• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik Görüntüleme ( Canlı )

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Merhabalar.
Bir sorum olacak. Şimdi benim ana cihazımda bir excel tablom var. Bu excel tablosu üzerinde günde belki 100 adet giriş çıkış işlemi yapılıyor. Yeni veri giriliyor eldeki veriler siliniyor v.b.

Şimdi sorum şu . Ben istiyorumki ağdaki diğer bilgisayarlar bu excel tablosundaki verileri canlı izleyebilsin. Mesela çalışma kitabını paylaştığımda verileri koru dediğimde diğer bilgisayarlarda açan kişiler verileri görebiliyor. Fakat aynı anda benim bilgisayarımda açıkken üzerinde gerçekleştirdiğim işlemleri göremiyorlar. kapatıp yeniden açmaları gerekiyor. Benm yaptığım işlemleri canlı görmeleri ancak üzerinde veri oynamaları yapamamalarını istiyorum. Bu mümkünmüdür. Mesajlarınızı yardımlarını tecrübelerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim

Neden hiç cevap veren yok . En azından böyle bir sistem yoktur diye birisi söylesin kendimi yormayayım.:tongue:

Ado konusunu inceleyebilirsiniz.
Ama her halükarda yenile işlemi yapılması lazım.

İstediğiniz oldukça kolay görünüyor ilk bakışta.

Diğer kullanıcılar kendine özel bir dosya oluşturup "dış veri al" ile veri girişi yaptığınız dosya/çalışma sayfasından verileri çeksin. Çekilen veride yapılan değişiklik kaynak dosyaya yansımaz merak etmeyin.

Dış veri özellliklerinde yenilenme süresini 1 dk. olarak ayarlarsanız her dakika kendiliğinden yenilenir. Daha sık yenileme ihtiyacı varsa, sağ tuş menusunde "yenile" yapılabilir ya da makro ile otomatikleştirilebilir.

Diğer kullanıcılar kendine özel bir dosya oluşturup "dış veri al" ile veri girişi yaptığınız dosya/çalışma sayfasından verileri çeksin. Çekilen veride yapılan değişiklik kaynak dosyaya yansımaz merak etmeyin.

Dış veri özellliklerinde yenilenme süresini 1 dk. olarak ayarlarsanız her dakika kendiliğinden yenilenir. Daha sık yenileme ihtiyacı varsa, sağ tuş menusunde "yenile" yapılabilir ya da makro ile otomatikleştirilebilir.

güzel bir çözüm olmuş Zeki Bey

Süper

öncelikle çok teşekkür ederim. Böyle bir bilginin varlığı dahi sevindirdi beni. Peki dış veri alımı nasıl yapılır. Forumda bunu anlatan bir konu varmı pek bilgim yokta. Ayrıca ben hergün excelde yeni bir sayfa açarak aynı excel dosyası üzerinde çalışmaya devam ediyorum. Bu veri çekme yolu ile her gün yeni sayfayı da çekmesini sağlayabilirmiyiz ki ?
Şuan ana bilgisayardaki verileri canlı olmasada takip edebilmelerini sağlayan bir sistem ( Çalışma sayfasını koruma sistemi ) ile uğraşıyorum ancak bunda da başarılı olamadım . Ne yaparsam yapayım diğer bilgisayardaki kullanıcılar verileri değiştirebiliyor.

Son düzenleme:
Merhaba;

Zamanım kısıtlı olduğundan dış veri alımının nasıl yapıldığını açıklayamayacağım; ancak kolaydır. Başka bir uzman arkadaşım yardımcı olacaktır umarım.

Her gün yeni bir sayfa açtığınıza göre dış veri alımı da günlük yapılması gerekir. Bunu kullanıcının hergün bir defaya mahsus yapması gerekir.

Geri