• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik doldurma kutusu

Katılım
23 Nisan 2012
Mesajlar
24
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Merhabalar

Excele yeni başlamış biriyim

Excelle çalışmalar yapıyorum ve bazı takıldığım yerler oluyor. Forumda epey araştırdım ama ne demek istediğimi tam anlatamadığım için sıkıntılar yaşadım ve çözümü bulamadım.

35 kişilik bir sınıfta 90 soruluk bir testin çetelesini yapmak istiyorum.
90 sorudan seçilen şıkların 1 olmasını sağlıyorum ve toplam formülleri üzerinden işlem yaptırıyorum.
şu an takıldığım konu bu 90 soruyu 35 öğrencide tek tek seçmek ve excele girmek zor.

Amacım bir kutu açtırmak ve o bölümde

1,34,56,72,90

diye yazdığımda çetelede hangi öğrenciyi seçtiysem otomatik olarak o öğrencilerin seçtiği soruların (1,34,56,72,90) gibi otomatik olarak doldurması

Yardımcı olursanız sevinirim, iyi çalışmalar
DMfaIC.jpg
 
Excel seçeneklerindeki gelişmiş bölümünde "Enter'a bastıktan sonra seçimi taşı" kısmındaki "Aşağı" ibaresini "SAĞA" olarak değiştirdikten sonra ilgili öğrencinin satırındaki ilk boş alanı (örneğin ali için resimdeki B2 hücresini) seçip ardından da aralara virgül eklemenize de gerek kalmaksızın ilgili notu yazıp ENTER tuşuna bastığınızda seçili hücre artık aşağı değil sağa doğru gidecektir. Ya da bu ayarlamayı hiç yapmayıp, veri girişi için ENTER tuşu yerine Caps Lock tuşunun üstündeki TAB tuşunu kullanırsanız sağa doğru hareket etmiş olursunuz. Yanlış anlamadıysam bu şekilde işleminiz daha zahmetsiz şekilde çözülecektir.
 
Ömer bey vermiş olduğunuz cevap için teşekkürler. Tavsiye ettiğiniz iki yöntemide biliyorum. Fakat 90 soru ve 35 öğrenci olduğundan çeteleyi doldurmak zor oluyor ve hatalara yol açıyor.
Benim istediğim bir işlem kutusu çıksın ve ben bu kutuya 1,5 diye yazdığımda işlem olarak örneğin aliyi seçtiysem b2 ve f2 kutuları 1 olarak dolsun veya ayşeyi seçip kutuya 2,3 yazarsam cetelede c6 ve d6 otomatik olarak 1 olarak dolsun.
 
0HZuaJ.jpg


Yeni yaptığım çalışmalar ile formül üzerinden bulduğum yöntem.

Forumda bir arkadaş Pırasa geçen kelimeleri buldurmuş ve kaç adetse saydırmış.

Bende bu formülü kendime yorumlayarak metinde geçen 1, 5, 6, sayılarının kaç tane geçtiğini bul ve say formülü uyguladım.

Almış olduğum formül resimde gözükmektedir. Biliyorum ki kopyala yapıştır olduğundan belki gereksiz uzantılarda var.

Neticede Öğrencinin seçtikleri bölümüne 1,5,6, yazdığımda istediğim çetele bölümü kendiliğinden doluyor. Şimdi sormak istediğim bu formülü nasıl kısaltabilirim veya makro olarak kullanabilirim.
 
son yazdığım formülde

1,11,21, olduğunda 1, karakteri 3 defa tekrarlandığı için çetelede 1. seçeneği 3 olarak sayıyordu.

=EĞER(TOPLA.ÇARPIM((UZUNLUK(C3)-UZUNLUK(YERİNEKOY(KÜÇÜKHARF(C3);KÜÇÜKHARF("1," );"")))/MAK(1;UZUNLUK("1,")));1;0)

diye düzenlediğimde artık 1, 11, 21, diye girersem 1. seçeneği 1 olarak görüyor.

99 a kadar ilk 9 rakamın düzenlenmesi gerekiyor.

Makro yardımlarınızı bekliyorum
 
son düzenleme ile 1, 11, 21, yazdığımda sıkıntı yok ama 11, 21, yazdığımda 1, de bir kere sayılıyor. Sorunu 1, (Boşlukbirvirgül) olarak çözdüm fakat bu seferde, 1, ile başladığımda 1. seçenek işaretlenmiyor. çözüm önerileri beklenmektedir. Şimdiden teşekkürler
 
Geri
Üst