• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik doldurma/üst satırdaki formülü veri girdikçe kopyalama

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Selamlar,
İki sütunlu bir tablo düşünün. Soldakine veri girildikçe sağdaki veriyi hesaplıyor. Ancak her yeni satırda veri girildiğinde sağdaki formulü aşağıya kopyalamak istemiyorum.

Ekteki dosyada başarılmış ancak ben başaramıyorum.
15. satırdaki ünvana "uzman" yazın, gün sütununa da herhangi bir sayı. Toplam tutarı otomatik olarak hesaplıyor (umarım sizde de hesaplıyordur).

aynı şekilde "Bütçe" sekmesinde "hareket" sütununu doldurdukça "bakiye"yi aynı öncekinde olduğu gibi otomatik hesaplasın istiyorum.

Nasıl yaparım?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne yapıştırın. C sütununda ya da E sütununda değişiklik yaptığınızda F sütununa E ve D sütunlarının çarpımını yazar:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("c3:c300")) Is Nothing Then GoTo 10
Target.Offset(0, 3) = Target.Offset(0, 1) * Target.Offset(0, 2)
10:
If Intersect(Target, Range("e3:e300")) Is Nothing Then Exit Sub
Target.Offset(0, 1) = Target.Offset(0, -1) * Target
End Sub

Bütçe sayfasının kod bölümüne de aşağıdaki kodları kullandığınızda, D sütununa veri girdikçe bakiyeyi E sütunununa yazar:

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("d5:d500")) Is Nothing Then Exit Sub
Target.Offset(0, 1) = WorksheetFunction.Sum(Range("d5:d" & Target.Row))
End Sub

Cevap için çok teşekkür ederim hocam ama bu kodu nereye yazacağımı bilmiyorum. Artı, ilk sayfadaki örnekte bu işlem kod olmadan yapılıyor? İşte ben o yolu arıyorum.

merhaba " ofis düğmesi-excel seçenekleri-gelişmiş-veriaralığı biçimleri ve formülleri genişlet " kutucuğunu işaretleyin.

Selamlar,
İki sütunlu bir tablo düşünün. Soldakine veri girildikçe sağdaki veriyi hesaplıyor. Ancak her yeni satırda veri girildiğinde sağdaki formulü aşağıya kopyalamak istemiyorum.

15. satırdaki ünvana "uzman" yazın, gün sütununa da herhangi bir sayı. Toplam tutarı otomatik olarak hesaplıyor (umarım sizde de hesaplıyordur).

aynı şekilde "Bütçe" sekmesinde "hareket" sütununu doldurdukça "bakiye"yi aynı öncekinde olduğu gibi otomatik hesaplasın istiyorum.

Nasıl yaparım?

.

Alternatif:

Tablonuzu seçin.

Excel İng. Sürüm için:

Insert > Table

Excel Türkçe Sürüm için:

Ekle > Tablo

.

merhaba " ofis düğmesi-excel seçenekleri-gelişmiş-veriaralığı biçimleri ve formülleri genişlet " kutucuğunu işaretleyin.

Baktım, zaten işaretli hocam.

Alıntı:
waypererson tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Selamlar,

Nasıl yaparım?
.

Alternatif:

Tablonuzu seçin.

Excel İng. Sürüm için:

Insert > Table

Excel Türkçe Sürüm için:

Ekle > Tablo

.

Hocam güzel oluyor da tablonun altına yeni veri girdikçe tabloyu uzatmıyor, sorun orda.

Merhaba,
=Eğer(c4="";"";d3-c4) yazarak formülü yeteri kadar uzatın

Merhaba,
=Eğer(c4="";"";d3-c4) yazarak formülü yeteri kadar uzatın

Sanırım yapılabilecek tek yöntem bu. Teşekkür ederim. Tutup en aşşağıya kadar çekebilmek için bir yöntem var mıdır (hücre seçerken Shift+Ctrl+Alt Ok yaptığımızdaki gibi)?

Geri