• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik filtreleme

Excel Vers. ve Dili
2010- ingilizce
Arkadaşlar çok acil bir şekilde bana otomatik filtre lazım. Somut olarak belirtmem gerekirse bir hücreyi A'DAN Z'YE sıralıyorum. Fakat yeni bir veri girişi yaptığımda bende filltre menusunden yenile demeden kendi kendine filtrelemeye yeni veriyide dahil etsin istiyorum yardımlarınızı bekliyorum

örnek dosya koyarsanız sorunuza daha kolay cevap vermeye çallışabilirim. filtre neye göre yapılacak hangi satırdan başlayacak hiçbirşey belli değil.

Dosya ektedir. Tarih kısmını yeniden eskiye doğru sıraladım. Ben yeni bir veri girişi yaptığımda onu da sıralamaya otomatik dahil etsin istiyorum. kod falan bir şekilde şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Dosya ektedir. Tarih kısmını yeniden eskiye doğru sıraladım. Ben yeni bir veri girişi yaptığımda onu da sıralamaya otomatik dahil etsin istiyorum. kod falan bir şekilde şimdiden teşekkürler

bir hücreye cift tıkayınca çalışan makro yaptım.
umarım işinizi görür.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)

ActiveWorkbook.Worksheets("Sheet1").Sort.SortFields.Clear
    ActiveWorkbook.Worksheets("Sheet1").Sort.SortFields.Add Key:=Range("C2"), _
        SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlDescending, DataOption:=xlSortNormal
    With ActiveWorkbook.Worksheets("Sheet1").Sort
        .SetRange Range("A2:C65536")
        .Header = xlNo
        .MatchCase = False
        .Orientation = xlTopToBottom
        .SortMethod = xlPinYin
        .Apply
    End With
    Range("a1").Select
End Sub

Ekli dosyalar

Eline sağlık aslında tam olarak istediğim bu. Tek sıkıntı; her hücreye çift tıklayınca otomatik filtreleme yaptığı için hücrenin içine girme fonksiyonu devre dışı kalmış bunu bir buton yaparak ona tıklayınca olsa her hücrede etkili olmasa yapabilir miyiz.

Eline sağlık aslında tam olarak istediğim bu. Tek sıkıntı; her hücreye çift tıklayınca otomatik filtreleme yaptığı için hücrenin içine girme fonksiyonu devre dışı kalmış bunu bir buton yaparak ona tıklayınca olsa her hücrede etkili olmasa yapabilir miyiz.

siz devamlı yenilensin deyince ben öyle yaptım.
ekteki dosyada buton var. artık butona basınca sıralar.
ayrıca yazdırdığınızda buton görünmeyeceği için
excel sayfanızın istediğiniz yerine koyabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Geri