Otomatik Filtreleme

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Herkese Merhaba
benim örnek dosyada otomatik filtreleme yaptım.Bayi adı hücresinde secilen bayi ye göre toplam almak istiyorum bunu nasıl yapabilirim .seçilen değeri nasıl alabilirim
teşekkürler.

Ekli dosyalar

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
B sütunundaki isimlerin başındaki boşlukları kaldırın ve Excel'in hesaplama yapması için G sütununuzda rakam bulunan sütunu Genel yada Sayı olarak biçimlendirin.

Süzülen değeri görmek için H1 hücresine

Kod:
=İNDİS(B2:B300;KAÇINCI(1;ALTTOPLAM(3;KAYDIR(B2:B300;SATIR(B2:B300)-SATIR(B2);;1));0))
yazıp direk ENTER tuşuna basmadan CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak giriniz.

I1 hücresinede H1 hücresinde süzdüğünüz bu değerin süzülmüş olan toplamlarını görmek için

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ALTTOPLAM(9;KAYDIR(G2:G300;SATIR(G2:G300)-SATIR(G2);;1));--(B2:B300=H1))
yazınız.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Rica ederim.İşinizin görülmesine sevindim. İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ingilizce
acil lütfennnn!

merhabalar.

hücereye eklediğim açılır listeyi aynı hücereye ilk harfini yazarak filtrelemek istiyorym.
ekteki örnekte F7 hücresine T yazınca sadece T ile başlayanlar daha sonra a yazınca TA ile başlayanlar kalması için ne yapabilirim.?

bu konuda yardımcı olabilir misinz?

teşekkürler..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ingilizce
İlginize teşekkürer Ali Bey,

fakat incelediğim kadarıyla örnekler altlarında bulunan listeleri süzmekteler.

bu süzme işleminin (içerir işlemi) aynısını, veri olarak listeden beslenen bir hücreye uygulayabilmemiz excel açısından mümkün mü acaba?

teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ingilizce
Ömer Bey merhaba,

önermiş olduğunuz örneği inceledim.

fakat makrolar hakkında çok fazla bilgim bulunmamakta.

ilgli makroyu VBA da bulamadım, formülüde kendime göree uygulayamadım.

ekte kendi örneğim bulunmakta.

bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

teşekkürler.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ingilizce
Merhabalar.

geç cevabım için kusuruma bakmayın lütfen.

öncelikle Ömer Bey ve Ali Bey yardımlarınız için teşekkürler.

elinize sağlık. fakat bir sorum daha olacaktı. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

bu formülü datalar için yazmıştınız. başka listeleri açtığınız sayfa içine eklediğimde bu formülü istediğim farklı bir hücreye adapte edebilmem için formülde ne gibi değişiklikler yapmam gerekir?

teşekkürler.

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Doğrulamayı F7 hücresinde kullandığınız için formülü bu şekilde sabitlemiştim. Data olarak tanımlanan formüldeki F7 bunu ifade etmektedir. Formüldeki F7 değerini değiştirirseniz istediğiniz hücrede kullanabilirsiniz..

Kod:
=DOLAYLI("Data!A"&KAÇINCI('ÜRÜN SİPARİŞ VE İMALAT FORMU'![B]$F$7[/B]&"*";Data!$A:$A;0)&":A"&EĞERSAY(Data!$A:$A;'ÜRÜN SİPARİŞ VE İMALAT FORMU'![B]$F$7[/B]&"*")+KAÇINCI('ÜRÜN SİPARİŞ VE İMALAT FORMU'![B]$F$7[/B]&"*";Data!$A:$A;0)-1)

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ingilizce
Merhaba,

Ömer Bey teşekkürler.

söylediklerinizi F7 için yaptım çalıştı.

başka 3 tane hücre için (I29,I34,I39) aynı şekilde yapmam gerekiyor.

Denedim beceremedim açıkçası. başka hücrelere başka listelerden veri aktarmayı nasıl yapaacğım konusunda yardımcı olabilir misiniz?

teşekkürler.

iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Bu şekilde kullanacaksanız birkaç değişiklik yapmakta fayda var. Aşağıdaki işlemleri sırası ile yaparsanız istediğiniz sonuca ulaşırsınız. Dosyanızda yapmak yerine anlatmayı seçmemin nedeni daha iyi kavrayabilmeniz içindir..

Ekle / Ad / Tanımladamaki DATA olarak tanımlanan formülü siliniz.

Yine Ekle / Ad / Tanımlamadan DATA ismi vererek, başvuru yerine;

=Data!$A:$A

yazınız..

Bu işlemlerden sonra tekrar doğrulama ile yapacağımız işleme dönebiliriz..

F7 hücresine gelerek,

Veri / Doğrulamadan Listeyi seçerek Kaynak bölümüne,

=DOLAYLI("Data!A"&KAÇINCI($F$7&"*";DATA;0)&":A"&EĞERSAY(DATA;$F$7&"*")+KAÇINCI($F$7&"*";DATA;0)-1)

Formülünü yazınız..

Aynı menüde iken Hata Uyarısı bölümünden "Geçersiz ve girildikten sonra hata uyarısını göster" seçeneğindeki işareti kaldırınız. Bu işlemlerden sonra tamam butonuna basınız..

Aynı işlemleri diğer hücrelerde uygularken yukarda verdiğim formülde F7 olan bölümü değiştirmeniz yeterli olacaktır. Diğer hücrelerdeki doğrulamalarda Hata Uyarısı seçeneğimdeki açıklamayı tekrar etmeniz gerekir..

Örneğin I29 hücresi için,

=DOLAYLI("Data!A"&KAÇINCI($I$29&"*";DATA;0)&":A"&EĞERSAY(DATA;$I$29&"*")+KAÇINCI($I$29&"*";DATA;0)-1)

Veri doğrulamaya yazacağınız formülü bu şekilde değiştirmeniz yeterli olacaktır. Diğer hücrelerede aynı mantıkla yapabilirsiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ingilizce
Ömer Bey merhaba,

öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

bence de kendim yapmam öğrenmem için çok önemli.

dedilerinizi yaptım.

son bir problemim kaldı bu konu ile;

örnek olarak I29 hücresine aynı özellikeri koymak istiyorum fakat kaynak listem A sütununa koyduğumuzdan farklı olacak.

ben de B sütununa listeyi koydum.

formüldeki

=DOLAYLI("Data!A"&KAÇINCI($I$29&"*";DATA;0)&":A"&EĞERSAY(DATA;$I$29&"*")+KAÇINCI($I$29&"*";DATA;0)-1)

A yı değiştirip B yaptım. bişeler çıktı fakat listenin tamamından faydalanamadım.

DATA yı DATA2 olarak kaydettim. yine olmadı.

bu konuda yardımcı olabilir misiniz acaba.

çok teşkkürler.

iyi çalışmalar..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Farklı bir sütun için farklı bir tanımlama yapmanız gerekir. Ve kırmızı ile işaretli yerleri bu sütun adına göre düzenlemeniz gerekir. Mavi işaretli yerde veri aldığınız sayfanın adını temsil eder..

DATA1 adı vererek, B sütunu için ise

=Data!$B:$B

bu şekilde tanımlayarak aşaığıdaki formülü yazınız..

=DOLAYLI("Data!B"&KAÇINCI($I$29&"*";DATA1;0)&":B"&EĞERSAY(DATA1;$I$29&"*")+KAÇINCI($I$29&"*";DATA1;0)-1)

Dosya üzerinde deneme yapmadım. Hata varsa bildirirsiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ingilizce
Ömer Bey formül çalışıyor.

çok teşekkürler.

yanlız bir problem yaşıyorum.

ekteki resimde görebileceğiniz gibi bu yöntemle veri aldığım iki hücre alt alta. ve bunlardan birinde e ile başlayan bir veri varsa diğerine e ile başlayan bir filtreme yapmak istediğimde otomatik tamamlama yapıyor.

bu konuda da yardımcı olabilirseniz çok sevinecem.

teşekkürler tekrar...

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Dosyayı eklermisiniz.

.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Örnek verecek olursam,

e harfine bastıktan sonra tanımlama gelince delete tuşuna basarak ok işaretine tıklayınız..

.