YANLIŞ);0)+EĞERHATA(DÜŞEYARA($A2;Sheet2!$A$2:$F$5;KAÇINCI(B$1;Sheet2!$A$1:$F$1;0);YANLIŞ);0))

Çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.

Alıntı yaptığınız cevabımdan sonra bir formül daha gönderdim, o da lazım olacak sanırım.

Teşekkürler tekrar.

2.sheet'de 1.sheet'teki bir isimi girince değerleri topluyor. Olduğu gibi almasının bir yolu var mı? Bir de sanırım aynı sheet'te aynı ismi girince etkisi olmuyor. Bu değerleri tarih sıralı gireceğim için aslında ne yazılırsa aynısının oraya geçmesinin bir yolu varsa muhteşem olur.

Sayın telefoncuk, siz iki sayfadaki bilgileri alt alta sıralamak (iki sayfayı birleştirmek) istiyorsunuz. Bunun için doğru yöntem formüller yerine, bilenlerin çabucak cevap yazacağı, makro ile çözüm aramanızda yarar var. Veri yığınının çoğalacağını da (dolayısıyla formüllerin arama yapacağı hücre aralıklarının da artacağını, formül yazılacak hücre sayısının da artacağını) düşünürsek belgeyi yormayacak çözüm de makrodur.
Sitede arama yaparsanız (sayfaları toplama ya da sayfaları birleştirme gibi) örnekler olduğundan eminim. Makrolar konusunda malesef benim bilgim pek yok.
İyi günler dilerim.

Sitede arama yapınca aşağıdaki örneği buldum, tablo yapısı aynı sayfalardaki verileri alt alta hemen birleştiriyor, bir bakın isterseniz.

Sayfa birleştirme

3 no'lu mesajda site Destek Ekibinden Sayın dEdE 'nin gönderdiği kısa bir kod var ve çok hızlı çalışıyor, öneririm.

yardımlarınız için ne kadar teşekkür etsem az.

Çok çok teşekkürler.

Geri