• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik çıkış

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

EmrExcel16

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Merhaba arkadaşlar

Son düzenleme:
Müşteri dosyanızı kapalı iken kullanmayı istermisiniz? Eğer uygun olursa bu dosyadan verilen bir userformdaki listboxa çekilebilir. Sizde listboxtan bu verileri sırasıyla seçip, sayfaya aktardıktan sonra gerekli işlemi yaptırabilirsiniz. Yalnız dosyanız sürekli güncellendiğinde sayfa adı ve satır, sütun yerler değişmemelidir.

Levent bey öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Evet kapalı iken bu bilğileri alırsam çok daha iyi olur ve güncelleme sadece veriler için gecerlidir dosya adı ve sutunlar kalıp halindedir değişmiyor. Ama dediğim gibi userformda 3 adet bilği istemesi gerekir bunları daha önceki mesajımdada belirtmiştim. IT bilgisinde sonları sayı ile bitenlerin sadece son iki rakamını soracak Hal bilgisindede 1 den fazla secebileyim yani tek seferde Tarih tek IT tek (01-03-05-07-09 yada Retard gibi) ama Hal isteğe baglı zaten en fazla 3 adet hal var bunlardan hanğilerini istersem onların çıkışını yapayım.
Birde burdan bu bilğileri aldıktan sonra yani müşteri dosyasında bu bilğileri kırmızıya boyayabilirmiyiz acaba yani ben gün içerisinde bu dasyayı açtığımda kırmızıları gördüğüm zaman satışını yaptığımı anlamak için ve kırmızıya dönenlerin 2.ye çıkışını engelleyebilirmiyim yani müşteri dosyasında kırmızı renkte ise userformda gözükmesin mümkünmüdür acaba.
İlğiniz için tekrar tekrar teşekkür ederim.İyi çalışmalar..

Dosyanıza bir userform ekledim. Ancak henüz tamamlanmadı. Vereceğiniz bilgilere göre tamamlanacaktır. Ekteki her iki dosyayıda aynı klasöre kopyalayın. Daha sonra parça stok tablosu dosyasını açın. Dosya içindeki "FORM AÇ" butonuna tıkladığınızda userform açılacak ve kapalı müşteri dosyasındaki veriler listede görünecektir. Listedeki aktarmak istediğiniz veriyi çift tıkladığınızda veriler üstteki comboboxlara aktarılır. Bu aktarma işleminde parça adındaki sondaki T harfi kaldırılır ve başına P harfi eklenir (bu direk kapalı dosyadan alınan veri listesinde de böyle görünecek şekilde yapılabilir).

Daha sonra tamam butonuna basılarak veriler sayfadaki ilgili hücrelere aktarılır. Bu kısmı henüz yapılmadı. Bunun için hangi veri hangi hücreye aktarılacak bildirmeniz gerekiyor. Kaydedilen verinin kapalı dosyada renklendirilmesi yapılamaz ancak örneğin J sütununa bir "X" işareti konularak bu verinin listede görünmesi engellenebilir. Bu işlem içinde müşteri dosyasında tekrarsız verilerin olduğu bir sütun gerekir. Dosyanızda gördüğüm kadarıyla parça nosu tekrarsız verilerden oluşuyor. Eğer böyleyse bu sütun kullanılabilir. Değilse bu durumda örneğin tekrarsız sayılardan oluşan bir sütun daha ilave etmek gerekir.

Ekli dosyalar

Levent bey öncelikle elinize sağlık çok güzel dediklerinizi yaptım yanlız Form aç dediğimde hata verdi modüldeki Dim tanımlaması eksik kalmış sanırım tanımlamayı yaptıktan sonra tıkladığımda açıldı.
Aşağıdaki liste çok güzel olmuş yanlız bu liste ben seçimleri yaptıktan sonra gelse yani benim seçtiklerim gelsin Mesela müşteri listesindeki kaç farklı tarih varsa birini seçeyim sonra It yazan yerden It yi seçeyim ve Hal yazan yerdende hanği Hal lerin gelmesini istiyorsam seçeyim ve bu seçtiğim 3 krıtere göre listelesin diğer bilğilere gerek yok yinede siz daha iyi bilirsiniz ama bu şekilde olsa daha iyi olur.
Aynı verileri ayıran tek yer parça nosu bu hep birbirinden farklıdır kesinlikle aynı olmaz burayı dikkate alabiliriz.
Userformda tarih secemiyorum tarihide secmem gerekir birde Hal kısmında 1 den fazla seçim yapabilmeliyım.
Evet bu bilgilerin secimini yaptıktan sonra listede çıkanları Referanslarını sonlarından T yi silip başlarına P yaparak sırasıyla A2 hücresinden geçirmemiz gerekir Çünkü A2 hücresine Referansı yazıp enter dediğim zaman çıkış yapmış oluyorum bilmiyorum başka nasıl olur sizin fikirlerinizlede değişik çözümler yapılabilir ama benim aklıma gelen bu şekilde.
Sonra boyama işi olmaz demişsiniz sorun yok X koyarakda yapılabilir amacım userfor açıldıgında birkere çıkış yapılmış olan bir malzeme 2.ye çıkış yapılmasın.
Bilmiyorum anlatabildimmi ama herşey için teşekkür ederim. İyi çalışmalar..

Merhaba Levent bey konu hakkında gelişme varmı acaba .Yok eğer olmuyacak gibiyse yani dediklerim mümkün değilse konu hakkında değişik çözümler bulmalıyım.Yada sizin önerileriniz varsa onuda paylaşabilirmisiniz benimle.

Merhaba Levent bey konu hakkında gelişme varmı acaba .Yok eğer olmuyacak gibiyse yani dediklerim mümkün değilse konu hakkında değişik çözümler bulmalıyım.Yada sizin önerileriniz varsa onuda paylaşabilirmisiniz benimle.

Ben hâlâ ne yapmak istediğinizi tam olarak anlayamadım. Direk kapalı dosyadaki veriler üzerinden neden işlem yapamıyorsunuz. Yani tarihi ve diğer veriler ayrı comboboxlarda neden seçiliyor. Sadece listboxtaki veri tıklanarak işlem yapılamıyor?

otomatik çıkış

Merhaba aslında durum basit ama ben anlatırken yanlış aksettiriyorum galiba.Size şu anda yaptığım işi anlatayım Her iki dosyayıda açıyorum Müşteri dosyasında filte uyguluyorum ve süzme işlemi yapıyorum İstediğim bir tarihi seçip sonra istediğim bir It yi seçip (Bu It'lerde sadece son iki rakamlarını dikkate alıyorum daha önce söylediğim şekilde) sonrada Hal yazan yerdende Hal istediğim Hal'i seçiyorum
Tabi bazen Hal 2 adet olabiliyor yani tek cins tarih tek cins It Hal ise bazen 1 cins bazende 2 cıns bu secımleri yaptıktan sonra kalan referansları Sonlarındaki T yi silip başına P yapıyorum sonrada tek tek alıp Diğer tablodaki Çıkış sayfasındaki A2 hücresine yapıştırıp Enter yapıyorum ve bana nerden almam gerektiğini ve diğer sayfalardanda siliyor zaten bu işlemi A2 hücresine yazıp enter yaptığımda yapıyor bana bu referansları sırasıyla A2 hücresinden geçirmesi gerekir ben bunu bir userform yardımı ile yapılabileceğini düşünmüştüm başka bir öneriniz varsa o şekildede olur benim yaptıklarım bunlar.

Merhaba konu hakkında gelişme varmı acaba.?

Tekrar merhabalar konu hakkında ısrar ediyorum belki ama bana olumlu yada olumsuz şekilde bir cevap vericek kimse yokmu acaba eger bu şekilde olmuyacaksa başka çözümler aramaya çalışacağım.
Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.
İyi çalışmalar..

otomatik çıkış

Arkadaşlar bana yardımcı olabilecek kimse yok heralde ozaman bu konu üzerinde ısrar etmek istemiyorum ama bunu sizlerden duymak isterdim.
Herkese iyi çalışmalar..

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri